ροή ειδήσεων

Aνακοίνωση της ΕΛΙΜΕ των στοιχείων Κρουαζιέρας για το 2012 για το σύνολο της χώρας

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) μετά από επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων από 40 Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία και Λιμεναρχεία, ανακοίνωσε τα στοιχεία Κρουαζιέρας για το 2012 για το σύνολο της χώρας...
Με βάση τα στοιχεία αυτά ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν ελληνικά λιμάνια ανέρχεται σε 4.824 και ο αριθμός αφίξεων επιβατών σε 5.475.816 (χωρίς αναχωρήσεις)
Όπως είναι γνωστό η ΕΛΙΜΕ είναι το ανώτατο επαγγελματικό όργανο της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO), στον ΣΕΤΕ και την MedCruise, ενώ εκπροσωπεί τα ελληνικά λιμάνια σε όλα τα διεθνή fora της λιμενικής βιομηχανίας. Τα στοιχεία του 2012 για 40 λιμάνια, με πλήρη τεκμηρίωση, θα αποτελέσουν τη βάση αναφοράς της Τεχνικής Επιτροπής Κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ για όλα τα επόμενα χρόνια.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Η κρουαζιέρα το 2013 θα κινηθεί αυξητικά. Το κύριο θέμα της κρουαζιέρας στην χώρα μας είναι οι ειδικές λιμενικές υποδομές και η υποστήριξη νέων προορισμών. Η συνένωση μικρών λιμανιών που έχουν τη μορφή ΝΠΔΔ σε Ανώνυμες Εταιρίες και η συγκέντρωση των μετοχών τους σε 4 holdings εταιρίες στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του λιμενικού συστήματος που προωθεί το ΥNA και η ΕΛΙΜΕ θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στην ενίσχυση των υποδομών. Υπό τον βασικό πάντα όρο ότι κύριοι των μετοχών θα είναι το δημόσιο, η αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και οι χρήστες ιδιώτες της ναυτιλιακής και τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, ενώ έργα και υπηρεσίες να μπορούν να γίνουν και με παραχωρήσεις ιδιαίτερα μάλιστα σε νέες υποδομές. Ο Πειραιάς σε επιβάτες transit παραμένει μαζί με Civitavecchia (Ρώμη) και Βαρκελώνη στην πρώτη τριάδα μεταξύ των λιμένων της Μεσογείου”.
Για τα θέματα ΕΣΠΑ και υποδομών πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ Α.Ε. Σύσκεψη επικαιροποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής (Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης) και ΟΛΠ Α.Ε. (κ.κ. Γ. Ανωμερίτης και Στ. Χατζάκος), με τη συμμετοχή ανώτατων υπηρεσιακών στελεχών και συμβούλων και του υπεύθυνου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής κ. Κ. Λέμα, για όλα τα επιμέρους έργα υποδομών του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ 2012

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *