ροή ειδήσεων

Εκπτωτικό κουπόνι για τους επιβάτες κρουαζιέρας στα Χανιά

Mία ακόμα πρωτοβουλία που έχει στόχο την τόνωση της τουριστικής αγοράς παρουσιάστηκε απόψε στα Χανιά.
Όπως ανακοίνωσαν από κοινού το Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, υλοποιούν...
μια πρόταση που κατέθεσε το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο για την έκδοση εκπτωτικού κουπονιού που θα δίνεται σε όλους τους επιβάτες κρουαζιέρας στα Χανιά.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Μπροκαλάκης, «η ιδέα αυτή εφαρμόζεται και σε άλλα λιμάνια, έχοντας τύχει θετικής ανταπόκρισης από τους επιβάτες των πλοίων που εκτελούν κρουαζιέρα».
Πρόκειται για ένα φυλλάδιο που θα διανέμεται στην αίθουσα υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας και θα τυπωθεί σε 150.000 κομμάτια, καθώς τόσοι υπολογίζεται ότι θα είναι και οι επιβάτες κρουαζιέρας που θα επισκεφθούν τα Χανιά.

Στο φυλλάδιο θα υπάρχει χάρτης της πόλης με σήμανση των οδών, όπου θα βρίσκονται τα καταστήματα που θα παρέχουν έκπτωση, αναλυτική λίστα με την ονομασία και το είδος των καταστημάτων και χρήσιμες πληροφορίες για τα Χανιά.

Η έκπτωση που θα παρέχεται είναι από 10% μέχρι ένα ποσοστό που θα επιλέγει ο επιχειρηματίας, ενώ οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή θα προμηθευτούν ειδικό αυτοκόλλητο σήμα αναγνώρισης για τις βιτρίνες τους.
Η πρωτοβουλία αφορά εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις εστίασης.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν σεμινάρια προώθησης προϊόντων για το προσωπικό των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση.
«Η δράση αυτή έχει δυο στόχους: την τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και την ικανοποίηση των ξένων επισκεπτών που θα βρίσκονται στα Χανιά με τα πλοία κρουαζιέρας» επεσήμανε ο κ. Μπροκαλάκης.
Το εκπτωτικό κουπόνι θα τυπωθεί στην αγγλική γλώσσα ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα επιλογής και άλλων γλωσσών.



Το Εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο και το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, σε συνεργασία με συλλόγους από τον χώρο του εμπορίου και της εστίασης προχωρούν στη δημιουργία εκπτωτικού φυλλαδίου για όλους τους επισκέπτες της κρουαζιέρας στα Χανιά, το οποίο θα διατίθεται στην αίθουσα υποδοχής των επιβατών κρουαζιέρας στο Λιμένα της Σούδας.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι αφενός, η προβολή-προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και η τόνωση της τοπικής οικονομίας και αφετέρου η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης, ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους επισκέπτες της κρουαζιέρας να αποκτήσουν θετική εικόνα για την αγορά των Χανίων, εικόνα που θα μεταφέρουν επιστρέφοντας στις χώρες τους. Στο φυλλάδιο αυτό, θα υπάρχει χάρτης της πόλης των Χανίων και της Σούδας με τους εμπορικούς δρόμους στους οποίους βρίσκονται τα μαγαζιά που συμμετέχουν στη δράση και οι οποίοι θα απεικονίζονται με χαρακτηριστικό χρώμα. Επίσης θα αναγράφονται σε άλλο τμήμα του φυλλαδίου, όλες οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή (επωνυμία επιχείρησης-αντικείμενο) και η οδός που βρίσκεται η κάθε μία. Τα καταστήματα που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να ορίσουν τουλάχιστον ένα άτομο (ιδιοκτήτη, η εργαζόμενο) για να παρακολουθήσει δίωρο σεμινάριο στο οποίο θα ενημερωθούν για κάποιες βασικές προϋποθέσεις και ενέργειες που θα πρέπει να τηρούνται (π.χ. γνώσεις αγγλικών, αναγραφή προσφορών στα αγγλικά, βασικούς κανόνες συμπεριφοράς κλπ) και στην συνέχεια θα σημανθούν με σχετικό αυτοκόλλητο στη βιτρίνα του καταστήματος. Το κόστος για την συμμετοχή κάθε καταστήματος ανέρχεται στα 20 ?. Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε έως την Παρασκευή 26 Απριλίου στο τηλ. 2821043028 και στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και του Συλλόγου Εστίασης Χανίων (ΕΒΕ 3ος όροφος) 9.30 π.μ.- 3.00 μ.μ.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *