ροή ειδήσεων

Άτοκες δόσεις για τους λογαριασμούς στην ΔΕΗ

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης για τους μικρούς και ευάλωτους οικιακούς καταναλωτές προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου...
Τουλάχιστον σε τέσσερις από δύο δόσεις που ισχύουν σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, να καταβάλλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τη ΔΕΗ οι εν λόγω καταναλωτές.

Ο Κώδικας προβλέπει ότι οι προμηθευτές υποχρεούνται να παρέχουν τη δυνατότητα στους ευάλωτους οικιακούς πελάτες τμηματικής και άτοκης εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για την ηλεκτρική ενέργεια του ευάλωτου οικιακού εξοπλισμού.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο διμηνιαίος λογαριασμός ρεύματος ανέρχεται σε 200 ευρώ η ΔΕΗ ή οποιοσδήποτε άλλος πάροχος, υποχρεούται να κάνει στο μικρό και ευάλωτο καταναλωτή τουλάχιστον τέσσερις άτοκες δόσεις των 50 ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Προβλέπεται παράλληλα ότι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποβάλλουν στον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) εντολή απενεργοποίησης ή να καταγγείλουν τη σύμβασή τους με ευάλωτους οικιακούς πελάτες λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών κατανάλωσης α) κατά το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο ως και Μάρτιο και β) κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, που οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ηλεκτροδότησης λόγω ψύχους και καύσωνα αντίστοιχα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *