ροή ειδήσεων

Δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα με τίτλο "Parthenon, an Icon of Global Citιzenship", θα διεξαχθεί μεταξύ 16-17 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και θα προσελκύσει επιστήμονες, ομιλητές και ακτιβιστές από όλον τον κόσμο...
Τα θέματα του συνεδρίου θα αποτελούνται από τέσσερις βασικές ενότητες: εκπαίδευση, ακτιβισμός, οικονομία και νομικά/δικαστικά.

Ο συντονιστής του συνεδρίου, Διονύσιος Τριτάρης, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο»: «Στο πρώτο θέμα, την εκπαίδευση, θα εξετάσουμε ποιος είναι ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κατανόηση της σημασίας του Παρθενώνα. Επίσης θα εξετάσουμε το ρόλο του Μουσείου, ως εκπαιδευτικού εργαλείου.

Στο θέμα του ακτιβισμού θα εξετάσουμε πώς θα μπορούσε η παγκόσμια εκστρατεία να βελτιωθεί. Δηλαδή, τι εργαλεία και μέθοδοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της. Επίσης, θα αναδείξουμε επιτυχή παραδείγματα από το χώρο.

Στην ενότητα της oικονομίας θα εξετάσουμε τον Παρθενώνα -και άλλες αρχαιότητες- στο πλαίσιο της εμπορικά προσανατολισμένης κοινωνίας του σήμερα. Ποια θα μπορούσαν να είναι τα οφέλη της επιστροφής των γλυπτών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τέλος, στην τέταρτη ενότητα θα εξεταστεί ο ρόλος της δικαιοσύνης στην εκστρατεία της επανένωσης. Δηλαδή, ποια επιχειρήματα θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη διαδικασία, μέσω της νομικής οδού.

Σημαντική πτυχή αυτού του συνεδρίου, θα καταλήξει ο συντονιστής, ότι θα δώσουμε την ευκαιρία στον απλό συμμετέχοντα να εκφράσει τη γνώμη του και να συμμετέχει ενεργά μέσω των τεσσάρων κύκλων συζητήσεων πάνω σ' αυτές τις τέσσερις θεματικές ενότητες».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι έχει συγκροτηθεί μια ειδική ιστοσελίδα με στόχο την ενημέρωση του κοινού για όλα τα θέματα του συνεδρίου.

«Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ευελπιστούμε στη βοήθεια της παγκόσμιας κοινότητας για την επιτυχία του συνεδρίου. Όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο καθένας να βοηθήσει είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο» θα πει ο κ. Τριτάρης.
Πηγή:ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *