ροή ειδήσεων

Τέσσερα ελληνικά νησιά κατακτούν την Ευρώπη και τον κόσμο!!

Το trip advisor η πιο διάσημη ιστοσελίδα για ταξιδιωτικές πληροφορίες παγκοσμίως ανακοίνωσε, πριν από λίγες μέρες, στις 27 Μαρτίου, τις λίστες των Travellers' choice 2013 . Σε αυτές με τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου και τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης, η Ελλάδα κατέχει εξέχουσα θέση....

Με την Σαντορίνη για ακόμη μια φορά βρίσκεται και στις 2 λίστες, ως το πέμπτο καλύτερο νησί παγκοσμίως και το πρώτο της Ευρώπης. Στην λίστα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά βρίσκουμε επίσης την Κεφαλονιά, τη Νάξο και τη Ζάκυνθο, στην δεύτερη, τέταρτη και έβδομη θέση αντιστοίχως,

Αυτή η σημαντική διάκριση των νησιών μας, δεν μας κάνει απλά υπερήφανους αλλά και αισιόδοξους για το μέλλον του τουρισμού της χώρας μας. Τέτοιες είδους κατατάξεις διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα πανέμορφα και φιλόξενα νησιά μας και προωθούν την χώρα μας σε όλο τον κόσμο.



Συμφώνα πάντα με το trip advisor η Σαντορίνη « εκπέμπει μια διαφορετική, αλλά εξίσου θελκτική γοητεία. Αυτό το οφείλει εν μέρει στη γεωγραφική της ιδιομορφία. Οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού,Περίσσα και Καμάρι, με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, ελκύουν πολλούς τουρίστες όπως και η πασίγνωστηΚόκκινη Παραλία κοντά στο Ακρωτήρι.. Η Σαντορίνη, που απλώνεται περιφερειακά γύρω από μια τεράστια λιμνοθάλασσα στο σύμπλεγμα των κυκλαδίτικων νησιών, προσφέρει καταπληκτική θέα από τις πόλεις που είναι χτισμένες ψηλά στο βουνό, εκλεκτή κουζίνα, υπέροχες γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και εξαιρετικά κρασιά».



Για την Κεφαλονιά διαβάζουμε «Τα σμαραγδένια νερά της αντανακλούν αιώνες ιστορίας. Το μεγάλο ελληνικό νησί ήταν η πατρίδα του μυθικού βασιλιά Οδυσσέα. Ευτυχώς, εσάς δεν θα σας πάρει δέκα χρόνια να φτάσετε εδώ. Εξερευνήστε το μαγευτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης, ταξιδέψτε στα νερά της Ιθάκηςμε ένα σκάφος γυάλινου πυθμένα ή θαυμάστε τους θησαυρούς του Αρχαιολογικού μουσείο του Αργοστολίου, της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποδράσετε σε έναν από τους πολυάριθμους, απομονωμένους ορμίσκους του νησιού»



Η Νάξος παρουσιάζεται ως «Μια κουκκίδα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, είναι ένα μοναδικό κράμα αρχαίων μνημείων και παραλιών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Δίας. Μόλις φτάσετε στη Νάξο, πάρτε το δρομάκι που οδηγεί στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Το ηλιοβασίλεμα, θαυμάστε εικόνες του νησιού και της θάλασσας που κόβουν την ανάσα.»



Και τέλος για την Ζάκυνθο γράφεται «Τα νησιά του Ιονίου είναι υπέροχοι παράδεισοι κινηματογραφικής ομορφιάς. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι αμμουδιές απαλές και μεταξένιες. Όλα δείχνουν σαν έχουν περάσει από Photoshop! Αυτή είναι όμως η Μητέρα-Φύση, σε όλο της το μεγαλείο. Η Ζάκυνθος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου. Εκτός από όμορφη, είναι και εύφορη αφού παράγει πληθώρα προϊόντων όπως ελιές και σταφύλια. Η μουσική αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της ντόπιας κουλτούρας. Σχεδόν κάθε νύχτα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία συναυλία ή γιορτή και σίγουρα θα μαγευτείτε από το κέφι και τις μελωδίες των Ζακυνθινών μουσικών»


Οι λίστες όπως ανακοινώθηκαν:

Στον κόσμο
1. Αμπεργκρις Κέι-Μπελίζ
2. Σεντ Τζον - Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι-Καραϊβική
3. Μπόρα Μπόρα -Γαλλική Πολυνησία
4. Νησί Σαν Χουάν- Ηνωμένες Πολιτείες
5. Σαντορίνη - Ελλάδα
6. Ίλα Μουχέρες- Μεξικό
7. Μοορέα- Γαλλική Πολυνησία
8. Κο Τάο-Ταϊλάνδη
9. Νήσος του Πάσχα-Χιλή
10. Nόζι Μπε- Μαδαγασκάρη

Στην Ευρώπη
1. Σαντορίνη- Ελλάδα
2. Κεφαλονιά- Ελλάδα
3. Νήσος Κάπρι-Ιταλία
4. Νάξος- Ελλάδα
5 Μεϊνλαντ, Νησιά Όρκνεϊ-Σκωτία
6. Νήσος Γκόζο-Μάλτα
7. Ζάκυνθος- Ελλάδα
8. Τζέρσεϊ, Τσάνελ Αιλαντς-Βρετανία
9. Άιλ οφ Σκάι- Σκωτία
10. Φουερτεβεντούρα- Κανάρια Νησιά

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Μαρία Χαιρέτη


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/13 01:10

    Η ΡΌΔΟς ΛΌΓΩ ΒΡΟΘΩΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΦΑΝΤΟΥ ΑΡΚΑΤΖΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΉΚΕ λίστΑ ε !?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/13 12:48

    Όταν βρίσκεσαι στο ΚΕΝΤΡΟ της πόλης και ώρες αιχμής,δε σου θυμίζει με τίποτα ότι βρίσκεσαι στο σμαραγδενιο νησι...Λογικό δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *