ροή ειδήσεων

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!...

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ, Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗΣ «ΤΡΟΪΚΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....


Ο μύθος της θρυλικής «τρόϊκας» του Πασοκ (ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ) που μας εξουσίασε για 30 χρόνια, καταρρέει υπό το βάρος ανομολόγητων πολιτικών αμαρτημάτων!...
«Η πατρίς κατήντησε η παλιοψάθα των ατίμων.»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ (Απομνημονεύματα)




Η ρωσική λέξη «τρόϊκα» (δηλοί, τα τρία άλογα που σέρνουν την άμαξα) μπήκε για καλά στη ζωή του Έλληνα πολίτη. Παλιότερα η δικτατορική «τρόϊκα» της Χούντας (Παπαδόπουλος, Πατακός, Μακαρέζος), στη συνέχεια η θεοκρατική «τρόϊκα» της Χρυσοπηγής (Χριστόδουλος, Καλλίνικος, Αμβρόσιος) και βεβαίως η σημερινή διεθνής τυρανική οικονομική υπερδύναμη (ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ) «τρόϊκα» που έχει κάτσει στο σβέρκο του άτυχου συνέλληνα και τον συνθλίβει καθημερινά.
Όμως, ο λόγος σήμερα για την περιβόητη (που έγινε διαβόητη στην πορεία) «τρόϊκα» τριών προσώπων του κυβερνήσαντος επί 30 χρόνια κόμματος του ΠΑΣΟΚ που άφησε εποχή. Ίσως να μη θυμόμαστε καν ούτε να ασχολούμεθα (όχι εμείς που την ζήσαμε από κοντά, αλλά ο πολύς κόσμος) με την αλήστου μνήμης τριανδρία, εάν δεν ξέσπαγε πρόσφατα το (γνωστόν τοις πάσι, πλην καλά φυλαγμένο στα ντουλάπια της λήθης) σκάνδαλο «Άκη Τσοχατζόπουλου» με όλες τις γνωστές πλέον πτυχές του. Σκάνδαλο που αποκάλυψαν κατ΄ αρχήν οι γερμανικές δικαστικές αρχές και στη συνέχεια δυο τολμηρές ελληνίδες δικαστίνες, ενώ το άθλιο δικομματικό πολιτικό σύστημα το είχε επιμελώς αποκρύψει. Έτσι σε αυτό το σημείωμα δεν θα ασχοληθούμε με τα .χαΐρια του «Άκη» που βγήκαν στην επιφάνεια, γιατί αυτά βοούν από μόνα τους και η δυσοσμία τους έχει μολύνει την όλη προεκλογική και όχι μόνον ατμόσφαιρα, προβληθέντα με πομπώδη τρόπο προφανώς για λόγους εφήμερης σκοπιμότητας και αλληλοεπικάλυψης όλων των ενόχων και των ενοχών που βαρύνει το πολιτικό μας σύστημα.
Λοιπόν, θα κάνω μόνο μια μικρή ακτινογραφία της «θρυλικής» (και θα εξηγηθώ γιατί «θρυλικής») τριανδρίας Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιώργος Γεννηματάς, Κώστας Λαλιώτης που επί 30 σχεδόν χρόνια ως τα καλοθρεμμένα άλογα (μεταφορικά και σχηματικά) της «τρόϊκας», έσυραν την άμαξα ή το κάρο ή το άρμα αν θέλετε του ΠΑΣΟΚ με οδηγό-αναβάτη ένα «ιερό τέρας» της πολιτικής τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και να σημειώσει κανείς ότι ο περίφημος οδηγός-αναβάτης προτίμησε στη διαδρομή τόσο προς την εξουσία αλλά και μετέπειτα ως απόλυτος άρχων εξουσιαστής να «σκοτώσει» ή να εξοβελίσει επίλεκτα άλογα (κατ΄ ευφημισμόν βεβαίως, γιατί ήσαν τα πλέον λογικά κοινωνικά πολιτικά όντα) του διαμετρήματος ενός Σάκη Καράγιωργα, μιας Αμαλίας Φλέμιγκ, ενός Νίκου Κωνσταντόπουλου, Λαοκράτη Βάσση, Γεράσιμου Νοταρά και τόσων άλλων αστεριών της πολιτικής ηθικής και ανάτασης. Και κράτησε πεισματικά τα άλογα (ουχί κατ΄ ευφημισμόν) ως δρόμωνες επί τρεις δεκαετίες, και για να χρησιμοποιήσω ιατρική ορολογία φαινοτυπικώς μεν άμεπτων, πλην γονοτυπικώς και ουσιαστικώς με χίλιες μύριες διαμαρτίες περί την πολιτικήν διάπλασιν και με πλείστες όσες αμαρτίες στο στίβο της διαφθοράς, της αλαζονείας και της οίησης που μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.





Προσωπικά, γράφοντας αυτό το σημείωμα δεν προτίθεμαι να υποκαταστήσω το έργο του εισαγγελέα, ούτε να παραστήσω τον τιμητή των πάντων. Μακριά από μένα τέτοιοι ρόλοι. Πλην, «δικαιούμαι δια να ομιλώ» καθότι ήμουν από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του ανατέλλοντος ΠΑΣΟΚ, θητεύσας επί εννέα συναπτά έτη (τόσο άντεξα) ως κομματικός «πατριώτης» και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις, πλην ήμουν υποψιασμένος πολίτης από τα πρώτα βήματα της εξουσίας. Για του λόγου το αληθές παραθέτω μικρά αποσπάσματα από την Επιστολή παραίτησής μου που έστειλα στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου τον Ιούλιο του 1983, όταν άρχισαν «να με ζώνουν τα φίδια» τι τέξεται η επιούσα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα πρώτα «εκφυλιστικά φαινόμενα» και «σημεία σήψης», άμα τη αναλήψει της εξουσίας. Διαβάστε παρακαλώ:

















Τώρα, θέλω να παραθέσω ορισμένα στοιχεία που άλλα τα έζησα από κοντά, άλλα ήταν φανερά από μακριά και αφορούν τα τρία αυτά πρόσωπα, όχι για να τους προσάψω κατηγορίες που άπτονται ποινικών, αστικών ή άλλων ελεγκτέων ευθυνών, καθόσον αυτό είναι «αλλουνού παπά βαγγέλιο». Τα παρακάτω ολίγα περί των ανδρών είναι γεγονότα από προσωπική αντίληψη και εμπειρία και έχουν να κάνουν με τους «παράλληλους βίους» τους στο κόμμα, μια και οι τρείς πέρασαν ως Υπουργοί σε διψήφιο αριθμό Υπουργείων, φιγουράρισαν στην κορυφή της κομματικής ιεραρχίας (Γενικοί Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ) και οι τρεις είχαν την δική τους «αυλή» και άφησαν ισάριθμες «σχολές» στους τομείς της οίησης, της αλαζονείας, της νομής εξουσίας και βεβαίως της άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής στην διαφθορά και την αρπαχτή (Άκης προς το παρόν...). Με εντελώς τυχαία σειρά:

1ος : ΆΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θα ήταν εντελώς άδικο, ίσως και μικρόψυχο να πω τίποτα επί πλέον αυτών που λένε αυτές τις μέρες όλα τα μέσα ενημέρωσης (φίλια ή αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ) και του «σούρνουν» οι απανταχού συνέλληνες. Απλά, να παραθέσω τρεις χαρακτηριστικές φωτογραφίες. Η μια που δείχνει τον διωκόμενο πρώην πολιτικό κάποιες στιγμές που μεσουρανούσε πλαϊ πλάϊ σε Ευρωπαϊκές και άλλες προσωπικότητες, όπως π.χ. του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ, του Προέδρου της Ισπανίας Γκοτζάλες και άλλων επιφανών,



αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.



Και μια διαχυτική και εύγλωττη χαιρετούρα με κάποιο ανώτατο αξιωματικό του Στρατού.


2ος : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
Ένα ακόμη αστέρι της κομματικής νομενκλατούρας του ΠΑΣΟΚ που εντάχτηκε στην «τρόϊκα» κάπως αργά, και έλαμψε μετά τον εξοβελισμό των σημαντικών προσωπικοτήτων του Κινήματος (Φλέμιγκ, Κωνσταντόπουλος, Βάσσης, Μανωλκίδης κλπ). Σε αντίθεση με τα άλλα δυο μέλη της «τρόϊκας» τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ήταν πρόσωπο μη αναγνωρίσιμο και αποδεκτό. Είχε και το «προπατορικό αμάρτημα» ότι επί Χούντας ακόμη είχε εκλεγεί πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ (υπάρχει βέβαια και μια μη επιβεβαιωμένη πληροφορία, για κάποια άλλη συμμετοχή του την εποχή εκείνη).



Ο Γιώργος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή νωρίς και μάλιστα «εν τιμή και δόξη». Η συγκυρία το έφερε να γίνει ένας πραγματικός θρύλος στο χώρο της Υγείας. Ο θρύλος και ο μύθος αυτός αποτυπώθηκε με το να δοθεί το όνομά του σε πολλά και μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας «Γεώργιος Γεννηματάς» (τα υπόλοιπα έχουν το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» !!) και να ορκίζονται στο όνομά του στα πέρατα της Ελλάδας οι πολίτες-ασθενείς που ανέμεναν και προσδοκούσαν άσπρη μέρα για την υγεία τους.
Λένε ότι «ο αποθανών δεδικαίωται». Σωστά, όταν πρόκειται για καθημερινές ανθρώπινες αδυναμίες ή θεολογικές προσεγγίσεις. Όταν όμως πρόκειται για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό που είναι η υγεία του ανθρώπου δεν ισχύουν τέτοιες πολυτέλειες και εδώ θα αποδώσω μετά λόγου γνώσεως «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.». Ο μακαρίτης Γιώργος Γεννηματάς κατά την ταπεινή μου άποψη υπήρξε το μοιραίο πρόσωπο της μη σωστής πρώτης εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εμείς οι ομοφρονούντες, αφανείς εργάτες που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για ένα ελπιδοφόρο ΕΣΥ τον είχαμε χαρακτηρίσει ενσυνείδητα, ως τον «νεκροθάφτη του γνήσιου ΕΣΥ» (σ. αυτά τα είπαμε ενώ ήταν εν ζωή, να μη παρεξηγηθώ). Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε το μέγιστο (σκόπιμο ασφαλώς) ατόπημα ή έγκλημα να ξωπετάξει στην Εσπερία (ως Ευρωβουλευτή) τον αυθεντικό εμπνευστή και δημιουργό του ΕΣΥ, το σεμνό Παρασκευά Αυγερινό πρώτο Υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ και να βάλει στη θέση του τον λαϊκιστή Γιώργο Γεννηματά. Ο οποίος γέμισε την Επαρχία με πανάκριβα Κέντρα Υγείας επανδρωμένα μόνο με .κηπουρούς, χωρίς γιατρούς και νοσοκόμες, έκανε τις προσωποπαγείς Διευθυντικές θέσεις στα Νοσοκομεία για το βόλεμα των ημέτερων κομματικών νεαρών γιατρών και άλλα κι άλλα που δεν είναι του παρόντος. Κατάφερε ωστόσο να ξεγελάσει τον ατυχή χειμαζόμενο υγειονομικά αγρότη και να κερδίσει θριαμβευτικά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. (είπε δηλ. για την υγεία κάτι ανάλογο με το σύγχρονο . «λεφτά υπάρχουν»).




Στο πολιτικό επίπεδο ήταν γνήσιο παιδί του κηδεμόνα του Α.Γ.Παπανδρέου (πολλοί είπαν ότι ήταν ένα «κακέκτυπο αντίγραφο».) Εργασιομανής ομολογουμένως, αλλά και δημιουργός παρεών («λόμπυ») πιστών στον ίδιο. Ήταν φανατικός υποστηριχτής του αλήστου μνήμης Τόμπρα και συχνός θεράπων-επισκέπτης της «Ράδιο-Αυριανής» αθλιότητας των Κουρήδων. Ίσως, και λόγω του ότι εκλείπει, να συναντήσω αντιδράσεις από τους πολυπληθείς θαυμαστές και φίλους του. Είμαι εδώ, να τους εξηγήσω ορισμένα επί πλέον που γνωρίζω από την επί πενταετίαν θητεία μου ως Γραμματέας της Επιτροπής Υγείας, Πρόεδρος μεγάλου Νοσοκομείου και επί 10ετία επικεφαλής της συνδικαλιστικής ηγεσίας των γιατρών του ΙΚΑ. Και έχω συναίσθηση αυτών που λέω.
Τελειώνοντας με το 2ο μέλος της «τρόϊκας», θέλω να σταθώ στην αμετροεπή στάση της κόρης του Γιώργου Γεννηματά κ. Φώφης, νυν εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ (πολιτικού τεχθείσης, ελέω και ονόματι του μύθου Γιώργου Γεννηματά) απέναντι στον λοιδορούμενο τώρα φίλο και σύντροφο του πατέρας της Άκη Τσοχατζόπουλο που μίλησε γιαυτόν με τέτοια απαξιωτικά και περιφρονητικά λόγια που δεν θα εκστόμιζε, ούτε ο πλέον θανάσιμος πολιτικός του αντίπαλος. Ω! καιροί, ω! ήθη.

3ος : ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Γνωστός και μη εξαιρετέος, παρότι εξαφανισθείς από το πολιτικό προσκήνιο τα τελευταία χρόνια (με δράση όμως, στο παρασκήνιο). Εφάρμοσε -πονηρός Αρκάς γαρ.- το γνωστόν .«στρίβειν δια του αρραβώνος» και δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Άκη (για επίδειξη νεοπλουτισμού, λαμπερούς γάμους, ζεϊμπεκιές κλπ), αποφεύγοντας τις κακοτοπιές. Το αποκληθέν προσφυώς «θείον βρέφος» (όχι τυχαίως αλλά από την υπερβολική εύνοια που του παρείχε ο Α.Γ. Παπανδρέου), μεγάλωσε και παραωρίμασε μάλιστα.



Όπως σε όλους τους διαχειριστές του δημόσιου χρήματος Υπουργούς σε καίρια Υπουργεία (Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος κλπ) πολλά μπορεί να λέγονται και να ακούγονται και για τον Κώστα Λαλιώτη. Όπως προείπα η χρηστή ή μη χρηστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου, ο έλεγχος και οι τυχόν ευθύνες είναι .«αλλουνού παπά βαγγέλιο» και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να γίνει ο πολυσυζητημένος αναδρομικός έλεγχος και του «πόθεν» και του «έσχες» των πολιτικών μας αλλά και των «κολλητών» τους κατά το κοινώς λεγόμενον. Και ο Κώστας Λαλιώτης φαίνεται ότι είχε πολλούς τέτοιους συνεργάτες. Εκεί που πραγματικά υπάρχει μεγάλη συζήτηση είναι το τεράστιο «Ευρωπαϊκό πακέτο» εκατομμυρίων Ευρώ για το Εθνικό Κτηματολόγιο (ευθύνης για μεγάλο και κρίσιμο διάστημα από τον Κώστα Λαλιώτη) που έχει χαρακτηριστεί ως μέγα σκάνδαλο, όχι μόνο στην διαχείριση κονδυλίων που δαπανήθηκαν αλλά και την αποτελεσματικότητα του έργου.
Ο Κώστας Λαλιώτης από τους πλέον προβεβλημένους πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου αλλά και στην πρώτη γραμμή των εξαργυρωτών της ηρωϊκής εκείνης εποχής. Είμαι γνώστης του αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι πάρα πολλοί συμφοιτητές του στην Οδοντιατρική Σχολή (δεν γνωρίζω εάν πήρε το πτυχίο του, πλην επάγγελμα ποτέ δεν άσκησε) ήταν ένα ιδιαίτερα οργανωμένο εξουσιαστικό «οδοντιατρικό λόμπυ» που κατέλαβαν ουκ ολίγους Υπουργικούς θώκους, Βουλευτικές έδρες, Προεδρίες Νοσοκομείων, Γενικές Γραμματείες, Διοικήσεις Οργανισμών, Δημαρχίες κλπ.

Αναμφισβήτητα ήταν ο ιθύνων νους των πολυδάπανων (από τον κρατικό κορβανά) προεκλογικών «φιεστών» του ΠΑΣΟΚ, με τις «κάρμινες μπουράνες», με τις ευρηματικές αφίσες και τις προπαγανδιστικές «φιοριτούρες» που επί σειράν ετών παραπλανούσαν τον άμοιρο λαό. Και το αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων και σπαταλών το «απολαμβάνομαι» σήμερα. Η μόνη προσωπική γνώση και εμπειρία που έχω για το άνδρα, είναι από μια εκπληκτική για μένα ερώτηση που μου έκανε γνωστός ανώτατος δικαστικός λειτουργός (μακαρίτης τώρα) υπεύθυνος για την εξιχνίαση τρομοκρατικών ενεργειών (περίπτωση επίθεσης στον γιατρό Καψαλάκη, για τους αξονικούς τομογράφους) «εάν στο (τάδε) κείμενο διακήρυξης, βλέπω ύφος γραφής Κώστα Λαλιώτη» (!!) καθόσον το εν λόγω μέλος της «τρόϊκας» Κώστας Λαλιώτης, είχε την φήμη δεινού κειμενογράφου (τουλάχιστον για τα προγράμματα και τις διακηρύξεις του κόμματός του).


Τέλος, θέλω να κλείσω παραθέτοντας μια σελίδα από το βιβλίο μου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ, Ο ΜΙΚΡΟΣ. (ή περί σταδιακής πολιτικής εξαθλίωσης ψυχών και συνειδήσεων) που εκδόθηκε το 1997 (Εκδόσεις «ΦΥΛΛΑ»).



Το απόσπασμα είναι από πολιτικό μου κείμενο (με τον τίτλο «Η πανούκλα») που γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στην Αθηναϊκή εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» τον Αύγουστο του 1989 στην προεκλογική περίοδο. Ίσως κάποιες ομοιότητες με σημερινή προεκλογική περίοδο να είναι μεγάλες -σαν να μη άλλαξε τίποτα, πλην τότε προσδοκούσαμε κάτι. Σήμερα;



Την απάντηση βέβαια θα δώσει ο ίδιος ο λαός, ο "...πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος".
Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή, να διαψευτεί ακόμη και ο ποιητής.
Σωτήρης Σωτηροπουλος

sotirissotiropoulos.blogspot.gr/


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/13 22:58

    Καταπέλτης ο Γ Παπακωνσταντίνου: "Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία"
    Γράφει ο Ν Βράχος

    "Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης", αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει "πράγματι, η διαφθορά δεν είναι μόνο θέμα ηθικής τάξης, δεν είναι απλώς ζήτημα συμπεριφοράς, είναι και..
    ζήτημα αναπτυξιακό. Όλες οι διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χώρες στις οποίες υπάρχει ατιμωρησία, θα υποφέρει και η ανάπτυξη.
    Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία, δόθηκε η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο προστατεύει τους δικούς του και δεν ενδιαφέρεται να απονέμονται ευθύνες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία"
    Αυτά είναι τα πιστεύω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και αυτά έκανε πράξη με το νόμο 3888/10 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Πασοκ.

    Όμως οι νταβατζήδες έχουν μάθει να μην πληρώνουν, και πάντοτε οι τράπεζες και τα δημόσια ταμεία, είναι ανοικτά και πρόθυμα να εκτελέσουν τις εντολές τους , αφού στην ουσία αυτοί κυβερνούν.
    Κι όταν είδαν ότι έρχονται οι λίστες με τα μαύρα χρήματα άρχισαν να νιώθουν ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ σε αυτό τον τόπο και οι ίδιοι άρχισαν να χάνουν τα αιμοβόρα ..ένστικτα που τόσα χρόνια τους οδηγούσαν στη ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ!
    Σήμερα, προσπαθούν να εμποδίσουν την διαφάνεια και τη Ελλάδα από το δρόμο της ευνομίας και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που με τόσο κόπο θυσίες όλοι μας περιμέναμε να γίνεται ΘΕΣΜΟΣ!
    Τους φταίει ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου και προσπαθούν, για μία ακόμη φορά, να τους μειώσουν, να τους υπονομεύσουν και ει δυνατόν να τους κλείσουν και φυλακή, ώστε ΚΑΝΕΙΣ ! πια στο μέλλον να μη ξανατολμήσει να σκεφτεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, που θα ελάφρυναν το βάρος των φτωχών των αδύναμων και των συνταξιούχων και θα σταματούσε η αμφίπλευρη ακραία διαδρομή..
    Και ο Αντώνης , τι κάνει ο Αντωνάκης τους; Ότι συνήθως !
    Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/13 23:00

    Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε και φυσικά ούτε έλεγχος
    Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
    υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!-ΔΙΑΥΓΕΙΑ) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
    Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:

    • Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
    • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
    • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
    • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
    • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
    • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
    • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...Αποτέλεσμα υπήρξε; Ναι, αλλά όχι το επιθυμητό.
    • Αλλά έγινε μια αρχή. Τώρα η δικαιοσύνη μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ και κάνει το καθήκον της. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σήμερα να μην τα θάψουν κάποιοι επίορκοι του χθές και υποψήφιοι υπόδικοι του αύριο.

    • Η ψήφιση και εφαρμογή του νόμου από το Πασοκ του Γ. Παπανδρέου, της μη παραγραφής και τιμωρίας των ενόχων σε ΟΠΟΙΟ κομματικό χώρο και αν ανήκουν, είναι απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
    Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό Θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ένωναν όλα τα κόμματα, όπως απαίτησαν, ώστε να θέσουν σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είναι μία πράξη μοναδική, είναι ένα στεφάνι τιμής και δόξας στον πρωτεργάτη της προσπάθειας για την Σωτηρία της Ελλάδας, Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/13 23:02

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Πως μαθαίνουμε για κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ;
    Με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου, κάθε έξοδο, έργων, ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ή οποιασδήποτε ΔΑΠΑΝΗΣ, τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ! ΄Ετσι, ο κάθε ένας μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
    Γιώργο Παπανδρέου,
    υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για Όσα ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/13 23:21

      Σοκαρισμένο ακόμα το σύστημα από την αποθέωση Παπανδρέου…
      Τόσες ημέρες έχουν περάσει από την αποθέωση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα να συνέλθει το σύστημα από το σοκ.
      Ακόμα και σήμερα περισπούδαστοι κονδυλοφόροι και σχολιαστές σκορπάνε απλόχερα το γέλιο με την αμηχανία τους απέναντι στα γεγονότα του Σαββάτου.
      Αδυνατούν να χωνέψουν αυτό που έγινε.
      Και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έγινε. Τις μοναδικές σκηνές αποθέωσης του Παπανδρέου, αλλά και ψυχικής ανάτασης όλου του Συνεδρίου όταν ο Γιώργος εισήλθε στο στάδιο.
      Αλλά πώς να το χωνέψουν;
      Τόση χολή, τόσα ψέματα, τόσα πάνελ, τόσα πρωτοσέλιδα, τόσες εργατοώρες παραγωγής λάσπης, τόσα χρόνια, για να πείσουν τον κόσμο να μισήσει τον Παπανδρέου, είναι δυνατόν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον χειροκροτάνε ακόμα;
      Και επειδή δεν το χωνεύουν, βρίζουν.
      Βρίζουν τους απλούς συνέδρους που αγκάλιασαν τον Γιώργο: «αμετανόητοι», «στημένοι», «κλάκα», «ανεγκέφαλοι» κλπ.
      **Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καθυβρίζει και υποτιμά τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δημοσιογράφοι υποστήριζαν στην τηλεόραση ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, χρειάζονται «ψυχιατρική υποστήριξη».
      **Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
      **Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.

      ***Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
      Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
      H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/13 23:08

    ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ…
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Ο Γιώργος Παπανδρέου παρότι μέλος του ΚΥΣΕΑ, δεν υπέγραψε την περιβόητη απόφαση.
    Έτσι και αυτός ο πόλεμος λάσπης και βρωμιάς ‘’πέφτει στο κενό’’.
    Τρείς Πρωθυπουργοί, ο Γεώργιος Παπανδρέου "Ο Γέρος της Δημοκρατίας", Αντρέας Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός της " Εθνικής περηφάνιας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός "της ηθικής αναβάθμισης και των διαρθρωτικών αλλαγών" στη δημόσια ζωή, έχουν αποδείξει ότι η διακυβέρνηση της χώρας ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, όπως γνωρίζουμε σε πολλές περιπτώσεις και την οικονομική ακτινοβολία των κυβερνώντων και των οικογενειών τους . Εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, τοκογλύφοι, μεγαλοεργολάβοι και κάθε μορφής μεγαλοεπενδυτές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! σε αυτή την οικογένεια. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας μας ενημερώσει….
    «Πουλημένες, ολυμπιακών διαστάσεων πόρνες του διαδικτύου, επιδεικνύουν για μία ακόμη φορά την ιδιοτέλεια , την υποτέλεια ,τη δύναμη του χρήματος και της βρωμιάς που κρύβεται κάτω από ύπουλο και ειδεχθές προσωπείο τους.
    Σπαταλά ο ..μπούλης το χρήμα του μπαμπά και την αναντρία που του ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ και υπόσχεται ‘’αγίους’’ αν(;) !!! κατάφερνε να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί πάνω από τους καταρράκτες της προσωπικής του μανίας καταδιώξεως και αθλιότητας.
    Όλες οι αποφάσεις, όλων των κυβερνήσεων, για την αγορά οπλικών συστημάτων ή μεγάλων έργων, λαμβάνονται από το ΚΥΣΕΑ. Η εκτέλεση και παραλαβή του έργου είναι υποχρέωση και ευθύνη του καθ΄΄υλην αρμόδιου υπουργού.
    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καλεί με εξώδικο τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, να καταθέσουν για την περιβόητη συμφωνία όπου μίζες, όπως γράφεται, βρέθηκαν μόνο στους λογαριασμούς του.
    Η Δικαιοσύνη, η οποία ενεργοποιήθηκε μετά την ψήφιση των νόμων, για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, καλείται σήμερα και αύριο, να διερευνήσει, όλες τις υποθέσεις που υπάρχουν παρανομίες και να επιβάλλει τις τιμωρίες που αναλογούν σε όσους συμμετέχουν.
    Ας μην επιχαίρουν, μερικοί πληρωμένοι συκοφάντες διότι: "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/13 23:14

    Φίλοι μου,
    Γιορτάσαμε φέτος τη γιορτή της Δημοκρατίας της 3ης του Σεπτέμβρη, μέσα σε ένα κλίμα πολιτικά ανήθικο και ηθικά αδιάντροπο. Φέτος γιορτάζουμε σαν όμηροι ενός κακού αγά , ενός κακού δράκου! Ύστερα από χρόνιες μεθοδεύσεις, ανήθικες παγίδες, και κομπλεξικές συμπεριφορές, πέσαμε θύματα μιας κλίκας πολιτικών φθαρμένων και διεφθαρμένων που επιχείρησαν την κατάλυση των θεσμών και την υπονόμευση του Πασοκ και του νόμιμου προέδρου και Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
    Η δύναμή μας ήταν η πίστη μας, το όνειρο μας , η ελπίδα μας !
    Μετά από δύο χρόνια λάσπης και βρώμικης προπαγάνδας, πολλοί.. γονάτισαν,.. κουράστηκαν και …δίψασαν! Αλλά εκείνο που μας ξάφνιασε ήταν η Νεοναζιστική παρουσία των κληρονόμων του εμφυλίου και της καταστροφής.
    Το ΠΑΣΟΚ που ξέρουμε, μπορεί και δικαιούται να κοιτάζει τους Έλληνες στα μάτια και να τους λέει.
    Είμαστε το ΠΑΣΟΚ που αλλάξαμε την Ελλάδα.

    2 . Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αυτά δώσαμε στους Έλληνες. Οι άλλοι τι...
    Είμαστε το ΠΑΣΟΚ που στεριώσαμε τη Δημοκρατία την ισότητα, την ισονομία και την Ελευθερία.
    Είμαστε το ΠΑΣΟΚ για όλους τους Έλληνες ! Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που μας ελευθέρωσε από το ζυγό του φασισμού. Είμαστε το Πασόκ του Γιώργου. Παπανδρέου που έδωσε τα ΠΑΝΤΑ για να μη πτωχεύσει η Ελλάδα έστω και αν υπονομευόταν από όλους εντός και εκτός κινήματος.
    Είμαστε η ψυχή του σήμερα και η ΕΛΠΙΔΑ του αύριο γι αυτό και μας φοβούνται τα τρωκτικά.!!!
    Άραγε γιατί θα μας ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ τόσο σκληρά και τόσο ΑΔΙΚΑ ! αν δεν ήξεραν ότι χρόνια τώρα αγωνιστήκαμε για μια Ελλάδα με Εθνικό λόγο, με διεθνή αναγνώριση και παρουσία, με εσωτερική συμφιλίωση, αποκατάσταση των πολύχρονων αδικιών ,με ισονομία και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
    Αν δεν ήξεραν ότι ΠΟΛΛΟΙ "χάνουν τη μάσα"; Υπάρχουν κάποιες αλήθειες διαχρονικές που τις ζούμε κάθε μέρα, είναι ΤΑ ΕΡΓΑ του ΠΑΣΟΚ, που δεν πρέπει και δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανένα λογικό έλληνα.
    Κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε;
    3 . Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αυτά δώσαμε . Οι άλλοι τι...
    ====================
    Αυτά τα έργα εμείς τα φτιάξαμε και είμαστε περήφανοι και καμαρώνουμε ! Ποιος από εμάς δεν βλέπει τη Γέφυρα ΡΙΟΥ –ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ και δεν αισθάνεται περηφάνια και αυτοπεποίθηση;
    Ποιος από μας δεν βλέπει αυτό το ..στόλο του τουριστικής μας βιομηχανίας;
    Ποιος από μας δεν βλέπει τα αεροδρόμια, τους αυτοκινητόδρομους, την Ελληνική μας Σημαία;
    Κοιτάξτε προσεκτικά το… σπίτι σας και θυμηθείτε που και πως μεγαλώσαμε;
    Αυτά τα ξεχνάμε;
    Επιτρέπουμε στους ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ των Εθνικών μας αγώνων να μας προσβάλουν και να μας υβρίζουν;
    Μετά το 1983 δηλαδή εδώ και 30 χρόνια φτιάχνονται τεράστια δημόσια έργα, η Ελλάδα μας άλλαξε όψη και στα μάτια των μαυροφορεμένων γυναικών έλαμπε ξανά η αχτίδα της Ελπίδας. Ο αγρότης σταυροκοπήθηκε, ο εργάτης χαμογέλασε και ο φοιτητής δάκρυσε από χαρά, όραμα και ελπίδα. Η ζωή του Έλληνα άλλαζε και το βήμα του άρχιζε να είναι σίγουρο και σταθερό. Τα έργα, μικρά και μεγάλα σε όλη την Ελλάδα οριοθετούσαν το μέλλον για μια καλλίτερη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/13 23:15

      4. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αυτά δώσαμε στους Έλληνες. Οι άλλοι τι...?

      *Εθνικό Σύστημα Υγείας, *Αναγνώριση και συντάξεις στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, Ο.Γ.Α !
      *Ελευθερία, *Δημοκρατία, *Επιστροφή των προσφύγων,*Κατάργηση των «ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΙΣΟΥΣ» ! *Κατάργηση κοινωνικών φρονημάτων,* Κατάργηση του Νόμου 4.000, *Ανθρωπιά στο στράτευμα,* Φοιτητικές και Αγροτικές άδειες, *Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα. *Κοινωνικά Φρονήματα και "άβατο" στη Δημόσια Διοίκηση,
      *Ισότητα δικαιωμάτων στις γυναίκες, *Δωρεάν παιδεία, *ΚΕΠ, *ΚΑΠΗ, *ΔΙΑΥΓΕΙΑ, *ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, *ΑΣΕΠ, *γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, * Τουριστικές μονάδες, *Εγνατία οδός,
      *Έργα ολυμπιακών αγώνων, *Αττική οδός, Μετρό, *Αεροδρόμια, *Ανισόπεδοι
      κόμβοι, *Λιμάνια, *Προαστιακός, *Τεράστιοι οδικοί άξονες, *Νομισματική Ένωση. *Ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ
      *Καποδίστριας, *Καλλικράτης, Διαρθρωτικές αλλαγές, Πάταξη της φοροδιαφυγής, Πράσινη ανάπτυξη, Οικονομικός Εισαγγελέας..
      Αποφυγή Πτώχευσης, Προσπάθεια και αγώνας για Σωτηρία της Ελλάδας.
      Νόμοι καταπολέμησης ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ και φοροδιαφυγής!
      και άλλα πολλά που μας έκαναν μια ευρωπαϊκή χώρα!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος29/4/13 23:16

    5. Εμείς αυτά δώσαμε στους Έλληνες. Οι άλλοι τι...

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ...ΑΛΛΟΙ "ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ" ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ! τι έργα για το λαό να παρουσιάσουν;...
    Ένα ...μεγάλο προεκλογικό έργο που δημιούργησε η ΝΔ και πήγε να το εγκαινιάσει ο Ράλλης ο τότε πρωθυπουργός τη δεξιάς το 1980.
    Ξέρετε ποιο ήταν το μεγάλο προεκλογικό έργο ;Η κακότεχνη σιδερένια γέφυρα του Σταυρού, στην Αγία Παρασκευή, η επονομαζόμενη γέφυρα των στεναγμών‼!...
    Και ξέρετε γιατί την ονόμασαν έτσι; Γιατί είχε φάει πολύ κόσμο.
    Σκεφτείτε ότι δεν επέτρεπαν να την ανέβει μηχανάκι!
    Και όμως τολμούν και προκαλούν!
    6. Εμείς αυτά δώσαμε στους Έλληνες. Οι άλλοι τι...
    Αυτή η ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ Ελλάδα μας δεν...υπάρχει για τους συκοφάντες και τους ανθέλληνες. Μας «κατηγορούν» ότι εμείς σε …δύο !!! μήνες ρίξαμε την Ελλάδα έξω…. Είναι δυνατόν; Μπορούμε να αποδεχτούμε την ΥΒΡΙ και την διεφθαρμένη μικροκομματική αδιαφάνεια, να διαλύσει την Εθνική μας ενότητα και την υπερήφανη Ελληνική ψυχή μας;
    Δημοκρατικέ Λαέ του Πασοκ, κλείσε τα αυτιά στις σειρήνες της παραπληροφόρησης, ΑΝΟΙΞΕ τα μάτια σου και δώσε την απάντηση που αρμόζει!
    ΘΥΜΗΣΟΥ:
    ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕ, ΤΗΣ ΧΟΝΤΑΣ, ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΥ … ΑΝΗΛΙΚΟΥ, και τώρα του Νέο εφιάλτη Αντωνάκη…!
    Θυμήσου το ΒΡΩΜΙΚΟ 89 και τους Κόκκινους …δικαστές !
    Σήμερα άλλαξαν ..προβιά αλλά οι λύκοι είναι ΠΑΝΤΑ λύκοι!

    Μη γυρίσεις τη πλάτη σου στους λύκους !
    Πολέμησε για την Ελλάδα , για τα παιδιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/4/13 23:18

    Είναι δυνατόν να ζούμε αυτό τον εφιάλτη, αυτή την ντροπή;
    Ο Μιχαλολιάκος και η κλίκα του στη βουλή;
    Αφού τον πιάσανε να κλέβει όπλα και εκρηκτικά ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΑΝ και τον υποβίβασαν σε απλό φαντάρο. Κάθε Έλληνας , θα κρυβόταν από ντροπή και καταισχύνη για την προδοσία που διέπραξε. Όμως ο Νικόλας, ο μαύρος ο μπλάκ ! δεν ..χαμπαριάζει από τέτοια. Στο χωριό του έριχναν νερό στα γρούνια για να «κάνουν..λάσπη» !
    Μέσα σε λίγους μήνες ζήσαμε, είδαμε, ακούσαμε ,νιώσαμε πόσο χαμηλά πόσο βρόμικα μας οδήγησε ο Αντωνάκης. Μας "γνώρισε" την..παρέα του. Μας " γνώρισε" τους συναγωνιστές του. Μας γνώρισε τις πολιτικές του ρίζες. Μας κατέβασε στο πολιτικό και αντεθνικό βούρκο. Για σκέψου να τολμούν σήμερα, οι ξηλωμένοι επίορκοι ριψάσπιδες να ..διεκδικούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων και να προσβάλλουν κάθε ιερό και όσιο; Για σκέψου να φωνάζουν ‘’ΖΗΤΩ ΟΙ ΧΙΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ’’;
    Για σκέψου οι κλέφτες των όπλων, οι ένοπλοι τρομοκράτες, οι σαμποτέρ της κοινωνίας και της ειρήνης, οι ατιμασμένοι λιμοκοντόροι της αναξιοπιστίας να «επιδιώκουν» εθνική εκπροσώπηση στα ΙΜΙΑ !!! Στην Κύπρο που την παρέδωσαν εν ψυχρώ στον τούρκο!!! Να κρατούν τη σημαία ριψάσπιδες, κλέφτες όπλων και τρομοκράτες;
    Να τολμούν οι απάτριδες να μιλούν για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όταν μέρα νύχτα σκάβουν τον λάκκο της ευημερίας, της προόδου , της γαλήνης της ειρήνης !
    Για σκέψου οι επαγγελματίες ‘’συνεργάτες’’ του ασφαλίτικου πεζοδρομίου της ρουφιανιάς, να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ Έλληνες Αξιωματικούς που αποδεικνύουν με έργα την αγάπη τους για την πατρίδα. που θυσιάζονται για να την σώσουν και όχι να την πουλήσουν;
    Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερη και βαρύτερη προσβολή από το να σε "ΞΗΛΩΣΟΥΝ !!! διότι έκλεψες τα όπλα της πατρίδας σου, για να τα χρησιμοποιήσεις εναντίον της;;
    Υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή να κρατούν τη σημαία μας τα μιάσματα της ρουφιανιάς και της τρομοκρατίας του φασισμού και της ψυχοπάθειας;
    Αυτό είναι η μεγίστη προσβολή !
    Αυτό είναι η εσχάτη προδοσία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/4/13 23:22

    Παπαληγούρας: «Σε λίγο θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια αγαπητέ μου !"

    Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο "Καραμανλής : Off the record".

    Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.

    Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.

    Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

    Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί "παπαληγουρικοί".

    Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :

    "Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε", είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

    "Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !" ήταν η απάντησή του.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.

    "Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

    "Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε ...


    Ο Παπαληγούρας μνημονεύεται στο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη και σε δύο άλλες κομβικές περιπτώσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/13 23:33

      Έτσι και αυτός ο πόλεμος λάσπης και βρωμιάς ‘’πέφτει στο κενό’’.
      Γράφει ο Ν Βράχος
      Τρεις Πρωθυπουργοί από την ίδια οικογένεια, ο Γεώργιος Παπανδρέου ή και ‘’ Γέρος της Δημοκρατίας’’ αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την απελευθέρωση της Ελλάδας μετά την αποχώρηση των Γερμανών , όταν στην Ελλάδα, κάθε σπίτι θρηνούσε και ένα ‘’εμφυλιακό νεκρό’’. Το 1963 ξεμπρόστιασε τη ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ της ΕΡΕ και του παρακράτους της δεξιάς και των Γκοτζαμάνηδων και απέδειξε την πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων.
      Με το θάνατό του συγκλόνισε την Ελλάδα και απέδειξε πόσο ετοιμόρροπο καθεστώς ήταν η χούντα.
      2. Ο Γιός του Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, το 1981 έφερε τη Λευτεριά και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Δημιούργησε τις υποδομές για μια Ελλάδα ενωμένη , συμφιλιωμένη, ειρηνική με προοπτική και ελπίδα. Αποκατέστησε πολλές; Αδικίες και αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση από ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και αγωνίστηκε για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Υγεία, Δωρεάν Παιδεία, ισότητα ανδρών και γυναικών, Εθνική συμφιλίωση, ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ,ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ!
      3. Ο Γιός του, Γεώργιος Αντρέα Παπανδρέου, αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις να σώσει την Ελλάδα από την χρεωκοπία, που την οδήγησε η ΑΛΟΓΙΣΤΗ! ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το 2004 μέχρι και το 2009.
      Μόνος, προδομένος από αντιπάλους, εχθρούς και φίλους αγωνίστηκε χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος και..ΒΡΟΥΤΟΥΣ! και έθεσε τις βάσεις για μια ΝΕΑ Ελλάδα ψηφίζοντας νόμους με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, για : Φοροδοτική ισότητα, ισονομία, ευνομία και καταπολέμηση της διακίνησης του ΜΑΥΡΟΥ χρήματος.
      Στη μακρόχρονη και λίαν εποικοδομητική ,για τους Έλληνες παρουσία τους, ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι η Πολιτική μπορεί να ασκηθεί με εντιμότητα και πατριωτισμό, ώστε ΟΥΔΕΙΣ να δύναται να ισχυρισθεί, ότι εκπρόσωποι της οικογένειας κατέστησαν, εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, τοκογλύφοι, μεγαλοεργολάβοι ή άλλης μορφής μεγαλοεπενδυτές, όπως πολλάκις συνέβη εις το παρελθόν.
      Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας μας ενημερώσει….

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος29/4/13 23:26

    Για τον αξέχαστο Γιώργο Γεννηματά

    Το δίκιο του αγώνα πολλά σου στέρησε

    Μα η ζωή λεχώνα ελπίδες γέννησε…

    Στο πατρικό του χωριό στις Θαλάμες, του Δήμου της Έξω Μάνης, «αναπαύεται» ο Γιώργος ΟΛΩΝ των Ελλήνων.

    Ο ΄Ανθρωπος που συγκίνησε τους πάντες, ο πολιτικός που αγαπήθηκε από τους πιο πολλούς, που άνοιξε δρόμους και έκλεισε πρώτος με το παράδειγμά του τα πράσινα και τα γαλάζια καφενεία.

    Ο οραματιστής και ονειροπόλος που σε καλούσε με μοναδικότητα στο δρόμο της συμφιλίωσης, της αποφασιστικότητας και της συμπόρευσης για μια ΝΕΑ Ελλάδα.

    Ο Πολιτικός που μπήκε στις καρδιές μας και που η ΑΠΟΥΣΙΑ του φαίνεται κάθε στιγμή και ειδικά σήμερα, που το πολιτικό «ανάστημα» έχει μικρύνει απεριόριστα.

    Ο Πολιτικός, που μας δίδαξε πως το χαμόγελο, ήταν το πιο δυνατό όπλο των πολιτικών, που ήθελαν να προσφέρουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελλάδας μας.

    Ο Πολιτικός που κρατούσε ανοιχτούς τους δρόμους της εντιμότητας και της διαφάνειας. Ο Πολιτικός που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από μανδύες, κόμματα, ασυλίες και ψευδεπίγραφες υποσχέσεις.

    Απλός, λιτός, προσγειωμένος έδινε μόνος του το στίγμα του «πόσο πεπερασμένο είδος», είναι ο άνθρωπος !

    Ήταν ο Πολιτικός που ήξερε να χαμογελά, που πίστευε στους ανθρώπους και αγωνιζόταν για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη Ελλάδα.

    Ήταν ο άνθρωπος που αναβάθμισε την πολιτική και καταξίωσε την συμφιλίωση.

    ΄Ηταν ο Μανιάτης αγωνιστής που είχε νιώσει στο πετσί του τις συνέπειες της εμφύλιας συμφοράς. ΄Ηταν ο Γιώργος ΟΛΩΝ των Ελλήνων.

    Ήταν ο άνθρωπος , που κανείς από όσους τον γνώρισαν , ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ !!!


    [[Θυμάμαι κάποτε στο Καρπενήσι:

    Είμαστε εκεί, προεκλογική περίοδο του 1990.
    Απέναντι στο ΜΠΛΕ καφενείο, μια ομάδα Νεοδημοκρατών συζητούσε δυνατά κουνώντας τα χέρια τους, κοιτώντας προς το μέρος μας και βρίζοντας.
    ΩΧ ! σκέφτηκα .Θα φάμε ξύλο.

    Γύρισε προς το μέρος μου, με κοίταξε και ύστερα μου ζήτησε να του βρώ ένα τριαντάφυλλο.
    Υποψιαζόμουν τι θα έκανε, αλλά ταυτόχρονα το στομάχι μου ήταν κόμπος.

    Ανιψιέ ,(έτσι με έλεγε, και τον αποκαλούσα ,Θείο) μου λέει ,
    να θυμάσαι πάντα ότι η Ελλάδα να σωθεί όταν οι Έλληνες χαμογελάνε μεταξύ τους.
    Η αγάπη είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο.
    Ύστερα, άνοιξε την πόρτα και προχώρησε με εκείνο το βάδισμα του ανθρώπου της επίγνωσης και της θέλησης.

    Πήγε απέναντι, στάθηκε λίγο με το χέρι στην καρδιά και με σεβασμό ακούμπησε το κόκκινο τριαντάφυλλο μπροστά στον ανδριάντα του Παύλου Μπακογιάννη.

    Έριξε ένα συγκαταβατικό βλέμμα προς τους μαζεμένους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, και έκανε μεταβολή να γυρίσει πίσω κοντά μας.

    Τότε ακούστηκε ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα , από την πλευρά των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας !]]

    Μας είχε …αφοπλίσει όλους ΟΛΟΥΣ!

    Ήταν ο Γιώργος όλων των Ελλήνων .

    Ήταν ο ΕΛΛΗΝΑΣ !

    Σύλλογος « Ευνομία».

    ΥΓ.

    Στην ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε γράφει:

    [[Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες που μου συμπαραστάθηκαν, από την πλευρά μου ευχές για όλο τον Ελληνισμό. Εκτός από ευχές απαιτείται Εθνική συνεννόηση στην κορυφή και διάλογος, και Εθνική συμμαχία στη βάση. Για το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που τόσο αγάπησα εύχομαι ενότητα, περίσκεψη και αποφασιστικότητα. Αυτά που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν στόχο πολλών που με μεγαλύτερες δυνάμεις από μένα θα τα κάνουν πράξη]].


    Με την ευχή και την άπειρη αγάπη μου,

    Γεώργιος Γεννηματάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/4/13 00:48

    Χαχαχα! Ρε ψυχοπαθη παλι σου τελιωσαν τα χαπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/4/13 10:28

      αυτος δεν θελει χαπια. μια σφαιρα εξ επαφης θελει...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *