ροή ειδήσεων

Θα καθαιρεθεί ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου;

Αίσθηση και αναστάτωση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη " για το "διπλοθεσίτη" Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρη Τσάρτα. Το θέμα που προκύπτει είναι..... αν ο κος Τσάρτας θα καθαιρεθεί ή θα απολαύσει την "ασυλία" της "ανοχής" ;

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρει:
Δίπορτο το έχει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πάρις Τσάρτας καθώς είναι καθηγητής οχι μόνο στη Μυτιλήνη, αλλά και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, παραβιάζοντας τον νόμο που απαγορεύει σε επικεφαλής Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να απασχολούνται σε ανάλογη θέση σε άλλο ίδρυμα.

Ο Νόμος 4009 / 2011 είναι σαφής, όμως στην περίπτωση του κ. Τσάρτα δεν φαίνεται να ισχύει. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Αρθρο 24, παράγραφο 20: Η ιδιότητα του πρύτανη, αναπληρωτή πρύτανη και κοσμήτορα είναι ασυμβίβαστη με επαγγελματική απασχόληση εκτός του ιδρύματος, καθώς και με την κατοχή έμμισθης θέσης στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Η παραβίαση του ασυμβιβάστου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή του πρύτανη ή του υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με διευκρινιστική εγκύκλιο του πρώην υφυπουργού Ιωάννη Πανάρετου με τίτλο "Εγκύκλιος σχετικά με εξωπανεπιστημιακή απασχόληση πρυτανικών Αρχών" και ημερομηνία 03.06.2011 : Σαφώς απαγορεύεται στα πρόσωπα μέλη ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης που ασκούν τη διοίκηση ενός πανεπιστημίου νά έχουν οποιαδήποτε επαγγελματική απασχόληση εκτός του πανεπιστημίου ή να κατέχουν οποιαδήποτε έμμισθη θέση στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου εργάζεται στο ΕΑΠ, θέση η οποία όχι μόνο αποτελεί επαγγελματική απασχόληση εκτός του ιδρύματος, αλλά και έμμισθη. 
lesvosnews.net


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *