ροή ειδήσεων

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ταραχές στην Ελλάδα και ευρύτερα στη Νότια Ευρώπη λόγω αυξημένης ανεργίας προβλέπει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Σύμφωνα με ειδική έκθεση της οργάνωσης ILO που ανήκει ...
στον ΟΗΕ και που θα παρουσιαστεί σήμερα στο Όσλο, υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος για να ξεσπάσουν ταραχές και να υπάρξει κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Στην έκθεσή της η οργάνωση διαπιστώνει πως η ανεργία αυξάνεται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς-μόνο τους τελευταίους έξι μήνες προστέθηκαν ένα εκατομμύριο άνεργοι στην ΕΕ, και πως τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται δεν χτυπάνε τις ρίζες της κρίσης αλλά ευνοούν την αύξηση της ανεργίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως μόνο πέντε χώρες από τις 27, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, είδαν τα ποσοστά ανεργία να υποχωρούν εν μέσω κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η Γερμανία είναι και η μοναδική χώρα στην οποία από το 2008 μειώνεται η ανεργία των νέων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι χώρες του Νότου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς η ανεργία καλπάζει, κυρίως ανάμεσα στους νέους και στους ανειδίκευτους εργάτες. Η οργάνωση καλεί στην άμεση λήψη μέτρων καθώς ο ειδικός δείκτης με τον οποίο η ILO μετράει τον κίνδυνο κοινωνικών ταραχών έχει αυξηθεί κατά 12 μονάδες στην ΕΕ.

Η ILO, στην έκθεσή της προτείνει να προστατεύονται οι θέσεις εργασίας στις μελλοντικές πολιτικές για τη διαχείριση κρίσεων και ζητά ειδικότερα μια «εγγύηση απασχόλησης» για τους νέους.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *