ροή ειδήσεων

Στον ανακριτή για απιστία ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου Ρόδου

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου βρέθηκε χθες ο τέως δήμαρχος Αρχαγγέλου Λουκάς Κανάκης ο οποίος κατηγορείται για απιστία και υπεξαίρεση... κατά τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου Αρχαγγέλου κατά τη περίοδο 1995- 1998.


Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κ. Κανάκης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», σε βάρος του τέως δημάρχου είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των73.000 ευρώ, για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση άνω των 73.000 ευρώ, και για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, για τις οποίες το δικαστήριο, αποφάσισε την απαλλαγή του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην Δήμαρχος Αρχαγγέλου Θεοδόσης Κολλιάδης το 2002, για συγκεκριμένες ενέργειες και δαπάνες του Δήμου για την εκτέλεση έργων και προμηθειών αλλά και χρηματικά εντάλματα που αφορούσαν το χρονικό διάστημα που δήμαρχος ήταν ο κ. Λουκάς Κανάκης.

Η υπόθεση ουσιαστικά αφορά τα χρήματα που επιστράφηκαν την περίοδο εκείνη στον δήμο από τις εκκλησιαστικές επιτροπές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν – όπως τόνισε χθες στον ανακριτή ο κ. Κανάκης για την κατασκευή έργων στον πρώην δήμο Αρχαγγέλου.

Μάλιστα τα 90 εκατ. δρχ. που καταλογίζονται στην υπόθεση αυτή, φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του γηπέδου Αρχαγγέλου. Πάντως αυτό που τονίστηκε τόσο από τον τέως δήμαρχο όσο και από τον συνήγορο του κ. Κώστα Σαρρή είναι πως για την κατηγορία της υπεξαίρεσης για την υπόθεση αυτή ο κ. Κανάκης όχι μόνο έχει παραπεφθεί σε δίκη αλλά έχει κριθεί αθώος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Σεπτέμβριο του 2012.
newpost
 

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *