ροή ειδήσεων

Ρίγη συγκίνησης για τις προτομές των ηρώων των Ιμίων - βιντεο

«Η αυτοθυσία των τριών ηρωικών αξιωματικών μας, του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού, είναι η πυξίδα για να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό δρόμο, το δρόμο της ανασυγκρότησης για το Λαό μας...
αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Το παράδειγμά τους αποτελεί έμπνευση στις Ένοπλες Δυνάμεις και δίνει πρότυπα στα νεότερα στελέχη μας, αλλά και ευρύτερα στη νέα γενιά, στη νεολαία μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά το πέρας της τελετής που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού Κω, όπου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των τριών ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων στην κορύφωση της ομώνυμης κρίσεως τον Ιανουάριο του 1996.

Τα αποκαλυπτήρια των τριών προτομών πραγματοποιήθηκαν από τον ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και ΓΕΝ Αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκης ΠΝ, παρουσία συγγενών των πεσόντων και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Θανάση Τσέλιο, του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγου Στάθη Πανυτσίδη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως του νησιού και πολλών κατοίκων αυτού.

Μετά το πέρας της τελετής, ο ΥΠΕΘΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Θεωρώ, ότι η αυτοθυσία των τριών ηρωικών Αξιωματικών μας, του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού, είναι η πυξίδα για να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό δρόμο, το δρόμο της ανασυγκρότησης για το Λαό μας, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Το παράδειγμά τους αποτελεί έμπνευση στις Ένοπλες Δυνάμεις και δίνει πρότυπα στα νεότερα στελέχη μας, αλλά και ευρύτερα στη νέα γενιά, στη νεολαία μας.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, αυτού του είδους οι ηρωικές σελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσφατη Ιστορία μας, να είναι κτήμα όχι μόνο των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Ακαδημίες, Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων, αλλά να γίνουν κτήμα μέσω των βιβλίων της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που περνάνε σήμερα ή θα περάσουν αύριο από το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Θέλω να σφίξω το χέρι σε όλους τους συγγενείς που μας τιμούν εδώ με την παρουσία τους και βιώνουν με αξιοπρέπεια το δικό τους Γολγοθά, το δικό τους πόνο. Και πάλι θερμές ευχαριστίες στην τοπική κοινωνία της Κω. Επειδή ακριβώς, είναι κομμάτι των ακριτικών περιοχών της χώρας, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα αφοσιωμένες στο καθήκον τους και μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες είναι αποφασισμένες να εξακολουθήσουν να εγγυώνται την Εθνική Κυριαρχία της χώρας, την ακεραιότητα και την Εθνική της Ανεξαρτησία.

Η χώρα δεν θα μπορούσε να δώσει τον αγώνα που δίνει σήμερα για τη σωτηρία και την ανασυγκρότηση της, αν για μια ακόμη φορά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν αναλάβει στις πλάτες τους ένα συντριπτικό βάρος από τις θυσίες που απαιτούντο για να μπορέσει η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να περάσει μπροστά. Μπορούμε και θα καταφέρουμε, για μια ακόμη φορά, αυτό που το Έθνος μας και ο Λαός μας έχουν καταφέρει πολλές φορές στη μακρά μέσα στους αιώνες πορεία μας.»
Λ.Σ.Μ.




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *