ροή ειδήσεων

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Περισσότερα από 6.000 παιδιά ζουν στους δρόμους και ζητιανεύουν!!!

Σχεδόν 6.000 ανήλικα παιδιά ηλικίας ακόμη και 5 χρονών ζουν στους δρόμους της Αθήνας πουλώντας χαρτομάντιλα και λουλούδια, καθαρίζοντας τζάμια σε φανάρια και ζητιανεύουν στους δρόμους....

Τα «Παιδιά του Δρόμου» κατάγονται κυρίως από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, είναι ηλικίας κυρίως από 5 έως 12 μηνών και έχουν έρθει στην Ελλάδα με την οικογένεια τους για να δουλέψουν αναφέρει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Μένη Χριστίδου, στα προγράμματα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «PRAKSIS», έχει παρατηρηθεί αύξηση του φαινομένου της παιδικής εργασίας στην Ελλάδα. εξαιτίας της κρίσης των τελευταίων ετών,

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η περιοχή του κέντρου παραδοσιακά αποτελεί το βασικό σημείο δράσης τους, καθώς το κέντρο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό περαστικών.

«Συχνά όμως, παρατηρούμε παιδιά κοντά σε εκκλησίες περιφερειακά του κέντρου. Τα βράδια τα παιδιά μπορεί να εντοπιστούν και σε σημεία εκτός κέντρου εφόσον τα σημεία αυτά συγκεντρώνουν πολύ κόσμο συνήθως για βραδινή διασκέδαση», αναφέρει η κ. Χριστίδου.

Ανάλογο πρόβλημα με παιδιά που ζουν στο δρόμο, υπάρχει και στην Πάτρα, όμως εκεί εντοπίζεται κυρίως, σε παιδιά παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να φύγουν από την πόλη ή τη χώρα.

Σύμφωνα με την κ. Χριστίδου μπορεί «κάποια από τα παιδιά του δρόμου να εργάζονται ή να επαιτούν στο δρόμο στην προσπάθεια τους να συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα.Τα περισσότερα όμως, εργάζονται σκληρά για να αποδώσουν κέρδη σε κυκλώματα εκμετάλλευσης. Οι έμποροι αυτού του σύγχρονου δουλεμπορίου μετακινούν συχνά τα παιδιά από περιοχή σε περιοχή, από πόλη σε πόλη ή μεταξύ διαφορετικών χωρών προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί από τις διωκτικές αρχές».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *