ροή ειδήσεων

Εκστρατεία καθαρισμού της Καλλιθέας από εθελοντές

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινή (14/4/2013) εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του αλσύλιου της Καλλιθέας στη Ρόδο, από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρόδου.... τους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, του Ινστιτούτου Καταναλωτών, τους Φίλους της Ρόδου, τον Σύλλογο Γυναικών Κοσκινού και απλούς πολίτες στο πλαίσιο της εκστρατείας Let’s Do It Rhodes.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 09.30 το πρωί και σε διάστημα 3 ωρών το δασύλλιο της Καλλιθέας άλλαξε όψη αφού συγκεντρώθηκαν 25-30 κυβικά διαφόρων σκουπιδιών και μπαζών σε σωρούς για αποκομιδή. Οι συμμετέχοντες εξεπλάγησαν από τον όγκο των απορριμμάτων που τόσα χρόνια ρύπαιναν τον όμορφο αυτό φυσικό πνεύμονα ο οποίος μάλιστα γειτνιάζει με τις Πηγές της Καλλιθέας τις οποίες επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες ξένοι τουρίστες. Έκπληξη όμως προκαλεί και η ασυνειδησία ορισμένων που κατάντησαν ένα πανέμορφο σημείο σε χωματερή κάθε είδους υλικού.

Μάλιστα τον χώρο επισκέφθηκε η υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου δημοτική σύμβουλος Άννα Χατζηνικήτα και η υπεύθυνη για την εκστρατεία υπάλληλος του Δήμου Ρόδου κα. Χριστίνα Καραγιάννη οι οποίες συνεχάρησαν όλους τους εθελοντές για το έργο που επιτελέστηκε σε λίγες μόνο ώρες αλλά διαπίστωσαν από κοντά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Από την κα Χατζηνικήτα ζητήθηκε να καθαριστούν με μηχανήματα όσα σημεία δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν οι εθελοντές αλλά και να ληφθούν μέτρα προστασίας του άλσους ώστε να μη επαναληφθούν οι ίδιες παρόνομες πράξεις από τους λίγους ασυνείδητους συμπολίτες μας. Ακόμη ζητήθηκε ο Δήμος να χωροθετήσει χώρους εναπόθεσης μπαζών που να γίνουν γνωστοί στο κοινό ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο σε βάρος του περιβάλλοντος με ολέθριες συνέπειες στην υγεία μας και στον τουρισμό μας.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρόδου θέλει να εκφράσει τις ευχαρι- στείες του σε όλους τους συμμετέχοντες στον καθαρισμό αυτόν, στον Δήμο Ρόδου και την υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού κα. Α. Χατζηνικήτα για το ενδιαφέρον της και την βοήθεια που μας χορήγησε. Επίσης θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας να σταματήσουν να ρυπαίνουν το φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον της Ρόδου.

Αυτό απαιτεί το συμφέρον όλων μας , ο τουρισμός της Ρόδου και η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Για το ΔΣ
Μ.Κουλούμπρης
Πρόεδρος ΔΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/13 18:24

    Να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τέλη καθαριότητας στον Βρώμικο Δήμο και την δουλειά να την κάνουν αφιλοκερδώς οι εθελοντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *