ροή ειδήσεων

Δημοσκόπηση - σοκ: Το 30% θεωρεί πως «στη Χούντα ήταν καλύτερα τα πράγματα»

Το 97% ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη των κομμάτων
Την κρίση στους θεσμούς και τις αρχές της Δημοκρατίας αναδεικνύουν τα συγκλονιστικά αποτελέσματα του μηνιαίου βαρόμετρου της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»....

Η κρίση, τα μνημόνια και η οικονομική εξαθλίωση έχουν ασκήσει τόση ασφυκτικη πίεση στην ελληνική κοινωνία που έχει φτάσει στο σημείο περίπου ένας στους τρείς Έλληνες να πιστεύουν ότι ζούσε καλύτερα την περίοδο της Χούντας.

Στη διατύπωση «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ' ότι σήμερα», το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».

Ενδεικτικό της απαξίωσης προς το πολιτικό σύστημα που αισθάνονται οι Έλληνες είναι πως το 97% των ερωτηθέντων ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη των κομμάτων.

Κατα τα λοιπά, η έρευνα καταγράφει προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Πηγή: newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/4/13 23:47

    ΜΕΤΑ τη χούντα κι όταν ρουφούσε ο λαός τα βιβλία με μαρτυρίες βασανισθέντων, ένας (σακατεμένος απ’ το ξύλο), έγραφε για τους Χατζηζήσηδες, Θεοφιλογιαννάκους (η δημοκρατία τον έκανε…στρατιώτη) και αξιωματικούς της Ασφάλειας. «Δεν μπόρεσα ποτέ μου να χωνέψω πως έδερναν και, στο…διάλλειμα, τηλεφωνούσαν π.χ. στη γυναίκα τους, κλείνοντας: Να μου φιλήσεις τα παιδιά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/4/13 23:48

    Ακόμα και εάν ο Παπαδόπουλος
    Ο Παπαδόπουλος χωρίς να πιάσει το σφυγμό του λάου, σε μια εποχή με αυξημένη κοινωνική δράση και κινήματα και με υψηλότερο ήδη το μορφωτικό επίπεδο του λάου, έκανε τα πάντα για να φιμώσει την αντίθετη άποψη και να υποκαταστήσει ο ίδιος το πολίτευμα.
    Και το ερώτημα παραμενει, ποιος επαναστατεί, πότε, στο όνομα τίνος και με τι μέσα. Και τι είναι αληθινή επανάσταση- όχι αυτή του κάθε Παπαδοπούλου άλλα ούτε και του στρατιωτικού συνδέσμου.
    Ακόμα και εάν ο Παπαδόπουλος έστρωνε την Ελλάδα με χρυσά πλακάκια και ο ίδιος και οι άλλοι πέθαιναν σε φτωχικά κρεβάτια, ακόμα και εάν δεν είχε κάνει τα Μαικρονήσια άλλα έστελνε τους αντιφρονούντες σε διακοπές πολυτελείας στις Μπαχάμες και μετά τους ελευθέρωνε, ακόμα και εάν ξεκινούσε μετά από αυτόν μια νέα, χαρισάμενη και δημοκρατική εποχή χωρίς τους παλιούς πολιτικούς,
    η συνείδηση μας θα έπρεπε να τον έχει καταδικάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/13 23:50

    Μετά την καταδίκη του Γ. Παπαδόπουλου ακολούθησαν κατόπιν μηνύσεων (Νοέμβριος 1975) διάφορες έρευνες για σκάνδαλα παράνομου πλουτισμού[30][31]
    Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο Γ. Παπαδόπουλος είχε αγοράσει τρία ακίνητα: ένα πολυτελές διαμέρισμα 5 κυρίων δωματίων στη Νέα Σμύρνη, μία πολυτελή μονοκατοικία 5 κυρίων δωματίων, στην Αθήνα στην οδό Τζουμέρκων, με την οποία προικοδότησε τον γαμβρό του Β. Ζάπα, και ένα διαμέρισμα 5 κυρίων δωματίων, στην Αθήνα, το τελευταίο αντί 1.300.000 δρχ. Η Δέσποινα Παπαδοπούλου είχε αγοράσει επίσης ένα διαμέρισμα 6 κυρίων δωματίων επί της οδού Σορβόλου στην Αθήνα, αντί ποσού 1.700.000 δρχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/4/13 23:52

    ΧΟΥΝΤΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
    Σκανδαλώδες ήταν και το φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Με μια ολόκληρη σειρά νόμων (Ν. 89/67, 378/68, 465/68 κλπ) οι φόροι στη ναυτιλία μειώθηκαν σε ελάχιστα επίπεδα (ενώ τα κέρδη τους είχαν εξαπλασιαστεί την επταετία), οι εφοπλιστές απολάμβαναν το προνόμιο εξαίρεσης από οποιονδήποτε φόρο εισοδήματος και κρατήσεις. Η ίδρυση του ναυπηγείου Ελευσίνας από τον όμιλο Ανδρεάδη το 1969 με επένδυση δάνεια της χούντας, δανεικά και αγύριστα, χρησιμοποιήθηκε για εξαγωγή συναλλάγματος στο εξωτερικό. Το 1972 η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ανακήρυξε τον Παπαδόπουλο επίτιμο πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/4/13 23:53

    ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ( ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ)

    * Μητέρα όλων των μαχών υπήρξε ωστόσο το ντέρμπι των μεγιστάνων (Ωνάσης, Νιάρχος, Βαρδινογιάννης, Ανδρεάδης, Λάτσης κ.ά) για το 3ο διϋλιστήριο της χώρας. Ο Παπαδόπουλος τάχθηκε αποφασιστικά υπέρ του Ωνάση, σε βίλα του οποίου (στο Λαγονήσι) έμενε αντί συμβολικού ενοικίου, ενώ ο Μακαρέζος υπέρ του Νιάρχου. Η σύγκρουση έφτασε στα άκρα, με απόπειρες πραξικοπημάτων κι έκτακτους ανασχηματισμούς. Τελικά ο Ωνάσης τα παράτησε, ακυρώνοντας τη «μεγαλειώδη» σύμβαση που είχε υπογράψει και παίρνοντας πίσω την εγγύησή του, το 3ο διϋλιστήριο μοιράστηκε μεταξύ Ανδρεάδη και Λάτση (ΦΕΚ 1972/Α/130) κι ένα 4ο παραχωρήθηκε στο Βαρδινογιάννη (ΦΕΚ 1972/Α/181).

    Μια λεπτομέρεια αυτής της τιτανομαχίας, από την εμπιστευτική ενημέρωση Χατζηγιάννη προς τον Παπάγο (25.11.70), παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με βάση τα σημερινά δεδομένα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/4/13 23:54

    ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ( ΔΕΗ SIEMENS-AEG)

    «Σε άλλο υπουργικό συμβούλιο, παραβρισκόταν ο Καρδαμάκης, ο οποίος εισηγήθηκε την αγορά μηχανημάτων από τη Siemens και την AEG χωρίς διαγωνισμό, για να μπορέσει να ανταποκριθεί η ΔΕΗ στο πρόγραμμά της, που καθυστερούσε λόγω των δυσκολιών εκτέλεσης των συμφωνιών Ωνάση. Ο Παπαδόπουλος έλυσε μόνος του το θέμα, αποδεχόμενος την αγορά από τη μια εταιρεία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/4/13 23:55

    Χαβιάρι Περσίας, συμβάσεις .. Μπανανίας, Ωνάσης και Τομ Πάπας
    Πώς; Α, ναι. «Οι χουντικοί δεν είχαν δοσοληψίες με τους ισχυρούς του χρήματος». Ας ρωτήσουν και τη Ντέλλα Ρουφογάλη η οποία, περιγράφοντας την πολυτελή ζωή της, κάπου ανάμεσα στο «καλύτερο χαβιάρι της Περσίας» και τα «παγωμένα καβούρια της Αλάσκας» (όλα αυτά στον αρραβώνα της), είχε πει μεταξύ άλλων: «Εξακολουθώ να φέρομαι φιλικά προς τους παλιούς γνωστούς και τους καινούριους, πλούσιους επιχειρηματίες που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα μαζί με τα ραβασάκια για ρουσφέτια. Αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να εξυπηρετήσω τους πάντες. Ο Μιχάλης συνήθως δεν αρνείται. Γεύομαι τη δύναμη της εξουσίας, με μαγεύει», (Λεωνίδας Παπάγος, Σημειώσεις 1967-1977).
    Στο γάμο της με το Ρουφογάλη παρευρέθηκαν, όπως η ίδια θυμάται: «Ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο εφοπλιστής Θεοδωρακόπουλος με το γιο του τον Τάκη, ο Κώστας Δρακόπουλος των διυλιστηρίων, ο Νίκος Ταβουλάρης των ναυπηγείων, το ζεύγος Μποδοσάκη, ο Άγγελος Κανελλόπουλος των τσιμέντων Τιτάν με τη γυναίκα του, ο Τομ Πάππας, ο Γ. Λύρας, ο Γιώργος Ταβλάριος, εφοπλιστής από τη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και ο Γιάννης Λάτσης με τη μεγάλη του κόρη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/4/13 06:20

      mpravo re file polli endiaferon afta poy anevases,etsei gia na 8imounte oi palioi kai na ma8enoyme emeis oi neoi pou den ta zisame

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος21/4/13 05:43

    Οκ φιλε ΝΔΠΑΣΟΚΕ καλά τα είπες...τραβα τώρα το καζανάκι μπας και μιλήσει και κανένας άλλος.
    Να μην ξεχνάμε ότι εάν δεν ήταν η Χούντα τώρα η Ρόδος θα είχε μονο βοσκούς, κτηνοτρόφους....και καθόλου τουρισμό και δρόμους.
    Να μας πεις και ποσα χρωστούσε το κράτος, και πόσους ανεργους είχαμε επί Χούντας. Και αυτούς που πλάκωσαν καλά τους έκαναν...εγώ θα τους κρέμαγα ανάποδα και θα τους έγδερνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/4/13 10:35

      Αυτή την καραμέλα με το χρέος και την ανεργία, σας τη δίνουν και την πιπιλάτε έτσι!

      Την περίοδο εκείνη 1965-1973 όλη η Ευρώπη γνώριζε τεράστια ανάκαμψη και άνοδο. Όλοι οι δείκτες ήταν θετική και με ανοδική τάση, εκτός της ανεργίας που έτεινε προς το μηδέν. Η πολύ αυτή οικονομική κατάσταση, προφανώς συμπαρέσυρε και την Ελλάδα.

      Η Χούντα βρέθηκε μέσα σε αυτή την περίοδο. Δε δημιούργησε μόνη της την οικονομική κατάσταση. Τη βρήκε έτοιμη από την Ευρώπη! Δε μείωσε την ανεργία. Ήταν μειωμένη επειδή υπήρχαν δουλειές και άνοιγαν νέες. Προς το τέλος της χούντας μάλιστα, όταν η καλή περίδος για την Ευρώπη είχε περάσει, τα οικονομικά της Ελλάδας άρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα (ως τάση και όχι ως απόλυτο μεγεθος).

      Όσο γι αυτούς που πλάκωσε, που μπορεί και να μην πλάκωσε, θυμήσου όταν την άλλη φορά που θα διαμαρτυρηθείς σε πλακώσει και σένα κανένα αμάξι της αστυνομίας ή καμιά μηχανή, να τους πεις, ευχαριστώ, εγώ εσάς (το κράτος) υποστηρίζω! Με τέτοια μυαλά να πορεύεσαι!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος21/4/13 11:30

    Πολύ σωστός, με επιχειρήματα, χωρίς ύβρεις και ανιστόρητες κραυγές!!! Η ιστορική αλήθεια όταν λέγεται με σύνεση και μετά από μελέτη, θα απομονώσει όποιον πατάει πάνω στην οικτρή σημερινή κατάσταση για να σηκώσει τα αποτρόπαια λάβαρα του φασισμού! Απόδειξη ότι κανείς από τους νοσταλγούς της χούντας δεν μπορεί να αντιπαραβάλει επιχειρήματα παρά μόνο βρισιές και άναρθρες κραυγές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/4/13 19:53

    Η χούντα βασάνιζε τους κουμουνιστές ξέρετε αυτούς που σήκωσαν τα όπλα κατά την Ελλάδας και ευθύνονται για παιδομαζόματα και φόνους εφάμηλους των ΝΑΖΙ. Τώρα μας δίνουν ένα ξεροκόματο δήθεν Ελευθερίας και μας υποδουλώνουν εσαεί ξανά στους ΝΑΖΙ με στρατιές ανέργων και χρεοκοπία χωρίς τέλος. Τουλάχιστον αυτοί δεν έδωσαν "γη και ύδωρ", όσο για τις οικονομικές ατασθαλίες, για πες μας πόσα ακίνητα και δις είχε αποκτήσει ο Τσοχατζόπουλος και τόσοι άλοι "κρυφοί" που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω?? Η Λίστα Λαγκάρτ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν και άλλες λίστες "ξεχασμένες" γιατί δεν τις βγάζετε στην φόρα? Είχαμε επί χούντας την τρομοκρατία των κάθε είδους αλβανών? Θυμάστε ότι κοιμόμασταν με τις πόρτες και παράθυρα ανοιχτά? Εγώ προτιμώ την Χούντα παρά την δικομματική Χούντα ΣΑΜΑΡΑ-Βενιζέλου. Υπομονή γιατί τον Σεπτέμβρη έρχεται η Δραχμούλα πάλι και τα ξαναλέμε. Το πραξικόπημα των Τραπεζιτών σας άρεσε? Το άλλο περί ευθύνης υπουργών? Ποιά δηλαδή η διαφορά της μιας από της άλλης Χούντας? Στην Χούντα του Παπαδόπουλου "έτρωγαν" καμια εκατοστή άτομα, τώρα τρώνε 10 εκατομμύρια Ελληνες!!!! Αντε και περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/4/13 20:06

    Μπορεί να μου πει κάποιος πόσοι "αυτοκτόνησαν" επί Χούντας? Πόσοι έχασαν την δουλειά τους? Πόσοι εργάζονταν χωρίς ένσημα? Πόσοι απολύονταν χωρίς αποζημίωση και άνευ λόγου όπως σήμερα? Πόσοι δολοφονήθηκαν από εγκληματίες μέσα στα σπίτια τους? Ποιό ήταν το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ελλάδα? Επι χούντας σταθεροποιήθηκε η δραχμή έναντι του δολαρίου ή όχι, έγιναν έργα που δεν είχαν γίνει ποτέ στην Ελλάδα από την ΜΟΜΑ ή όχι? Δώσαμε ποτέ γη και ύδωρ σε ξένους κατακτητές? είχαμε το τόσα σκάνδαλα ρεμούλας, κομπίνας, (τι να προτοσκεφτώ) όπως σήμερα? Βασανίστηκαν ποτέ τόσοι πολλοί Ελληνες όπως σήμερα? Πόσοι αλήθεια χρεοκόπησαν επί χούντας και πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν ή πήγαν σε άλλες χώρες? Πόσοι Ελληνες ξενιτεύτηκαν εκτός από τους "ιδεαλιστές" ξέρετε αυτούς που πήγαν σε ξένες χώρες και φώναζαν "κάτω η Χούντα" και όταν γύρισαν πίσω πέσαν με τα μούτρα στην κομπίνα και την λαμογιά (ελευθερία είχαμε, ότι θέλαμε κάναμε) και το παίζανε και αντιστασιακοί και πολιτικάντιδες που κατέστρεψαν την Ελλάδα. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. Η μήπως ξεχνάτε την ρήση του Καραμανλή "η πολύ ελευθερία βλάφτει τον Ελληνα"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/4/13 20:23

    Φυσικό είναι το ποσοστό να είναι στο 30% αφού οι νεότερη γενιά δεν θυμάται και δεν έζησε για να κρίνει. Αν αυτή η κρίση γινόταν πριν από 20 χρόνια το ποσοστό θα ήταν 60%!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/4/13 21:07

    Άρα ο φασισμός, ο ναζισμός, οι φωνές για κατάλυση της δημοκρατίας είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Είναι παιδιά τους! Αν ο κόσμος ήταν μορφωμένος, αν δεν υπήρχε το άγχος της δουλιάς, το φάσμα της ανεργίας, θα άνοιγαν όλοι ένα βιβλίο και θα διάβαζαν ιστορία. Δεν θα φώναζαν ουγκ-ουγκ σαν ανεκέφαλοι πίθηκοι, δεν θα αναμασούσαν τα ίδια και τα ίδια σαν κασετόφωνο για την "ωραία χούντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/4/13 22:57

      Που την είδες την δημοκρατία? Ολοι φωνάζουν για μια δικομματική δικτατορία που κυβερνά την Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά και εσύ στον ύπνο σου με την καραμέλα που σου δώσανε να γλύφεις ότι τάχα μου επειδή σε αφήσανε να λες ότι θες σημαίνει ότι έχουμε δημοκρατία. Οποιον νόμο θέλουν που τους συμφέρει ψηφίζουν (δες περί ευθύνης υπουργών, περί μη ευθύνης Τραπεζιτών, Βατοπέδι, Ομόλογα, Χρηματιστήριο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, εξοπλιστικά προγράμματα, Ζίμενς, υποβρύχια, Ολυμπιακά έργα) και ναι! σου άφησαν το δικαίωμα να φωνάζεις στον δρόμο αλλά να σου ρίχνουν και βροχή τα ασφυξιογόνα για να σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι έχουμε ελευθερία και δημοκρατία στην οποία ΕΣΥ δεν συμμετέχεις!!!!γιατί απλούστατα δεν θέλουν οι σημερινοί δικτάτορες να συμμετέχεις!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *