ροή ειδήσεων

ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...ΣΟΜΑΛΙΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Μας έχουν κάνει Βουλγαρία και προχωράνε ακάθεκτοι στο να κάνουν την Ελλάδα Μπαγκλαντές και Σομαλί. Ήδη οι μισθοί ισιπεδώθηκαν στα 427 ευρώ το μήνα. Έπεται συνέχεια...

Διαβάστε και επανστατήστε ή καθίστε στην πολυθρόνα σας. Όσο έχετε πολυθρόνα γιατί θα σας την πάρουν και αυτή κι εσείς θα μπείτε στις φυλακές που ετοιμάζουν.

Με μία προσθήκη στο Πολυνομοσχέδιο, προβλέπονται καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Σαρωτικές αλλαγές για χιλιάδες επαγγελματίες φέρνει το Πολυνομοσχέδιο. Τι προβλέπει για εκπαιδευτικούς, κλειστά επαγγέλματα και Δημόσιο. Ρύθμιση ακόμα και για το συνδικαλισμό των αστυνομικών.

Την Παρασκευή κατατίθεται τελικά στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο, μετά από μια θυελλώδη ημέρα, με ανατροπές, εντάσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Θα ψηφιστεί την Κυριακή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με στόχο την εκταμίευση των δύο δόσεων των 8,8 δις. ευρώ.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για κρίσιμα θέματα όπως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, η φορολογία και οι φόροι στα ακίνητα, ωστόσο μεγάλες είναι οι ανατροπές σε μια σειρά από επαγγέλματα.

Ειδικότερα, "απελευθερώνονται" επαγγέλματα και κλάδοι όπως, το bake off, τους πωλητές λαϊκών αγορών, τους πιστοποιημένους εκτιμητές, τους λογιστές- φοροτεχνικούς, τους γεωτεχνικούς, καθώς και τις επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών.

Κατά δύο ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας, με το σκεπτικό ότι, λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013- 2016, θα προσληφθεί μικρός αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Οι αλλαγές στους υπηρετούντες στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, "αγγίζουν" και αυτούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριό τους.

Στην περίπτωση αυτή, είτε θα απασχολούνται λιγότερες ώρες από αυτές του υποχρεωτικού τους ωραρίου, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, είτε θα απασχολούνται σε σχολικές δράσεις όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο που ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη.

Τα κλειστά επαγγέλματα

Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καταγράφονται ένα προς ένα μια σειρά από επαγγέλματα που παραμένουν "κλειστά" λόγω δημοσίου συμφέροντος (π.χ. εμπόριο όπλων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, διυλιστήρια, εμπορία καυσίμων, αρχαιοπώλη, εμπόριο μνημείων, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, κ.λπ.).

Αντίθετα, εκτός από το bake off, τους πωλητές λαϊκών αγορών, τους πιστοποιημένους εκτιμητές (το επάγγελμα του πιστοποιημένου εκτιμητή ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξής του στην αρμόδια διοικητική αρχή και την εγγραφή στο μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών), κ.λπ., ορίζονται και τα εξής:

*Για λόγους ισονομίας με τα υπόλοιπα επαγγέλματα και μείωσης των διοικητικών και οικονομικών βαρών των επαγγελματιών, προτείνεται να καταργηθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού (ο ορισμός περιλαμβάνει τις ειδικότητες γεωπόνου, δασολόγου, κτηνίατρου, γεωλόγου, ιχθυολόγου) και να αντικατασταθεί από την διαδικασία αναγγελίας και σιωπηρής έγκρισης.

*Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων να απασχολούν ως υπεύθυνο επιστήμονα και προσωπικό επαρκώς εκπαιδευμένο στην ημεδαπή ή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων.

*Δίνεται η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του κρεοπώλη και του εκδοροσφαγέα και σε πρόσωπα που διαθέτουν βεβαίωση ή πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας κρεοπώλη από τυχόν δημόσιες ή ιδιωτικές αναγνωρισμένες σχολές και ιδρύματα της χώρας, αντίστοιχες με τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

*Δίνεται η δυνατότητα έναρξης λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών, όχι μόνο σε φυσικά πρόσωπα κτηνιάτρους, αλλά και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής, τα οποία απασχολούν κτηνίατρο ως επιστημονικό υπεύθυνο.

Διαβάστε το Πολυνομοσχέδιο στην τελική του μορφή

Η αιτιολογική έκθεση του Πολυνομοσχεδίου

Η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων

Πίνακας τροποποιούμενων και καταργούμενων διατάξεων

Τι αλλάζει στο Δημόσιο

Ρύθμιση που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, εισάγεται - αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή - στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί αργά απόψε στη Βουλή.

Πρόκειται για τη ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η καταγγελία των συμβάσεων όλων των υπαλλήλων, με τις παραπάνω συμβάσεις, που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία καταργούνται. Σημειώνεται ότι έως σήμερα υπήρχε η πρόβλεψη από τον ν.4093/2012 ότι οι υπάλληλοι των ΝΠΙΔ θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλα ΝΠΙΔ, που είχαν καταγεγραμμένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Πάντως, σύμφωνα με στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ακόμη και με την πρόβλεψη του ν.4093/2012 οι πιθανότητες για μετακινήσεις των υπαλλήλων υπό κατάργηση φορέων, ήταν περιορισμένες.

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα προχωρήσει στην κατάργηση των φορέων, "που δεν είναι απαραίτητοι", δεδομένου ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει η δέσμευση προς τους δανειστές της χώρας για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων έως το 2014 (οι 4.000 εντός του 2013), ενώ η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο περίπου 2.000 υπάλληλοι έως τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία με τα μέλη της τρόικας, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για κάθε έναν υπάλληλο που απολύεται θα προσλαμβάνεται ένας νέος με προσόντα, μέσω ΑΣΕΠ και με προτεραιότητα εκείνους που έχουν επιτύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς της ανεξάρτητης Αρχής.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για την επίσπευση των πειθαρχικών διαδικασιών, προβλέπεται ότι όσοι υπάλληλοι τιμωρηθούν με την ποινή του υποβιβασμού, ή της οριστικής παύσης, από τα πρωτοβάθμια συμβούλια θα μπορούν να προσφύγουν μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ προβλέπεται ότι οι πειθαρχικές αποφάσεις δεν θα ανακαλούνται.

Σημειώνεται ότι στο θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής στα πειθαρχικά συμβούλια και συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις.

Ακόμη προβλέπεται ότι η πειθαρχική διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών (αντί για τρεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα). Η διαδικασία θα ξεκινά με την κλήση σε απολογία του πειθαρχικώς ελεγχόμενου υπαλλήλου στον προϊστάμενό του, πριν ακόμη παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από τα μέλη των πειθαρχικών συμβουλίων και των πειθαρχικών προϊσταμένων θα αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα. Ενστάσεις για τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών θα μπορούν να ασκηθούν εντός 20 ημερών.

Τέλος, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, οι ίδιες ρυθμίσεις, για τις πειθαρχικές διαδικασίες, θα ισχύσουν και για τα πειθαρχικά συμβούλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
(ΑΠΕ, news247)


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/13 09:20

    Που βρίσκονται τόσες χιλιάδες ευρώ που σπαταλούνται νύχτα μέρα προπαγανδίζοντας υπέρ των μαύρων ναζιστών της χρυσής αυλής; Τόσο αποδοτικά είναι τα κουπόνια της..ειρήνης; ΄Η μήπως επιπλέον υπάρχουν ‘’ΑΔΗΛΟΙ’’ πόροι ,που ..θρέφουν το φασιστικό έκτρωμα;
    Πως είναι δυνατόν να σπαταλιούνται τόσα χρήματα χωρίς έλεγχο και μάλιστα όταν αποβλέπουν στην ανατροπή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος;
    Έχεις δει κανένα χρυσαλήτη να πεινάει, να είναι άνεργος ή να υποφέρει; Όχι βέβαια, αφού τους χρυσοπληρώνουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, την οικογένειά μας. Τα παίρνουν ‘’ΧΟΝΤΡΑ’’ για να σε δηλητηριάζουν οι φονιάδες τις νύχτας.
    Ελληνίδα, Έλληνα θα εμπιστευθείς τα παιδιά σου να τα κάνουν βαποράκια και εγκληματίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/13 09:48

    ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΡΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ;
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Όλοι σιγά –σιγά αρχίζουμε να αναπνέουμε. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ένας ‘’τρελός’’ Έλληνας πολιτικός. Πήρε την απόφαση να σώσει την πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού και σήμερα ελπίζουμε, και σήμερα υπάρχουμε και σήμερα δειλά -δειλά κάνουμε σχέδια και όνειρα πάλι.
    Όλοι σήμερα γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η χρεοκοπία με τις ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειές της κτυπούσε την πόρτα μας.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος του 2009 ήταν το χρονικό ορόσημο της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας υποδούλωσης. Θέλαμε 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για να επιβιώσουμε σαν κράτος.
    Όλοι ξέρουμε σήμερα, ότι είμαστε θύματα εξωτερικών δυνάμεων που επιθυμούν το πλούσιο υπέδαφός μας, και προδομένος λαός μιας πολιτικής κλίκας, τόσο της αντιπολίτευσης , της εποχής εκείνης, όσο και των αδίστακτων ‘’ΒΡΟΥΤΩΝ’’ εντός του Πασοκ.
    Άνθρωποι , πολιτικά αδίστακτοι, ηθικά ανύπαρκτοι και ιδεολογικά νεκροί, επιχείρησαν την πολιτική και οικονομική δολοφονία των Ελλήνων.
    * ΑΝ(;) το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του, την αυτοθυσία του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, κάτω από τρομακτικές πιέσεις, λοιδορίες, υπονομεύσεις και προδοσίες σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Ο αγώνας του που ήταν ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, έπιασε τόπο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!! Τι θα συνέβαινε όμως αν ήταν στη θέση του, είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Βενιζέλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος; Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;
    Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν και ..ετοιμαζόταν;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη;
    Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν;
    • Αν, ο Σαμαράς, μιλούσε και αποκάλυπτε την αλήθεια για την οικονομία, όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, Ή !!! έμπαινε στην κυβέρνηση συνεργασίας και δεν την πολεμούσε από την πρώτη..ημέρα, από την πρώτη… στιγμή, θα είχανε αποφευχθεί όλες οι συνέπειες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ πολέμου που έκανε μέχρι σήμερα τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός..;
    Θα είχε επιτύχει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ(Ι), το οποίο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της κρίσης, διότι αν δεν υπήρχε κρίση, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να δανειστούμε; Οπότε θα είχαμε ένα δρόμο δύσκολο μεν αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...!
    Για ποιο λόγο να δανειστούμε αν όλα ήταν εντάξει;
    * Γιατί ο Βενιζέλος της κακίας, της μοχθηρότητας, του κόμπλεξ και της πολιτικής ανικανότητας, ήθελε « πάσει θυσία», να υπονομεύσει τον Πρόεδρο του Πασόκ και Πρωθυπουργό στην πιο κρίσιμη και καθοριστική προσπάθεια για την αποφυγή της χρεωκοπίας , που υπερίπτατο των Ελληνικών εδαφών και αμαύρωνε αγώνες και θυσίες.
    * Γιατί ο Τσίπρας της αλλοφροσύνης και του κομματικού «ερωτισμού»… έκαψε την Ελλάδα, υπονόμευσε την οικονομία (κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) ,επιχείρησε να υποβαθμίσει και πολιτειακές, κυβερνητικές, θεσμικές και κάθε είδους έννομη σχέση προκειμένου οι παραπολιτικοί του..ΤΑΛΙΠΑΝ να περιχαρακώσουν και να «ναρκοθετήσουν» κάθε γραμμή Εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. ΄Ηθελε και αυτός… εξουσία και κυβερνητικό «λόγο»; Αλλά τι μπορούν να προσφέρουν οι κομματικοί δυνάστες μιας εποχής που ΜΟΝΟ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ παρήγαγε;
    * Και «έπρεπε» να συμπεριφερθούν τόσο ΑΘΛΙΑ και πρόστυχα στο Γιώργο Παπανδρέου που έδωσε τα πάντα για τη σωτηρία της Ελλάδας μας; Δεν υπάρχει ίχνος!..ανθρωπιάς; Τι πιστεύουν ότι θα διαφεύγουν διαρκώς πίσω από το κομματικό πέπλο της πόλωσης και της τύφλωσης;
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...
    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/13 09:58

      Ε ναι μας εσωσε απο τις μακακιες που ειχε κανει ο ιδιος και η συμμορια του για ολα αυτα τα χρονια..ρε δε παει να..!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/4/13 15:43

      εδώ και κάποιες εβδομάδες κανείς αυτές τις αναρτήσεις για τον ΓΑΠ.
      Τώρα που αποκαλύφθηκε η τέλεια διαχείρηση των οικονομικών του κωλο κόμματος του, τι έχεις να πεις;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/13 13:09

    Τι ακριβως εκανε ο μουστακαλης γιωργακης και παλευε μονος του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/13 14:59

    OYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/13 16:24

    ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ.
    Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έκανε μονομερή διαγραφή χρέους το 2010;
    Απάντηση: Με πρωτογενές έλλειμμα (δηλαδή εκτός τόκων) 24 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να βρει αμέσως αυτά τα 24 δισ. ευρώ που της έλειπαν για να καλύψει τα έξοδά της και να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες. Υπήρχε κάποιος να της τα δώσει, όταν έχει κηρύξει στάση πληρωμών; Φυσικά, απολύτως κανείς. Ποιος ιδιώτης θα δάνειζε σε μία χώρα που είχε μόλις ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώσει όσα χρωστάει; Καμία χώρα δεν θα δάνειζε σε κάποιον που είχε κάνει μονομερή στάση πληρωμών.

    Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Από τους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων ήταν (και είναι) οι ελληνικές τράπεζες. Με ένα μονομερές «κούρεμα» από τη μία μέρα στην άλλη θα έμεναν χωρίς επαρκή κεφάλαια και θα έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν. Ποιος θα τις ανακεφαλαιοδοτούσε; Και τι θα συνέβαινε ακριβώς στην ελληνική οικονομία αν οι ελληνικές τράπεζες κατέρρεαν;

    «Ναι», λένε πολλοί. «Τότε όμως η Ελλάδα μπορούσε να απειλήσει τους εταίρους της με χρεοκοπία που θα τους δημιουργούσε προβλήματα -ειδικά στις ξένες τράπεζες. Και μπροστά στις απώλειες που θα είχαν οι ξένες τράπεζες, η Ευρώπη θα ενέδιδε και θα μπορούσε να κουρευτεί και το χρέος μας». Πόσο αφελής ή επικίνδυνα καιροσκοπική είναι αυτή η προσέγγιση... Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2010 η Ε.Ε. δεν ήθελε καν να συνδράμει την Ελλάδα με χρήματα, πόσο μάλλον να μπει σε μία αδιανόητη τότε διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους σε χώρα της Ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/4/13 16:26

    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου

    Επί Γιώργου Παπανδρέου πάρθηκαν μέτρα ύψους 4 δις ευρώ από μισθούς και συντάξεις..... Τότε γέμισαν οι πλατείες, τότε τον κατηγορήσανε δοσίλογο, προδότη κ.α.
    Τότε η ΝΔ, ο Σύριζα και κάποια λαμόγια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Τότε εμφανίστηκε το Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3, εμφανίστηκαν τα 18 δις αντισταθμιστικά του Σαμαρά, κ.α. πολλά.
    Από τότε έπεσε ο Γιώργος, βγήκε ο Παπαδήμος, βγήκε ο Σαμαράς με τη κομπανία του και από τότε έχουν παρθεί 14 δις επιπλέον μέτρα.
    Δεν έχει σκάσει μύτη..Δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε "πλατείες", ούτε προδότες, ούτε δοσίλογοι.

    Από τότε οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, τα μεγάλα κανάλια ξανάρχισαν να παίρνουν τα δάνεια που δεν έδινε ο Παπανδρέου (Φυσικά...αφού ο γιος μεγαλοεκδότη είναι Βουλευτής με τη ΝΔ) και όλα μελί γάλα.

    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.. Ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα λαμόγια,,, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και τα λοιπά κατεστημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/4/13 16:29

    ΔΙΩΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ.
    Διαπιστώσεις ερωτήματα και απορίες μετά από τρία χρόνια…
    Γράφει ο Ν Βράχος 27.4.13
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ίσως, ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός, που καταπολεμήθηκε και υπονομεύθηκε τόσο σκληρά και τόσο βρόμικα, όταν τόλμησε να "αγγίξει" πραγματικά τη διαφθορά, τόσο από τους διαπλεκόμενους όσο και από μνηστήρες της πολυθρόνας του.
    Και πράγματι κάνει εντύπωση, που βρέθηκαν όλοι οι..αυθόρμητοι και όλοι οι..αγανακτισμένοι "φτωχοί", μόλις διέταξε να αρθεί το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών. Μόλις "έπιασε" τους ..κολωνακιώτες "εφαψίες " της εφορείας. Μόλις μάθαμε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που δηλώνουν ...300-500 ευρώ το μήνα όταν για ενοίκιο του γραφείου τους θέλουν τουλάχιστον ..1500 Ευρώ το μήνα, έγινε πολιτικός «σεισμός»;
    *Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι οι επαναστάτες του ..καναπέ;
    *Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι λάθρα διαβιούντες;
    *Πως "ξαφνικά" έκλεισαν οι τραπεζικοί κρουνοί του διεθνούς δανειοληπτικού κατεστημένου;
    *Πως μέσα σε ένα μήνα άδειασε η Ελλάδα από..Ευρώ; Που ήταν αυτά τα χρήματα; Ποιοι τα είχαν και γιατί τα "έβγαλαν " στο εξωτερικό; ΄Ηταν μαύρα και φοβήθηκαν; ΄Η ήταν ..άσπρα και έπεσαν οι μάσκες της πατριδοκαπηλίας;
    *Πως ξαφνικά όλοι οι ..Ελληνάρες αγόρασαν σημαίες κομματικής "ευκαιρίας";
    *Πως επετεύχθη το πολιτικό ,,θαύμα του ‘’Λαζάρου’’ Σαμαρά;
    *Πως οι.. Ελληναράδες έγιναν τόσο επιλήσμονες; Τελικά εκείνο που έχει σημασία είναι η κουτάλα και όχι τα πρόσωπα ή η "χώρα" η "το μέρος" , γιατί η λέξη πατρίδα ..απεσύρθη από το λεξιλόγιο των.. ελληναράδων .
    *Είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να γνωρίζει την ΑΘΛΙΑ οικονομική μας κατάσταση και να μη το ξέρουν ο Καραμανλής και ο..Σαμαράς;

    Η αλήθεια όμως δεν κρύβετε για πολύ. Ο κόσμος είναι τόσο μικρός όσο και μερικοί… άνθρωποι. Σήμερα το διαδίκτυο δίνει όλα τα γεγονότα από όλες τις πλευρές. Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν την αλήθεια.
    Ήδη «κάστρα των διεφθαρμένων» κατά του Γιώργου Παπανδρέου πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Η διαδικτυακή ενημέρωση, υποκαθιστά σε πολλούς τομείς την αδυναμία ή την αδράνεια(;) της δικαιοσύνης.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού διέψευσε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ όλα τα πληρωμένα και εμπαθή φερέφωνα , ξαναμπαίνει στα σπίτια μας. Τον καλοδέχονται τα παιδιά μας που ξέρουν και μπορούν να μάθουν τα νέα από όλο τον κόσμο.
    Ο καθηγητής Γιώργος Παπανδρέου, περιζήτητος σε όλο τον κόσμο, αρχίζει σιγά –σιγά να διαβάζει τα χιλιάδες μηνύματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων που του ζητούν να σκεφθεί σύντομα την ώρα της επιστροφής. Όλοι αντιλαμβάνονται, βλέποντας το θλιβερό φαινόμενο του Αντώνη Σαμαρά να υφίσταται όλο αυτόν τον ευτελισμό δημόσια, αδίστακτα και επίπονα από την Μέργκελ των Γερμανών, αντελήφθη γιατί ο περήφανος εκφραστής και υπερασπιστής των Ελληνικών συμφερόντων Γεώργιος Παπανδρέου, δεν ήταν αποδεκτός και αρεστός από τους «αιρετούς» φασίστες της Κεντρικής Ευρώπης.
    Δεν ήθελαν τον Γιώργο γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/13 17:12

      Η Πασοκιαση απο την οποία πασχεις θεραπευεται. Τα φάρμακα κατα της ασθένειας αυτής απλά δεν θα τα βρεις σε κανένα φαρμακείο. Είσαι λαμπρό παράδειγμα ότι πρέπει να χυθεί αίμα σε αυτήν την χώρα, για να απαλλαγούμε απο τα κάθε είδους κομματοσκυλα. Εχετε κρυφτεί, αλλά δεν εξαφανιστηκατε. Ακόμα υποστηριζετε τις ίδιες γαμημενες οικογένειες που μας έφεραν ως εδώ.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος11/7/13 16:31

    ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ 13 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γρηγόρης11/7/13 16:32

    Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα και είναι στο απυρόβλητο, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαπλοκής κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων και με την ψήφο τους εξέλεξαν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται από την διαπλοκή αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
    Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
    Τώρα επινόησαν άλλα, για διαθεσιμότητες- κινητικότητες-απολύσεις κ.λπ. . Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *