ροή ειδήσεων

Για 53 ευρώ Βρετανική εταιρεία νοικιάζει "συγγενείς" για να κλαίνε σε κηδείες

Βρετανική εταιρεία προσφέρει προσωπικό για να κλαίει γοερά σε κηδείες ώστε να φαίνεται ότι ο αποθανών ήταν πολύ δημοφιλής...

Αναστασία Τρέλλη

Γισ 45 λίρες την ώρα,περίπου 53 ευρώ, οι ψεύτικοι πενθούντες μπορούν να ενοικιαστούν για να θρηνούν και να κλαίνε σε όλη τη διάρκεια της κηδείας.
Οι πενθούντες προς ενοικίαση, ενημερώνονται για τη ζωή του εκλιπόντος και είναι σε θέση να μιλήσουν με φίλους και συγγενείς, σαν να τον γνώριζαν πραγματικά.
Το "Rent-a-Mourner" έχει 20 άτομα προσωπικό,προς ενοικίαση σε κηδείες, οι οποίοι είναι φίλοι του ιδρυτή της εταιρείας και όχι επαγγελματίες ηθοποιοί.
Οι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να κλαίνε και να θρηνούν καλά αλλά κυρίως να βρίσκονται στην κηδεία για να φαίνεται ότι υπάρχει πολύ κόσμος.
"Το προσωπικό μας συναντιέται με τον πελάτη εκ των προτέρων για να συμφωνήσουν «την ιστορία», αφού το προσωπικό θα έπρεπε να γνωρίζει τον αποθανών είτε επαγγελματικά είτε κοινωνικά. Ενημερώνονται λοιπόν για το ιστορικό του θανόντος, τα επιτεύγματα, τις αποτυχίες, κλπ. ώστε να μπορούν να συνομιλούν με τους άλλους πενθούντες με αυτοπεποίθηση. ", λέει ο υπεύθυνος της εταιρίας.
Την ιδέα της εταιρίας, ο κ. Robertson την εμπνεύστηκε από την Κίνα όπου είναι πολύ διαδεδομένη η ενοικίαση ανθρώπων για να θρηνήσουν σε κηδείες.
Ο Ian Robertson, ο ιδρυτής της εταιρίας "Rent-a-Mourner", παραδέχεται ότι οι Βρετανοί δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις μεθόδους, οι οποίες είναι περισσότερο δημοφιλείς σε μέρη όπως η Ασία.
"Στην Μέση Ανατολή προσκαλούνται στις κηδείες γυναίκες που κλαίνε γοερά σε αντίθεση με τις ήσυχες και αξιοπρεπείς τελετές που πραγματοποιούνται στην Βρετανία" λέει ο κ. Robertson.
Από την αρχή της ίδρυσης της, η εταιρία είχε πολλές κρατήσεις, πολλοί άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Αγγλίας ζητούν της υπηρεσίες της "Rent-a-Mourner".
Έτσι ο ιδιοκτήτης της σχεδιάζει την επέκταση της εταιρίας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλους τους πελάτες, αφού οι αιτήσεις φτάνουν τις 60.
Η άνοδος της δημοτικότητας αυτής της μεθόδου δείχνει μια αλλαγή στην νοοτροπία της χώρας στον τρόπο που θέλουν αν πουν αντίο στους αγαπημένους τους.
Ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται η ζήτηση αυτής της υπηρεσίας, είναι πιθανό να αντιμετωπίζεται ως επάγγελμα καριέρας, ακριβοπληρωμένο που απαιτεί πολύ καλές δεξιότητες.
Πηγή:telegraph
news247

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/13 03:42

    Αυτό γινότανε και στην Ελλάδα πριν πολλά χρόνια, θυμάμαι και ένα κείμενο που κάναμε που μιλούσε για αυτό, βέβαια εμείς ως Έλληνες είμασταν πρωτοπόροι, όχι μόνο κλαιγαμε αλλα μάλιστα σκιζαμε και τα ρούχα μας, καθώς και οι καλοπληρωμένες κλάφτρες σκίζανε με τα νύχια τους το προσωπό τους...! Ηταν γνωστές ως μοιρολογίστρες, από τα αρχαία χρόνια μέχρι τουλάχιστον και πριν κάτι δεκαετίες! ψάξτε το στο διαδύκτιο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *