ροή ειδήσεων

Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα από το «μακελειό της φράουλας» - ΒΙΝΤΕΟ

Πυροβόλησαν 200 μετανάστες
Εκτεταμένα ρεπορτάζ αφιέρωσαν τα διεθνή ΜΜΕ στο θλιβερό περιστατικό του τραματισμού 28 αλλοδαπών εργατών....
στη Βουπρασία, στη Μανωλάδα Ηλείας, από επιστάτες καλλιεργειών φράουλας.

Ολα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και δεκάδες άλλα μικρότερα αναπαραγάγουν την είδηση κυρίως με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Χαράλαμπου Σφέτσου.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Associated Press, το CNN, το BBC, το Al Jazeera και άλλα από πολλές χώρες του κόσμου, αναμεταδίδουν την επίθεση και τον τραυματισμό, λίγες μόλις μέρες μετά την έκθεση του Επιτρόπου Μούιζνιεκς, που ζητούσε άμεσα μέτρα κατά του ρατσισμού στην Ελλάδα.
Ilialive.gr


Πυροβόλησαν 200 μετανάστες

Σκηνές που παραπέμπουν σε μαζικά εγκλήματα της εποχής του απαρχάιντ εκτυλίχθηκαν χθες στις 6 το απόγευμα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όταν επιστάτες γεωργικής επιχείρησης άνοιξαν αδιακρίτως πυρ εναντίον περίπου 200 αλλοδαπών εργατών, τραυματίζοντας 32 άτομα, εκ ων οποίων τους τέσσερις σοβαρά.



Λίγη ώρα μετά το πρωτοφανές περιστατικό, συνελήφθη ο 57χρονος εργοδότης, ο οποίος φέρεται να είναι και ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης, ενώ αναζητούνται από τις Αρχές ακόμη τρία άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί, κυρίως από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν, απασχολούνταν σε αγροτικές φυτείες παραγωγής φράουλας. Πήγαν στον χώρο όπου σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή, κοντά σε βενζινάδικο της περιοχής, ώστε να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν απλήρωτοι για περίπου έξι μήνες. Εκείνη τη στιγμή παρόντες ήταν τέσσερις επιστάτες, ηλικίας 21, 27 και 39 χρόνων, και τα αίματα άναψαν γρήγορα. Οι εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη της καλλιέργειας φράουλας διαπληκτίστηκαν με τους αλλοδαπούς και ξεκίνησε η συμπλοκή μεταξύ τους.


Μετανάστες νοσηλεύονται στο Κέντρο Υγείας Βάρδας μετά την επίθεση που δέχτηκαν από επιστάτες αγροτικής επιχείρησης. Κάτω δεξιά, παραπήγματα και αντίσκηνα, στα οποία ζουν οι μετανάστες της Μανωλάδας, σε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής. Φωτογραφίες από το www.ilialive.gr

Η Αστυνομία αναφέρει πως ένας δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί στο «ψαχνό» το πλήθος, χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα, τα οποία νοσηλεύονται και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι και οι τρεις επιστάτες άνοιξαν πυρ, ενώ ενδέχεται ο αριθμός των τραυματιών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση να φτάσει και τους δέκα.

Μετά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της γεωργικής επιχείρησης οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του πιστολέρο επιστάτη που ετράπη σε φυγή. Μαζί με τους άλλους δύο δράστες της πρωτοφανούς επίθεσης επιβιβάστηκαν μετά τον τραυματισμό των αλλοδαπών εργατών σε ΙΧ αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Εχουν άριστη γνώση των γύρω περιοχών και κινούνταν ανάμεσα στα σύνορα των Νομών Ηλείας και Αχαΐας για να μη γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Ομως, σύμφωνα με το patratimes.gr, οι Αρχές εντόπισαν χθες το βράδυ στην περιοχή του Λάππα Αχαΐας τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής και ακολούθησε καταδίωξη που συνεχίστηκε μέχρι αργά.

Το Τ.Α. Αμαλιάδας έχει αναλάβει την προανάκριση για το αιματηρό συμβάν. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την απάνθρωπη επίθεση εναντίον των αλλοδαπών και αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν οι τραυματίες.

Στην ιστοσελίδα ilialive.gr μίλησαν εργάτες που ήταν παρόντες στη συμπλοκή και τραυματίστηκαν και, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στις 5 το απόγευμα με τον 57χρονο ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας.

Στο ραντεβού, όπως υποστηρίζουν οι εργάτες και δημοσιεύει η ιστοσελίδα, συγκεντρώθηκαν 80 άτομα, τα οποία ζήτησαν επιμόνως να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Παρόντες ήταν και οι επιστάτες του ιδιοκτήτη, οι οποίοι διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να πληρωθούν. Αμεση ήταν η οργή και η αντίδραση των εργατών. Τότε υπήρξε η συμπλοκή με τα τρία άτομα να πυροβολούν πρώτα στον αέρα, ίσως για εκφοβισμό και στη συνέχεια στο ψαχνό.

Μανωλάδα
Τεταμένη η ατμόσφαιρα

Εκρυθμη παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ η κατάσταση στη Νέα Μανωλάδα, μετά την πρωτοφανή επίθεση με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον αλλοδαπών εργατών από επιστάτες σε γεωργική επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, 200-250 άτομα, κυρίως Μπανγκλεντισιανοί, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού και η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Ζητούσαν δικαιοσύνη και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής συμπλοκής.

Φράουλες και αίμα στην Ηλεία

Εφιάλτες από το παρελθόν ξύπνησε η νέα αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στην οποία βρίσκονται οι μεγαλύτερες φυτείες καλλιέργειας φράουλας, φυτείες στις οποίες αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «φράουλες της ντροπής».

Τον Απρίλιο του 2008 οι μετανάστες εργάτες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας κατέβηκαν σε απεργία. Την ώρα της συγκέντρωσης οι ιδιοκτήτες των φυτειών είχαν κατέβει σε αντισυγκέντρωση, οπλισμένοι με ξύλα και καραμπίνες και τους επιτέθηκαν. Τότε είχαν διακομιστεί τέσσερις εργάτες στο νοσοκομείο.

Τον Μάιο του 2012 σημειώθηκε και νέο επεισόδιο. Οι αλλοδαποί εργάτες είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της περιοχής και διεκδίκησαν δυναμικά τα δεδουλευμένα τους. Βίαια επεισόδια είχαν ξεσπάσει ανάμεσα σε ιδιοκτήτες και εργάτες, ενώ τον Αύγουστο του 2012 κάποιοι είχαν σύρει «κρεμασμένο» από πόρτα αυτοκινήτου Αιγύπτιο εργάτη και στη συνέχεια τον πέταξαν αναίσθητο και αιμόφυρτο στην άκρη του δρόμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας έχει σχηματίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερες από 150 δικογραφίες σε βάρος εκείνων που φιλοξενούν αλλοδαπούς στα κτήματά τους παράνομα, ενώ το 20% των δικογραφιών αφορούν υποθέσεις για παράνομη εργασία που ανθεί ιδιαιτέρως στην περιοχή.

Η πλειονότητα των αλλοδαπών εργατών στα χωράφια της φράουλας δεν έχουν νόμιμα έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα, με αποτέλεσμα να είναι έρμαια στις βουλές των εργοδοτών που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την κατάσταση αυτή. Τα στόματα είναι κλειστά στην ευρύτερη περιοχή και ο νόμος της «ομερτά» επικρατεί τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους αλλοδαπούς.







Ματωμένες αφίσες "καλούν" σε διεθνές μποϊκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας!!! Δείτε τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου!!! (PHOTOS)




Μέσα σε χρόνο ρεκόρ η οργή που ξεχειλίζει για όσα έγιναν στη Μανωλάδα οδήγησε ακόμη και στη δημιουργία αφισών που καλούν σε μποϊκοτάζ στις φράουλες της περιοχής. Μάλιστα ένα από αυτά έχει και εκτενές κείμενο στα αγγλικά.

Λιτή αλλά με δυνατή εικόνα είναι η πρώτη αφίσα.



Η επόμενη αφίσα ενημερώνει για όσα έγιναν στη Μανωλάδα, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στη Χρυσή Αυγή που την παρουσιάζει να εμπλέκεται στην επίθεση εναντίον των μεταναστών.



Yπάρχει και η ελληνική απόδοση που συνδιάζει τη Μανωλάδα με την Ελλάδα.










Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/4/13 21:11

    Οταν μπλεκουν παρανομοι με παρανομους,οι διαφορες λυνονται μ αυτον τον τροπο.Αυτοι ηξεραν οτι ο τυπος για να τους παρει στη δουλεψη του δεν ηταν καθαρος.Τοσους μηνες απληρωτοι τι περιμεναν?Το σωματειο?Εδω οι δικοι μας νομιμοι Ελληνες εργαζομενοι και εχουν μηνες να πληρωθουν.Αυτοι μαζευτηκαν μπουλουκι και οχλος για να φοβησουν το αφεντικο τους?Οταν μπλεκεις με μαφια τετοια καταληξη θα εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/13 21:53

    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ναζιστικής φασιστική ρητορικής των Χρυσών Αυγών.. εκεί στην Μανωλάδα οι μαφιόζοι φασίστες δρούσαν εδώ και χρόνια σαν κράτος εν κράτη με εκατομύρια ευρώ κέρδος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/4/13 01:53

    ακού τσυριζούλη, η περιοχή εκεί μια ζωη ΠΑΣΟΚ ψηφιζε και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θα δεχτώ ότι αυτοί είναι Χ.Α, αλλα όλοι εσείς οι καλοί δημοκράτες ψηφοφόροι τί κάνατε ; ο ε ο ; Για κοιτάτε λίγο του δικου σας εργαζόμενους πώς τους έχετε και μετά μίλα για χρυσά αυγα και κόκκινες ρίζες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/13 10:10

    ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *