ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ξεπουλάνε την Παλιά Πόλη στο ΤΑΙΠΕΔ

Διατηρητέα κτίσματα συνολικού εμβαδού 22.220 τ.μ. στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου θα μισθωθούν – εκποιηθούν, προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχεία μπουτίκ... ενταγμένα στο πνεύμα της διεθνούς αλυσίδας Small Luxury Hotels.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ στη δικαιοδοσία του οποίου έχουν υπαχθεί και τα ακίνητα που μέχρι τώρα ανήκαν στη δικαιοδοσία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΙΠΕΔ). Το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και στην Πλάκα της Αθήνας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαβεβαίωση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Τζαβάρα, όταν στις αρχές του χρόνου απάντησε στις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε τοπικό επίπεδο από όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών.

Τότε ο κ. Τζαβάρας είχε διαβεβαιώσει ότι πώληση ακινήτων στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου δεν πρόκειται να γίνει, ανεξάρτητα από την υπαγωγή τους στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ. Κι' όμως το εν λόγω Ταμείο προχωρεί στην αντίθετη κατεύθυνση, οπότε ο Υπ. Πολιτισμού είναι πλέον υποχρεωμένος να δώσει νέες εξηγήσεις και φυσικά να παρέμβει για να αποτραπούν οι σχεδιασμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι σχεδιασμοί του ΤΑΙΠΕΔ πρόβλεπαν ανάλογες «Αξιοποιήσεις» διατηρητέων ακινήτων και σε άλλες περιοχές, αλλά στη ρόδο είναι κυριολεκτικά θηριώδεις. Διότι, όταν το ΤΑΙΠΕΔ προγραμματίζει την εκποίηση ακινήτων εμβαδού 22.220 τ.μ., ιδιοκτησίας του ΤΑΠΑ (Υπ. Πολιτισμού), αναρωτιέται κανείς τί θα ...περισσεύσει!

Και είναι θηριώδες το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, διότι αν ληφθεί υπόψη ότι τα κατοικήσιμα ακίνητα στην Π. Πόλη δεν είναι μεγαλύτερα από 100 – 150 τ.μ. το καθένα, γίνεται αντιληπτό ότι τα 22.220 τ.μ. αντιστοιχούν περίπου σε 200 ακίνητα. Και βεβαίως για να γίνουν ξενοδοχεία μπουτίκ θα πρέπει να συνενωθούν κατά ομάδες, που, εκτός των άλλων, σημαίνει και αλλοίωση του χαρακτήρα μεγάλου τμήματος της Παλιάς Πόλης.
estiasis portal


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *