ροή ειδήσεων

Περίπου 6.000 ευρώ κοστίζει στο Δημόσιο κάθε επέμβαση της Πυροσβεστικής!

Το οικονομικό μέγεθος που αποτελούν οι εθελοντές Πυροσβέστες για το ελληνικό κράτος αναλύει μιλώντας στο thousandnews.gr o Πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) Νίκος Σαχινίδης....
Σημειώνει οτι το ελληνικό κράτος δεν αξιοποιεί όσο θα μπορούσε το εθελοντικό σώμα αντίθετα με την αντίληψη που επικρατεί σε όλο τον κόσμο.

«Στο εξωτερικό δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εθελοντή και επαγγελματία πυροσβέστη. Οι ανάγκες για πυρόσβεση παγκοσμίως καλύπτονται κατά 95% από εθελοντές και μόλις το 5% των πυροσβεστών είναι επαγγελματίες», τονίζει.

«Στην Ελλάδα επαγγελματίες πυροσβέστες επεμβαίνουν ακόμη και για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ», αναφέρει μιλώντας στο thousandnews ο κ Σαχινίδης. Όπως σημειώνει, «στην Ελλάδα το κόστος για κάθε περιστατικό στο οποίο επεμβαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία αγγίζει κατά μέσο όρο τις 6.000 ευρώ ενώ την ίδια ώρα στην Αυστρία κάθε περιστατικό κοστίζει στο κράτος μόλις 400 ευρώ»! Η τεράστια αυτή διαφορά στο κόστος, το οποίο φυσικά επιβαρύνεται το ελληνικό κράτος κι άρα ο Έλληνας φορολογούμενος, οφείλεται στο γεγονός οτι σε κάθε περιστατικό επεμβαίνουν μοναχά επαγγελματίες πυροσβέστες. Εκτιμά οτι το δημόσιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 500 εκατ ευρώ το χρόνο αν αξιοποιούσε σωστά τους εθελοντές πυροσβέστες που θα μπορούσε να έχει στη διάθεση του.

«Το ελληνικό κράτος τιμωρεί αντί να ενισχύει τους εθελοντές πυροσβέστες. Ενδεικτικό παράδειγμα της έλλειψης συνεννόησης με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αποτελεί το περιστατικό της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στο εργοστάσιο της Mexil στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός οτι μόνο το ΕΣΕΠΑ διαθέτει δύο ειδικά οχήματα για τις βιομηχανικές πυρκαγιές, εντούτοις, δεν κληθήκαμε καν να πάρουμε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», σημειώνει ο κ Σαχινίδης.

Αντί, λοιπόν, να φροντίζει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το εθελοντικό κεφάλαιο που αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος εν μέσω κρίσης, το ελληνικό κράτος δεν το ενισχύει ούτε οικονομικά αλλά ούτε και υλικά. «Εμείς ενισχύουμε το Πυροσβεστικό Σώμα ακόμη και με στολές κι όχι το αντίθετο από ότι θα περίμενε κανείς. Πληρώνουμε από την τσέπη μας ακόμη και τα διόδια και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Όχι απλά δε μας βοηθούν αλλά μας πολεμούν ανοιχτά κιόλας», υπογραμμίζει ο κ Σαχινίδης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πολέμου που δέχεται το εθελοντικό σώμα Πυροσβεστών αναδασωτών αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία εκλογής του Πρόεδρος του στην Προεδρία της επιτροπής Δασοπυρόσβεσης, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών – Διάσωσης. Η ελληνική αποστολή Πυροσβεστών αποχώρησε από την διαδικασία ψηφοφορίας και δεν ψήφισε υπέρ του Έλληνα υποψηφίου, εν προκειμένω το πρόεδρο του Ε. Σ. Ε. Π.Α., για την ηγεσία της επιτροπής. Ο Ν. Σαχινίδης τελικώς εξελέγη με την ψήφο των ξένων συναδέλφων του.
πηγή: thousandnews


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/4/13 01:13

    Παιδιά ήρεμα,όχι πάνω από 600ευρώ..τι λέει ρε o σαχινιδης...τι ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/13 06:37

    Ας υποθέσουμε ότι 5 πυροσβέστες πάνε σε μια φωτιά και απασχολούνται σ' αυτή όλο το 8ωρό τους. Αν είναι εθελοντές, το κόστος είναι €400 κι αν είναι επαγγελματίες €6.000; Δλδ, 5 πυροσβέστες πληρώνονται ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ €5.400; Ή περίπου €1.100 τη μέρα ο καθένας; Γιατί αυτή είναι η διαφορά κόστους επαγγελματία-εθελοντή, καθώς τα υπόλοιπα (καύσιμα, οχήματα, υλικά, κλπ) είναι τα ίδια. Τα πιστεύει αυτά κανένας άλλος, πλην του κ. Σαχινίδη, που και γι' αυτόν ακόμα αμφιβάλλω;;;

    Απλά τα πράγματα: Η πολιτική προστασία έχει πολύ "ψωμί" και το 'χουν μυριστεί αρκετοί. Έτσι, δίπλα στους αγνούς εθελοντές, έχουν ξεφυτρώσει όλα τα λαμόγια που θέλουν κομμάτι της πίτας: κοινοτικά χρήματα κυρίως αλλά και άλλα. Ο κ. Σαχινίδης έχει ζητήσει επανειλημένως να απαλλαγούν από την υποχρέωση ασφάλισης τα οχήματά του. Δλδ, έχω ένα αγροτικό - τζιπ - ιχ - υποβρύχιο, μαζεύομαι με άλλους 20 και φτιάχνουμε μια "εθελοντική" ομάδα, δηλώνουμε τα οχήματά μας σαν εθελοντικά και δεν τα ασφαλίζουμε, δεν πληρώνουμε διόδια και τσιμπάμε και επιδότηση. Μάγκες...

    Παρεπιπτόντως, ο κ. Σαχινίδης δήλωνε ότι διαθέτει κάποιες χιλιάδες οχήματα (στόλος άμεσα συγκρίσιμος μτ τον αντίστοιχο του πυροσβεστικού σώματος, επίσημου φορέα πυρόσβεσης) και χιλιάδες εθελοντών. Όταν του ζητήθηκε από την πολιτική προστασία να παράσχει στοιχεία (αριθμός πινακίδων για τα οχήματα, ονοματεπώνυμα εθελοντών) το 'κανε αβαβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/13 13:57

    Είναι πολλά τα λεφτά Σαχινιδη ειδικά με τις ΜΚΟ μυρίστηκες φράγκα και όρμισες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/4/13 18:36

    Παιδιά πρέπει να είσαι παντελώς ηλίθιος για να μη καταλάβεις ότι αυτός o σαχινιδης κλέβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/4/13 23:00

    Καλα τι ριχνουν στις φωτιες?Σαμπανια?Κι εγω νομιζα οτι ηταν νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/13 05:35

      Μάλλον η Πυροσβεστική ρίχνει Εβιάν και της βγαίνει λίγο πιο ακριβά...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *