ροή ειδήσεων

Ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

Δύο κρούσματα νόθευσης ελαιολάδου στη Θεσσαλονίκη εντόπισε ο ΕΦΕΤ. Αρχικά προϊόν ελαιολάδου, το οποίο είχε την ένδειξη «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο», αποδείχτηκε...
μετά την εξέτασή του- πως ήταν νοθευμένο με σογιέλαιο, τεχνητά κεχρωσμένο

Συγκεκριμένα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης διαπίστωσε τη διακίνηση του νοθευμένου προϊόντος. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΑΡΩΝ 84 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε και άλλο περιστατικό και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Ελαιόλαδο με την ένδειξη «έξτρα παρθένο», μετά από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Επίσης ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα, μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *