ροή ειδήσεων

Σε ιστορικό υψηλό το γερμανικό χρέος!

Θα "σκάσει" ο δυνάστης της Ευρώπης;
Στο δανεισμό προς τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, αποδίδεται η αύξηση των χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της Γερμανίας σε επίπεδο που αποτελεί ιστορικό υψηλό, ήτοι στα 2,166 τρισ. ευρώ στα τέλη του 2012....
Αυτά τα στοιχεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Bundesbank.

Το 2011, το γερμανικό χρέος είχε φθάσει τα 2,085 τρισ. ευρώ. Το 2012, η Γερμανία συνεισέφερε 36 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και εννέα δισ. ευρώ στον -διάδοχό του- Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), αυξάνοντας σε 65 δισ. τη συνολική συνεισφορά της χώρας στους λεγόμενους μηχανισμούς διάσωσης του ευρώ.

Η Γερμανία υπήρξε η κύρια πηγή χρηματοδότησης στα δανειακά προγράμματα χρηματοοικονομικής στήριξης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η κυβέρνηση της χώρας χρειάζεται να δανείζεται από τις αγορές, για να εξασφαλίζει τα προς δανεισμό κεφάλαια, τα οποία ξεπερνούν μακράν κάθε ενδεχόμενο πλεόνασμα χάρη σε φορολογικά έσοδα. Αλλά η Γερμανία χαίρει προνομιακά χαμηλών επιτοκίων, χάρη στη σταθερά καλή αξιολόγηση του αξιόχρεου.

Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ αυξήθηκε στο 81,9%, κατά 1,5 μονάδα, που αποτελεί επίσης ιστορικό υψηλό, ανέφερε η Bundesbank

Βάσει του συμφώνου σταθερότητας του Μάαστριχτ, τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης δεν δικαιούνται να υπερβαίνουν το 60% του ΑΕΠ. Η Γερμανία βρισκόταν κάτω από το όριο αυτό το 2011.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *