ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη! Στο σφυρί ολόκληρη η περουσία της Αθηνάς κι όχι μόνο ο Σκορπιός

Ξεπουλάει όλη την περιουσία του Αριστοτέλη!
Πώς εδώ και καιρό ... βρήκε τρόπο να απαλλαγεί από τις «δεσμεύσεις» του παππού της Αριστοτέλη, αλλά και του πατέρα της Τιερί Ρουσέλ...
Σπίτια, πίνακες αμύθητης αξίας, οικόπεδα και κοσμήματα που κοστίζουν μια περιουσία, αλλά και το θρυλικό Σκορπιό βγάζει στο σφυρί η Αθηνά Ωνάση και μάλιστα ανεμπόδιστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το parapolitika.gr, μέσα των εταιριών της που διαχειρίζονται την μεγάλη της περιουσία η Αθηνά πουλάει της μετοχές και μάλιστα τα τελευταία 5 χρόνια έχει ρευστοποιήσει ένα ιδιαιτέρως μεγάλο μέρος της περιουσίας της.

Σε πολλά μέρη του κόσμου η Αθηνά Ωνάση διαθέτει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της, το οποίο όμως, όπως και ο Σκορπιός μένουν αναξιοποίητα. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια λόγω της νομοθεσίας και της κηδεμονίας της από τον Τιερί Ρουσέλ, η Αθηνά, αν και παντρεμένη με τον Αλβάρο, δεν μπορούσε να πουλήσει κανένα στοιχείο της ακίνητης περιουσίας της. Όταν ο έλεγχος των εταιρειών που διαχειρίζονται την περιουσίας της πέρασε στα χέρια της, άρχισε να βγάζει στο σφυρί, ό,τι πίστευε ότι όχι μόνο την συμφέρει ως πώληση, αλλά και ό,τι δεν μπορούσε να διαχειριστή, αφού η ζωή της είναι πια στη Βραζιλία ή ό,τι δεν ήθελε να κατέχει, λόγω των πολλών εξόδων συντήρησης όπως ο Σκορπιός.

Οι πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι τα δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία στη Γενεύη και την Αθήνα, δεν ολοκλήρωσαν την αγοραπωλησία του Σκορπιού, αλλά προετοιμάζουν νομικά έγγραφα προκειμένου αυτή η μεταβίβαση να γίνει σε ρώσο επιχειρηματία, όπως και άλλα μέρη της περιουσίας που ήδη ετοιμάζονται να βγουν σε δημοπρασία σε διάφορους Οίκους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών, η επιλογή της μετοχοποίησης του Σκορπιού και κατόπιν της «πώλησης» διά της μεταβίβασης μετοχών ξεπερνά τον σκόπελο της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο άρθρο 9 της διαθήκης που αφορά τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη, ο Ωνάσης παραχωρούσε τα νησάκια στη γυναίκα και στην κόρη του (σ.σ.: τότε ήταν και οι δύο στη ζωή) εφόσον το επιθυμούσαν και μπορούσαν να τα συντηρήσουν.

Αλλιώς, σύμφωνα με τη διαθήκη, «ο Σκορπιός παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην ελληνική Πολιτεία για να χρησιμοποιείται ως θέρετρο του επικεφαλής αυτής εφόσον το Δημόσιο αναλάβει τη συντήρησή του». Η νήσος Σπάρτη παραχωρείται στην Ολυμπιακή Αεροπορία για να φιλοξενήσει κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων. Σε περίπτωση που η ελληνική Πολιτεία δεν δεχτεί την παραχώρηση, τότε και τα δύο νησιά περνούν στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η Αθηνά Ωνάση όμως βρήκε τον τρόπο ώστε να μην χρειαστεί να περάσει από αυτή τη διαδικασία η περιουσία της και να επωφεληθεί η ίδια, μεταβιβάζοντας τις μετοχές της.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *