ροή ειδήσεων

Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία - Δραματική αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα

Η λιτότητα έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, οδηγώντας σε αυτοκτονίες, κατάθλιψη και σε λοιμώδεις ασθένειες, καθώς μειώνεται η πρόσβαση…
σε φάρμακα και στην ιατρική φροντίδα, αναφέρει μελέτη ερευνητών.

Μετά από μια δεκαετή έρευνα, που διεξήγαγαν ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ντέιβιντ Στάκλερ και ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας, Σανιάι Μπασού, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, αποδεικνύεται ότι η λιτότητα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Στη μελέτη τους που αναμένεται να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 10.000 αυτοκτονίες και έχουν διαγνωστεί περίπου ένα εκατομμύριο περιπτώσεις κατάθλιψης, εξ αιτίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης υφεσης» και των συνοδευτικών της λιτότητας που καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Στην Ελλάδα, μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό για την πρόληψη του ιού HIV, παρατηρήθηκε αύξηση στα ποσοστά του AIDS κατά περισσότερο από 200% από το 2011. Η χώρα όπως αναφέρεται στη μελέτη, γνώρισε επίσης το πρώτο κρούσμα ελονοσίας εδώ και δεκαετίες, εξ αιτίας των περικοπών του προγράμματος ψεκασμού κατά των κουνουπιών.

Στη Βόρεια Αμερική περισσότερο από πέντε εκατομμύρια αμερικανοί έχουν χάσει την πρόσβαση σε μονάδες υγειονομικής περίθαλψης, ενώ στην Βρετανία, περίπου 10.000 οικογένειες έχουν μετατραπεί σε αστέγους, εξ αιτίας του προϋπολογισμού λιτότητας της κυβέρνησης.

«Οι πολιτικοί μας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις σοβαρές συνέπειες για την υγεία από τις οικονομικές επιλογές τους », δήλωσε ο Ντέιβιντ Στάκλερ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συν-συγγραφέας της μελέτης με τίτλο: The Body Economic: Why Austerity Kills.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *