ροή ειδήσεων

Η ΜΟΝΗ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΘΙΣΗ» ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ...
Πεδίο δράσης του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως ο "Τύπος της Κυριακής" έχουν εξαρθρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. πάνω από διακόσιες συμμορίες Ελληνικές και αλλοδαπές που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, τις ληστείες και τις κλοπές, καθώς και στην εμπορία ανθρώπων με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, η χρήση των όπλων και η βιαιότητα των κακοποιών εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις που δεν συνηθίζονταν, όπως στην διακίνηση των μεταναστών.

Μάλιστα για πρώτη φορά διαπιστώνεται ο ενισχυμένος ρόλος των συμμοριών εκείνων που αποτελούνται αμιγώς από Έλληνες κακοποιούς.

Όσο για την κλιμάκωση της βίας αυτής, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις ευεργετικές διατάξεις της ποινικής νομοθεσίας, αφού, όπως σημειώνεται στην έκθεση πολλοί από τους συλληφθέντες για συμμετοχή σε οργανωμένες εγκληματικές ομάδες ήταν άτομα που είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για σοβαρές πράξεις αλλά δεν είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση ή αποφυλακίστηκαν εκμεταλλευόμενοι τα «παράθυρα» που παρέχουν οι νόμοι.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση των ναρκωτικών στην Ελλάδα έχει πάρει διεθνή διάσταση γιατί δεν αποτελεί χώρα παραγωγής ηρωίνης ή κοκαΐνης.

Μόνο το 2011 η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε 64 εγκληματικές ομάδες σε ισάριθμες υποθέσεις ναρκωτικών και συνέλαβε 341 άτομα.

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που τοποθετεί της χώρα μας στο επίκεντρο της μαφίας ναρκωτικών είναι ότι αποτελεί το σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αυτομάτως καθίσταται βασική οδός διακίνησης από τα εκτεταμένα χερσαία και θαλάσσια σύνορα η επιτήρηση των οποίων είναι πολύ δύσκολη.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα αποτελεί διεθνή τουριστικό προορισμό κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που δυναμώνει την εγχώρια αγορά ναρκωτικών.

ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ «ΝΤΙΛΑΡΙΣΜΑ»

Η Ελλάδα αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό για τις εγκληματικές ομάδες διακίνησης κοκαΐνης. Η Ισπανία και η Πορτογαλία παραμένουν τα κύρια σημεία εισόδου της ουσίας στην Ε.Ε. Ωστόσο η διακίνηση της κοκαΐνης γίνεται και από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής μέσω της Ελλάδας σε άλλες χώρες της Ευρώπης μέσα σε εμπορευματοκιβώτια-κοντέινερ. Αρχηγικά μέλη φέρονται Μαυροβούνιοι και σημαντικά μέλη Σέρβοι επιχειρηματίες.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΘΑΝΑΤΟ

Οι ποσότητες ηρωίνης που εισάγονται στην Ε.Ε. προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από το Αφγανιστάν, από όπου διακινούνται μέσω της Τουρκίας και των βαλκανικών χωρών. Ωστόσο τελευταία έχει ενισχυθεί η οδός της Μαύρης Θάλασσας, καθώς όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. η ηρωίνη διακινείται μέσω Γεωργίας και Ουκρανίας στη Ρουμανία και από εκεί στις χώρες της Βαλτικής και της Δυτικής Ευρώπης. Οι εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση της ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα αποτελούνται κυρίως από Τούρκους, Βούλγαρους και Αλβανούς.

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ... ΦΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Στη διακίνηση της κάνναβης πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η μαφία των Αλβανών. Το μεγαλύτερο ποσοστό διακινείται μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και προωθείται στην υπόλοιπη χώρα.

Σε αρκετές εγκληματικές ομάδες των Αλβανών που διακινούν την κάνναβη συμμετέχουν και Έλληνες ενώ τα ηγετικά στελέχη των οργανώσεων δεν συμμετέχουν στη μεταφορά και ως εκ τούτου αποφεύγουν τη σύλληψη.

Τα μέλη που αναλαμβάνουν τη διακίνηση φέρουν οπλισμό και σε όλες τις μεγάλες ποσότητες στη μεταφορά υπάρχει προπομπός που ενημερώνει για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.
makeleio.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/13 09:21

    Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε
    την εγκληματική ανάμιξη και χρηματοδοτική ενίσχυση του Σόρος και άλλων ντόπιων πετρελαιάδων και χουντουποστηρικτών!!! στα φασιστικά έγχρωμα άκρα σε ΜΜΕ και σε μεγάλο μέρος του διαδικτύου, για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πτώχευση και στη δραχμή, ή στην δημιουργία κλίματος ανωμαλίας για να ΑΡΠΑΞΟΥΝ τα πάντα πολύ φθηνά.
    Που βρίσκονται τόσες χιλιάδες ευρώ που σπαταλούνται νύχτα μέρα προπαγανδίζοντας υπέρ των μαύρων ναζιστών της χρυσής αυλής; Τόσο αποδοτικά είναι τα κουπόνια της..ειρήνης; ΄Η μήπως επιπλέον υπάρχουν ‘’ΑΔΗΛΟΙ’’ πόροι ,που ..θρέφουν το φασιστικό έκτρωμα;
    Πως είναι δυνατόν να σπαταλιούνται τόσα χρήματα χωρίς έλεγχο και μάλιστα όταν αποβλέπουν στην ανατροπή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *