ροή ειδήσεων

Το σενάριο που στέλνει την ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Μοιάζει σαν ψέμα, σαν κακόγουστο αστείο για τους απανταχού φίλους της, αλλά και τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους που αντιλαμβάνονται πως δίχως αυτή το πρωτάθλημα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Όμως είναι η πικρή αλήθεια...
Πάλεψε με θεούς και δαίμονες, με εχθρούς ακόμη και μέσα στις τάξεις της, πληγώθηκε από τους άλλοτε… ευεργέτες της και τελικά «έπεσε» χθες μαχόμενη αλλά με ψηλά το κεφάλι. Χωρίς δεκανίκια, χωρίς χάρες από αντιπάλους, χωρίς καμία βοήθεια παρά μόνο του κόσμου της. Ενός κόσμου που παρά την πίκρα του φωνάζει «ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα»…
«Ο αετός πεθαίνει στον αέρα», λέει, το γνωστό τραγούδι. Όμως ο «Δικέφαλος Αετός» δεν πέθανε. Κι όπως ο φοίνικας, το μυθολογικό πουλί, μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.
Μονόδρομος η τρίτη κατηγορία
Ένα ακραίο, σχεδόν… επιστημονικής φαντασίας σενάριο, μπορεί να κρατήσει ακόμη και τώρα την ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Όμως ο κόσμος της «χόρτασε» από φρούδες ελπίδες. Επιβάλλεται ρεαλιστική αντιμετώπιση της πραγματικότητας για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει το ταχύτερο δυνατό.
Αγωνιστικά η «Ένωση» υποβιβάστηκε στη Football League, αλλά δεν αναμένεται να αγωνιστεί σε αυτή. Κι αυτό γιατί αν αυτό συμβεί παραμένει σαν ΠΑΕ ΑΕΚ και μαζί της όλα τα χρέη της, ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ. Χρέη που ήταν δυσβάσταχτα γι’ αυτή στα χρόνια που βρισκόταν στη Σούπερ Λίγκα, πόσω μάλλον για τη δεύτερη κατηγορία με τα πολύ περιορισμένα έσοδα από τηλεοπτικά, εισιτήρια και χορηγούς. Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα καταλήξει στη Football League 2, δηλαδή την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης.
Τι γίνεται με τα χρέη
Μετά την πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, το σωματείο μετατρέπεται σε ερασιτεχνικό και από το συνολικό της χρέος, που υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ, θα μείνει μόνο το 10% (που αντιστοιχεί στο ποσοστό της Ερασιτεχνικής στην ΠΑΕ), ήτοι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, συν τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Θα γίνει εκποίηση των λιγοστών περιουσιακών στοιχείων της ομάδας (πούλμαν, αθλητικό υλικό, γραφεία κλπ.) και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους πιστωτές, με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο να έχουν προτεραιότητα, ενώ τα υπόλοιπα χρέη θα βαρύνουν φυσικά πρόσωπα.
Η άνοδος
Εφόσον επιλεγεί η λύση της πτώχευσης, η ΑΕΚ θα παίξει στη Football League 2, που μετά την αναδιάρθρωση και την ενοποίησή της με τη Δ’ Εθνική θα περιλαμβάνει 96 ομάδες (66 από Δ’ Εθνική, 14’ από Γ’ Εθνική, οι δύο που θα πέσουν από τη Β’ Εθνική και 14 από ΕΠΣ), που θα χωριστούν σε έξι ομίλους και έξι ομάδες θα ανεβαίνουν στη Football League.
Σημειώνεται πως η ΑΕΚ δεν υποχρεούται, όπως είχε γραφτεί, να παραμείνει τουλάχιστον δύο χρόνια στη Football League 2. Η διαδικασία εκκαθάρισης δεν διαρκεί πλέον 30 μήνες, καθώς με την τελευταία τροποποίηση του νόμου, που έγινε τον Ιανουάριο, αυτή περατώνεται μέσα σε τρεις μήνες. Συνεπώς εφόσον εξασφαλίσει αγωνιστικά την άνοδό της την επόμενη σεζόν στη Football League, δεν θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία.
Κάποιος να αποφασίσει
Στην ΑΕΚ παρατηρείται… κενό εξουσίας. Η διοίκηση Δημητρέλου (που χθες αποχώρησε με κράνος από το Περιστέρι και δεν έγινε δεκτός από τους παίκτες στα αποδυτήρια) είναι υπό παραίτηση, ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς αγνοείται, αλλά κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις. Και νωρίτερα από τις 14 Μαΐου, όταν έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των μετόχων.
Σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ θα παίξει η Original, καθώς με την πολύ πιθανή πτώχευση, το σωματείο θα γίνει ερασιτεχνικό και ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ομάδας ελέγχει εδώ και χρόνια τη βάση των μελών της Ερασιτεχνικής. Χθες έγινε λόγος για αλλαγή σελίδας στην Original, με την αποχώρηση του εκ των ιδρυτών της Δημήτρη Χατζηχρήστου. Την Τετάρτη θα γίνει ΔΣ στην Ερασιτεχνική, που είναι ακέφαλη μετά την παραίτηση του Κώστα Παπαδημητρίου από την προεδρία.
Ασφαλώς όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ ελπίζουν στην εμφάνιση ενός επενδυτή, είτε λέγεται Μελισσανίδης, είτε Βιντιάδης, είτε… οπωσδήποτε, που θα αναλάβει να ηγηθεί της ομάδας στη νέα εποχή. Και δεν πρόκειται για μακρινό όνειρο, καθώς μία σχεδόν «καθαρή» ΑΕΚ, έστω και στην τρίτη κατηγορία, με τόσο κόσμο δίπλα της, μπορεί να αποτελέσει μία καλή επένδυση…
* Ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες, που θα συνεχίσουν να προπονούνται μέχρι να τους δοθεί καλοκαιρινή άδεια. Πάντως τους είπε πως «… δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ την Τετάρτη μαζί σας. Άλλοι πρέπει να αποφασίσουν».
Πηγή: sport-fm.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/4/13 14:37

    ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/13 14:58

    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ .....ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Κ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/4/13 17:20

    Οτι κανανε με την Ελλαδα, φάγανε, φάγανε και ξαναφαγανε ,να δούμε όλους αυτούς θα τους βάλουνε φυλακή ? Θα τους πάρουνε τα κλεμμένα πίσω ? Για αυτο μην ασχολείστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διεφθαρμένο , μην φανατίζεστε , βρείτε καμιά ξένη ομάδα, Γερμανία , Αγγλία να απολαύσετε και μπαλίτσα ωραία γήπεδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *