ροή ειδήσεων

Βόμβα Παυλόπουλου που δημιουργεί νέα δεδομένα για τις πολεμικές αποζημιώσεις!

Σημαντική παρέμβαση στην προσπάθεια της Ελλάδας για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων ύψους 170 δις ευρώ κάνει ο καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος....
Εμβαθύνοντας στο Δίκαιο και τις διακρατικές συμβάσεις του παρελθόντος αναφέρει ότι η νομική βάση της ελληνικής πλευράς βρίσκει σταθερό έρεισμα κυρίως στις διατάξεις του άρθρου 3 της Δ΄ Σύμβασης της Χάγης του 1907, οι οποίες κωδικοποίησαν και τις ως τότε διατάξεις του Δικαίου του Πολέμου.

Κατά τις διατάξεις αυτές«ο εμπόλεμος όστις ήθελε παραβιάσει τας διατάξεις του Κανονισμού θα υποχρεούται, αν συντρέχει λόγος, εις αποζημίωσιν, θα είναι δε υπεύθυνος δια πάσας τα πράξεις τας διαπραχθείσας υπό των προσώπων των μετεχόντων της στρατιωτικής του δυνάμεως». Επέκεινα οι διατάξεις των άρθρων 46 και 47 του «Κανονισμού Νόμων και Εθίμων του Πολέμου στην ξηρά», ο οποίος είναι προσαρτημένος στη Δ΄ Σύμβαση της Χάγης του 1907, καθιερώνουν και τις δύο θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου του Πολέμου, ήτοι τις αρχές της προστασίας του σεβασμού του Ανθρώπου και της ατομικής ιδιοκτησίας.

Όλες αυτές τις αρχές επικαιροποίησε η απόφαση του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης του 1946. Όπως λέει, αυτό είχε αποδεχθεί, έναντι της ελληνικής Κυβέρνησης, επισήμως το 1965 ο τότε Καγκελάριος Λούτβιχ Έρχαρτ. «Ο ίδιος δε είχε τότε μιλήσει για επανορθώσεις ύψους 500 εκ. γερμανικών μάρκων».

Σχετικώς δε με την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με την οποία απορρίφθηκε ιταλικό αίτημα –υπήρχε και παρέμβαση Ελλήνων διαδίκων- για πολεμικές αποζημιώσεις έναντι της Γερμανίας, ουδόλως αλλάζει τα προαναφερόμενα νομικά δεδομένα και επιχειρήματα υπέρ της Ελλάδας. «Και τούτο διότι η ως άνω απόφαση εκδόθηκε ύστερα από προσφυγή ιδιωτών. Τώρα γίνεται λόγος για απαιτήσεις του Ελληνικού Κράτους, κατά το Διεθνές Δίκαιο, τόσο για εξόφληση του κατοχικού δανείου όσο και για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω των «πεπραγμένων» των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής» τονίζει ο καθηγητής. Εκτιμά ακόμη, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ότι το ελάχιστο των κατά τα προαμνημονευόμενα ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας είναι σήμερα, περίπου, 60 δισ. ευρώ από το κατοχικό δάνειο και 110 δισ. ευρώ λόγω αποζημιώσεων.

Ήτοι σύνολο, περίπου, 170 δισ. ευρώ.

πηγή: parapolitika.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/4/13 00:56

    Στα λόγια καλοί είστε ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΑΞΕΙΣ !

    Αλλιώς ΤΕΡΜΑ τα ψηφαλάκια στη ΝΔ αρκετά πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/13 14:10

    Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα.
    865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια!!!
    ===============================
    Δεκτή η παραίτηση Χούπη από Παυλόπουλο μετά τις πληροφορίες για παράνομες προσλήψεις
    [[Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω στενού συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών]].
    Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτή την παραίτηση του συνεργάτη του.

    Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Πρoκόπη Παυλόπουλου, Θανάσης Χούπης, αναλάμβανε διαδικασίες για προσλήψεις στο Δημόσιο. Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, ο Θανάσης Χούπης αναλάμβανε επ αμοιβή και μέσω εταιρείας που είχε συστήσει, να διαμορφώνει τους όρους προκήρυξης, αλλά και την αξιολόγησης αιτήσεων, για προσλήψεις στο Δημόσιο.
    Συγκεκριμένα, στο στενό συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών ανέθεσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να διαμορφώσει τους όρους διαγωνισμού, καθώς και την αξιολόγηση των αιτήσεων για την πρόσληψη περίπου 600 ατόμων, έναντι αμοιβής 23.000 ευρώ.
    Μέχρι τότε είχαν προσληφθεί, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, 160.000 άτομα !!
    Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν γνώριζε την «παράλληλη» δραστηριότητα του συνεργάτη του και για τον λόγο αυτό αποδέχθηκε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου.
    Μιλώντας στα Νέα, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι είχε συνεργάτη του τον κ. Χούπη από το 1996, αλλά, όπως είπε, «ποτέ δεν του είχε δημιουργήσει την παραμικρή υπόνοια για άλλες πλην των καθηκόντων του δραστηριότητες».
    O ίδιος ο κ. Χούπης δήλωσε ότι «όσα έκανε τα έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, και τίποτε περισσότερο», επιχειρώντας να διασκεδάσει τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος.
    Με ανακοίνωση του, την Πέμπτη, ο κ. Χούπης διαψεύδει ότι μετέχει σε εταιρεία που που ασχολείται με προσλήψεις ή αξιολόγηση προσωπικού, τονίζοντας ότι παραιτήθηκε ώστε να μη συνεχιστούν «οι άδικες επιθέσεις σε βάρος ενός υπουργού που βρίσκεται στο στόχαστρο της διαπλοκής».
    865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια!!!
    ===============================
    Το κύμα των διορισμών
    Προσλήψεις από 7 Μαρτίου 2004 έως 30 Ιουνίου 2009
    • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    • Συμβασιούχοι έργου 161.383
    • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    • Θητεία 1.542
    Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ, στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.
    Κι ο κ. Χούπης που βρίσκεται; Άνοιξε κανείς τους λογαριασμούς του να δούμε τελικά τι συνέβη εκείνα τα ‘’μαύρα’’ φαύλα χρόνια;
    ΣΧΟΛΙΑ: Κι όμως, το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως αποτυπώνεται, εξαπάτησης των ελλήνων εργαζομένων και κακουργηματικής απάτης και απιστίας εις βάρος του δημοσίου με παράλληλη κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος , αποτελεί ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΣΜΟ !!! για ένα έγκλημα που παρά τις αποκαλύψεις της διαφθοράς, εξακολούθησε να λειτουργεί επί τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια , καταβαραθρώνοντας την οικονομία και εξευτελίζοντας κάθε έννοια ηθικής, νομιμότητας και σεβασμού στο δημόσιο χρήμα.
    Και όμως , ο κύριος Παυλόπουλος, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε για όσα καταγράφει ο τύπος, αλλά έχει το θράσος και να προκαλεί δημοσίως.
    Κι ο κ. Καραμανλής ‘’προαλείφεται’’ και για..Πρόεδρος;
    Και έχει άδικο η…Μέρκελ;
    Και μας φταίει ο Παπανδρέου που τα έκοψε;
    ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/4/13 16:28

    2.10 ΤΡΑΒΑ ΠΑΛΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΗΣ ΡΟΓΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΓΑΛΑ 1600000 ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 865000 ΠΟΥ ΛΕΣ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΕΚ ΒΟΣΤΟΝΗΣ ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *