ροή ειδήσεων

Ευρεία 8ωρη άσκηση για την προστασία από τους σεισμούς στη Ρόδο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» η οποία αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού των υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από σεισμό...

Η άσκηση σχεδιάστηκε και διεξήχθη με ευθύνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου υπό την εποπτεία του ΟΑΣΠ και είχε διάρκεια 8 ώρες.

Στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι φορείς με αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας, και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του δήμου Ρόδου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας/Παράρτημα Ρόδου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, η 95 ΑΔΤΕ, το Ναυτικό Κλιμάκιο Ρόδου, οι υπηρεσίες Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Ρόδου, οι τοπικές Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, καθώς και άλλοι φορείς με αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκειά της έγινε παρουσίαση του σεναρίου της άσκησης το οποίο περιλαμβάνει την εκδήλωση σεισμού στη νήσο Ρόδο, ο οποίος θα προκαλέσει εκτεταμένες ανθρώπινες απώλειες, καταρρεύσεις κτιρίων, αστοχίες δικτύων (ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, νερού, τηλεπικοινωνιών), αστοχίες σε έργα υποδομής μεταφορών / συγκοινωνιών. Τα σενάρια στα οποία ασκήθηκαν οι συμμετέχοντες συνδύασαν πρωτογενείς επιπτώσεις του σεισμού με δευτερογενείς επιπτώσεις.

Επίσης παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, όπως αυτή του καθ. Ευθ. Λέκκα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *