ροή ειδήσεων

Σόιμπλε: «Αν η Κύπρος χρεοκοπήσει θα συμπαρασύρει και την Ελλάδα»


Συστημική απειλή για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και ειδικότερα την Ελλάδα χαρακτήρισε την Κύπρο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Στην ομιλία του ενώπιον του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας, ο Σόιμπλε υπεραμύνθηκε του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου επαναλαμβάνοντας ότι «το πρόβλημα της Κύπρου ήταν ο υπέρογκος τραπεζικός τομέας», τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη δραστική μείωσή του» και ζήτησε την υπερψήφιση του πακέτου σωτηρίας.

«Εάν δεν βοηθήσουμε, η Κύπρος θα οδηγηθεί χωρίς αμφιβολία στη χρεοκοπία, θέτοντας σε κίνδυνο και άλλες χώρες, όπως την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Της ομιλίας Σόιμπλε είχε προηγηθεί την Τετάρτη σκληρή κριτική κατά του σχεδίου διάσωσης από Ευρωβουλευτές σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία αποδεικνύει ότι τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων φέρνουν αποτελέσματα, ενώ πρόσθεσε ότι σταδιακά επανέρχεται και η αξιοπιστία των αγορών.

Η ψηφοφορία για την Κύπρο, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων και τις δοκιμαστικές ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν το πακέτο, καθώς, όπως σημείωσαν, περιλαμβάνει όσα είχαν ζητήσει - την συμμετοχή των καταθετών στην διάσωση, αλλά την εξαίρεση εκείνων με καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ - ενώ αρνητική ψήφο θα δώσει η «οικονομική πτέρυγα» των Χριστιανοδημοκρατών, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη.

Να καταψηφίσουν το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο έχει ζητήσει, με επιστολή του προς όλους τους βουλευτές το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ενώ το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε χθες αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μη διεξαχθεί η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/4/13 17:38

    Αυτο το αρχιδι ο υπανθρωπος οταν οι Κυπριοι απειλουσαν με εξοδο απο την ευροζωνη και επιστροφη στην λιρα ελεγε οτι η Κυπρος δεν θα αποτελουσε συστεμικο προβλημα για την υπολοιπη ευροζωνη.Αφου τους εχωσαν κι αυτους στο μνημονιο αλλαξαν το παραμυθι και λενε αλλα.
    Αυτα για τους καφρους και τα ζωα που υποστηριζουν την συγκυβερνηση των ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ του
    ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και του αρχιπροδοτη ΚΟΥΒΕΛΗ.
    Τωρα βεβαια που ξεπουλαμε Λιμανια Αεροδρομια ουρανο γη και θαλασσα δεν προκειται να μας συμβει κατι.Οταν τελειωσει το ξεπουλημα ετοιμαστειτε για ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.Τοτε θα μας στειλουν στο διαολο κι ακομα παραπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/13 22:48

    και η χωρα του κινδυνευει...μαλλον ο,τι τον βολευει λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *