ροή ειδήσεων

Απελευθερώνονται κλειστά επαγγέλματα

Ένα προς ένα καταγράφονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή για να εκταμιευθούν οι δόσεις των 8,8 δις ευρώ, μια σειρά από επαγγέλματα που παραμένουν «κλειστά» λόγω δημοσίου συμφέροντος, όπως εμπόριο όπλων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας…
διυλιστήρια, εμπορία καυσίμων, αρχαιοπώλη, εμπόριο μνημείων, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, κ.λπ.

Για λόγους ισονομίας με τα υπόλοιπα επαγγέλματα και μείωσης των διοικητικών και οικονομικών βαρών των επαγγελματιών, προτείνεται να καταργηθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού (ο ορισμός περιλαμβάνει τις ειδικότητες γεωπόνου, δασολόγου, κτηνίατρου, γεωλόγου, ιχθυολόγου) και να αντικατασταθεί από την διαδικασία αναγγελίας και σιωπηρής έγκρισης.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων να απασχολούν ως υπεύθυνο επιστήμονα και προσωπικό επαρκώς εκπαιδευμένο στην ημεδαπή ή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων.

Ακόμη δίνεται η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του κρεοπώλη και του εκδοροσφαγέα και σε πρόσωπα που διαθέτουν βεβαίωση ή πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας κρεοπώλη από τυχόν δημόσιες ή ιδιωτικές αναγνωρισμένες σχολές και ιδρύματα της χώρας, αντίστοιχες με τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος δίνεται η δυνατότητα έναρξης λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών, όχι μόνο σε φυσικά πρόσωπα κτηνιάτρους, αλλά και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής, τα οποία απασχολούν κτηνίατρο ως επιστημονικό υπεύθυνο.

Παράλληλα, με το πολυνομοσχέδιο, καταργούνται τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, καθώς κρίθηκε ότι αποτελούν κρατική ενίσχυση και επιβάλλεται η κατάργησή τους λόγω της διαδικασίας αποκρατικοποίησης. Επίσης, γίνεται επιτρεπτή η ανάληψη, από τον ανάδοχο της σύμβασης αξιοποίησης, οφειλών της Εγνατίας Οδού Α.Ε. από δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει με πιστωτικά ιδρύματα και για την εξασφάλιση των οποίων είχαν συσταθεί εμπράγματα δικαιώματα επί του δικαιώματος εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται ότι αυτό δεν εμπίπτει πλέον στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ προστίθενται στη διοίκησή του δύο επιπλέον πρόσωπα μη εκτελεστικά, με διεθνή τραπεζική εμπειρία και δίδονται διευκρινιστικές διατάξεις για να διασφαλιστεί η εύρυθμη εσωτερική λειτουργία του.

Με ειδικό κεφάλαιο στο πολυνομοσχέδιο, θεσπίζεται νέα κεντρική επιτροπή κρατικών ενισχύσεων, αλλά και εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *