ροή ειδήσεων

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τον Ιατρικό Τουρισμό

Την είδηση ότι, τις επόμενες ημέρες, θα κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ιατρικό τουρισμό, έβγαλε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την επίκαιρη ερώτηση, που είχε κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ. Μάνος Κόνσολας....
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας στην ομιλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου. Ο κ. Μάνος Κόνσολας, στην πρωτολογία του, επισήμανε μεταξύ των άλλων: «Πιστεύω ακράδαντα, κύριε Υπουργέ, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει προορισμό ιατρικού τουρισμού. Και ένα εμβληματικό μέρος, ταυτισμένο ιστορικά με την γέννηση της επιστήμης της, είναι η Κως, η πατρίδα του Ιπποκράτη που έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Έχουμε ως χώρα, εξειδικευμένο και ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μας λείπει το οργανωτικό και κυρίως το θεσμικό πλαίσιο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε θέση, ως προορισμός ιατρικού τουρισμού. Ο τομέας των υποδομών και των δομών δημόσιας, στις περιοχές που θα επιλεγούν ως πόλοι ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού είναι δομικό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για την πιστοποίηση και τα πρότυπα ποιότητας των παροχών ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, που πρέπει να περιέχονται στο θεσμικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί.

Πιστεύω, επίσης, ότι για ευνόητους λόγους, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες να διαμορφώσουν ή να αποκτήσουν υποδομές που θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας, όπως η αιμοκάθαρση, η αποκατάσταση-αποθεραπεία ακόμα και ιαματικά λουτρά, τα οποία διαχωρίζω από τον τουρισμό υγείας ή ευεξίας που δεν είναι το ίδιο σε σχέση με τον ιατρικό τουρισμό. Θεωρώ ότι με δεδομένα τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, μέσα στα οποία κινούμαστε, θα μπορούσε στο θεσμικό πλαίσιο, η αναβάθμιση των δομών και των υποδομών δημόσιας υγείας στις περιοχές που έχουν επιλεγεί ως πυλώνες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού να γίνουν με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα, όσων θελήσουν να επενδύσουν σε αυτή την προοπτική.

Θα πρέπει να δούμε αυτή την προοπτική και, εν όψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, να υπάρξουν τομεακά προγράμματα για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών στο χώρο του ιατρικού τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ορθολογικός σχεδιασμός και κίνητρα». O κ. Κόνσολας χαρακτήρισε μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για την Κω, τις προοπτικές που μπορεί να ανοίξει ο ιατρικός τουρισμός.
newsbomb

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *