ροή ειδήσεων

Σόιμπλε: Το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει λήξει! ΥΠΕΞ: Αυτό θα το δούμε στα δικαστήρια

Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση των αποζημιώσεων το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας στις αναφορές του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...
«Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων. Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ξεκαθάρισε ότι «κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων». «Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία» ανέφερε ο υπουργός.

Οι προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε

Ανεύθυνες χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δηλώσεις που αφορούν στην καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη χώρα του. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί αντίθετα πιο χρήσιμο «να διαφωτίσει κανείς τους Έλληνες για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις».

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της γερμανικής καγκελαρίας στην ανακίνηση του θέματος από τις ελληνικές αρχές. Όπως μεταδίδει το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέθεσε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, στην οποία δήλωσε ότι «ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς» και «οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται».

Αναφερόμενος στους υποστηρικτές της καταβολής αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία.

Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *