ροή ειδήσεων

Τώρα που καλοκαιριάζει... βουρ στον φραπέ!!! Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση στιγμιαίου καφέ;;;

Ο κρύος στιγμιαίος καφές (φραπέ) είναι στενά συνδεδεμένος με την «ελληνική νοοτροπία», ωστόσο η πραγματική του προέλευση είναι λίγο διαφορετική. Επίσης, αντίθετα με την γενική αντίληψη.... ότι είναι επιβλαβής για την υγεία, αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλη διατροφική αξία.

Ο στιγμιαίος καφές εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελβετία την Άνοιξη του 1938, ωστόσο δεν ήταν φραπες με την έννοια που τον ξέρουμε σήμερα. Ο κρύος στιγμιαίος καφές όπως τον απολαμβάνουμε πλέον είναι καθαρά ελληνική «πατέντα» και αποτελεί εξέλιξη της προαναφερθείσας Ελβετικής συνταγής, ενώ τα εύσημα για την δημιουργία του αποδίδονται στη Θεσσαλονίκη!

Συγκεκριμένα τη μεγάλη ανακάλυψη που έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού, έκανε ένας εργαζόμενος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1957 όταν απλά ανακάτεψε στο σέικερ στιγμιαίο καφέ με κρύο νερό.

Η ιδέα αυτή είχε μεγάλη ανταπόκριση και το παγωμένο ρόφημα στιγμιαίου καφέ διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο και ταυτίστηκε με την ελληνική κουλτούρα.

Ωστόσο κάτι που δε γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι εκτός από γρήγορο και δροσιστικό ρόφημα, ο φραπές έχει και μεγάλη διατροφική αξία αφού είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και άλλα συστατικά με αντιοξειδωτική δράση τα οποία αποτελούν την φυσική αντιγηραντική ασπίδα προστασίας του οργανισμού μας.
www.iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/4/13 17:33

    ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΟΤΙ ΘΗΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΖΟΥΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΑΓΡΙΟ ΣΕΞ ΜΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *