ροή ειδήσεων

ΡΟΜΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ BBC. «Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς»

Με το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ που πια στη συνείδηση των πολιτών έχει πάρει την άγουσα για τα "αποδυτήρια", ασχολείται το Βρετανικό ΒΒC. Σχολιάζοντας ένα σύνθημα σε τοίχο της Αθήνας που αναφέρει...
χαρακτηριστικά «Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονίας!».
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, για ένα κόμμα που παλεύει για την επιβίωση, η απόφαση να διεξάγει το συνέδριο σε ένα μεγάλο στάδιο ήταν πιθανότατα κακή. «Μερικές χιλιάδες υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες των κενών θέσεων ‘μίλησαν’ για ένα κόμμα που πλησιάζει στη λήθη». Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρεται στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι κυριάρχησε για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. «Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε...ένα κράτος πρόνοιας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα», τονίζεται. «Αλλά σήμερα μαραζώνει έχοντας μόλις 6% στις δημοσκοπήσεις…». Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι όλα αυτά τα έκανεμε "ξένα" λεφτά καταστρέφοντας οποιαδήποτε παραγωγική δομή της χώρας, και μετατρέποντας σε όνειρο του Έλληνα την είσοδό του στο Δημόσιο.

Δε λείπει μάλιστα και η αναφορά στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη να δηλώνει στο ΒBC: «Ηταν ιδιοφυία. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος». Ο πρώην υπουργός συνεχίζει αναφέροντας ότι «αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Εχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη». Έτσι καταλήγουν οι έντονες ερωτικές σχέσεις σε μεγάλη απογοήτευση.
Στο άρθρο φιλοξενείται και η άποψη του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα ο οποίος σημειώνει πως «δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε πήγε λάθος στον τόπο, αλλά επειδή υπήρξε το κόμμα διακυβέρνησης για σχεδόν 3 δεκαετίες, τώρα τιμωρείται». Μάλλον ξέχασε ότι στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ο δημόσιος τομέας υπερδιογκώθηκε σε "γαλαξιακές" διαστάσεις.
«Το ΠΑΣΟΚ ονειρευόταν μια διαφορετική κληρονομιά, ήθελε να το θυμούνται για τα σημαντικά επιτεύγματα που έκανε στην αρχή της ιστορίας του. Αλλά αντί για αυτό, έχει γίνει το πολιτικό θύμα της κρίσης που το ίδιο βοήθησε να δημιουργηθεί. Και η οποία μπορεί να το ρίξει οριστικά», καταλήγει το δημοσίευμα.
Ακόμα και στην Ευρώπη έχουν καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στην πολιτική σκηνή από εδώ και στο εξής. Μένει να το καταλάβουν και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ και ο τελευταίος να κλείσει και την πόρτα.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *