ροή ειδήσεων

Δήμος Ρόδου: Εικόνες διάλυσης παντού

Αποσυντίθεται σιγά σιγά η παράταξη που είχε δημιουργηθεί με «εντολή άνωθεν» για να ξεγελάσει τους πολίτες αυτού του νησιού και να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές του 2010. Όσο κυλά ο χρόνος τόσο τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και περιπλέκονται περισσότερο....

Η δημοτική αρχή του Στάθη Κουσουρνά, στην οποία η πλειοψηφία του ροδιακού πληθυσμού έδωσε τα ηνία για να κυβερνήσει τον νεοϊδρυθέντα δήμο, αποδεικνύεται ανίκανη να διεκπεραιώσει όχι μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά κι αυτά ακόμα τα δρομολογημένα.

Η Ρόδος ζει μία από τις χειρότερες καταστάσεις με ένα δήμο να δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, αφήνοντας τα πράγματα να κυλούν ανεξέλεγκτα και τους δημοτικούς άρχοντες να έχουν μόνιμη δικαιολογία την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες του Καλλικράτη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για όλα φταίνε οι άλλοι, είναι η μόνιμη επωδός της δημοτικής αρχής, άνθρωποι της οποίας φθάνουν στο σημείο να απειλούν ότι δεν θα παραλάβουν τις παραλίες γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν των προβλημάτων που υπάρχουν σε αυτές με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια.

Ο δήμαρχος παρ’ όλα αυτά ισχυρίζεται ότι είναι ευχαριστημένος από όλους τους συνεργάτες του και από το έργο το οποίο έχουν εκτελέσει μέχρι σήμερα, που όμως ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους. Γι αυτό και θα ζητήσει και πάλι την ψήφο του ροδιακού πληθυσμού στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2014.



Σε αυτό τον τόπο, όμως, ζούμε όλοι μας και καθημερινά βλέπουμε τι γίνεται και τι δεν γίνεται. Βλέπουμε που και σε τι ποσοστό ευθύνεται η δημοτική αρχή, βλέπουμε πόσο αδύναμη είναι να ελιχθεί και να δώσει λύση σε θέματα αρμοδιότητας της, πόσο αργή είναι στην πρόγνωση, την πρόληψη και την μετέπειτα διεκδίκηση της κάθε παράτυπης κι άδικης εντολής της κεντρικής εξουσίας.
Έχουμε δει πόσο απέτυχε στον οργανωτικό τομέα των υπηρεσιών του ενιαίου δήμου, τον συγκεντρωτισμό των υπηρεσιών στη πόλη της Ρόδου και την αδιαφορία για το υπόλοιπο νησί.

Δεν γνωρίζουμε από πόσους κόλακες περιστοιχίζεται ο δήμαρχος και του παρουσιάζουν τα πάντα ρόδινα, αλλά ο ίδιος είναι κάτοικος Ρόδου, ζει, βλέπει και ακούει τα όσα συμβαίνουν γύρω του. όσο και να θέλει να κρύψει την αλήθεια στις δηλώσεις του είναι αδιανόητο να μην αντιλαμβάνεται ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατρακύλα του νησιού.

Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της καθαριότητας…
Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι για το πρόβλημα στις παραλίες, στα πάρκα…
Δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι για το ότι δεν δίνεται λύση με τα καταστήματα της Νέας Αγοράς, με τους μικροπωλητές, τις καντίνες, τους Ρομά…

Δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι για το ότι το Ακταίον, το Ήχος και Φως, δεν λειτουργούν, για το ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει ο δρόμος εισόδου της πόλης, για το ότι οι Αλευρόμυλοι παραμένουν περιφραγμένοι και εμποδίζεται η κυκλοφορία, για το ότι δεν υπάρχει ένα στέγαστρο στο λιμάνι της Ακαντιάς για τους επιβάτες που περιμένουν μέσα στη βροχή και στο λιοπύρι, για το ότι δεν υπάρχει ένα λεωφορείο για την εξυπηρέτηση αυτών των επιβατών…
Δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι για το ότι τόσο η ΡΟΔΑ, όσο και η ΔΕΥΑΡ κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από τους λάθος χειρισμούς των προέδρων τους.
Δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι αν δεν έγιναν οι σωστές απογραφές της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των πρώην δήμων και να βρίσκονται αυτοκίνητα και μηχανάκια σε ιδιωτικούς χώρους ή εγκαταλειμμένα όταν σήμερα ο δήμος δεν έχει μέσα να κάνει την δουλειά του.


Που είναι τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, που είναι τα ολοκαίνουργια μηχανήματα ασφαλτόστρωσης, που είναι οι αγορασμένες μπάρες για την Παλιά Πόλη που παραμένει αφύλακτη χειμώνα καλοκαίρι.
Που είναι η εκτέλεση των αποφάσεων για την λειτουργία των καταστημάτων με μουσική, πότε θα γίνει πράξη ο κανονισμός λειτουργίας των καταστημάτων Νέας Αγοράς, ποιος θα εποπτεύσει τους κράχτες που τόσο κακό κάνουν στον τουρισμό μας;

Είναι πολλά αυτά που δεν έχουν γίνει στην ώρα τους, είναι πολλά αυτά που αναβάλλονται και δεν λύνονται. Δεν είναι δυνατόν να μη μπορεί ένας τόσο ισχυρός δήμος να μην μπορεί να πείσει δύο υπουργούς για την επιστημονικά αποδεδειγμένη προσφορά στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών της ΕΤΑΙ ΠΡΟ ΦΥ ΚΑ, μία μονάδας που έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανά τα μεγάλα δάση του νησιού.

Όλα αυτά καταγράφονται σαν αποτυχίες της δημοτικής αρχής και φυσικά υπάρχουν κι άλλα πολλά, όπως επίσης υπάρχουν πολλά και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, αφού η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να ενοποιήσει κατά τέτοιο τρόπο το υπαλληλικό προσωπικό το οποίο παρέλαβε από τους δέκα δήμους και να φτιάξει ένα οργανόγραμμα ικανό να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του νησιού σε όλη την έκταση του.
gnominews.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/4/13 00:36

    ssssssssss
    ο δημαρχος κοιμαται
    κριμα δεν ειναι να τον ξυπνησουμε :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/13 00:39

    τωρα θα μου πειτε ο αλλος αφου εσωσε το νοσοκομειο θελει να γινει και δημαρχος
    ισως να νομιζει οτι εδω ισχυει το κληρονομικο δικαιο
    αισθανομαι οτι πνιγομαι
    γ@@@τε την ροδο και κανενας δεν μιλαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/4/13 09:33

    αντί να προωθούνται άτομα ικανά και άμεμπτα όπως ο Γ.Γ. του Δήμου, καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας άτομα ανίκανα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του νησιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/4/13 10:03

    etsi einai file twn 9.33.axios kai ithkos o k.pavlos tsipras, alla gia des toys stavroys stis ekloges....posous pire aftos kai posous merikoi anikanoi?prepei o kosmos na prosexei ti psifizei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/4/13 10:47

    ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΣ Ο ΓΓ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ( ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ )ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ -ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Κ.Λ.Π ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/4/13 11:17

    ΦΙΛΕ 24/4/13 - 10:47 π.μ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΡΟΔΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/4/13 12:08

    Όντως ο κ Παύλος ξεχωρίζει μέσα στη μετριότητα αυτού του νησιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/4/13 12:22

    file 24/4/13 - 12:08 μ.μ.mhpws o pavlos se diorise?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/4/13 12:38

    μην τα ισοπεδώνουμε όλα, στο δήμο υπάρχουν και καλοί και κακοί, ο τσίπρας νομίζω είναι καλός σε αυτό που κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/4/13 20:26

    Ναι , ειναι πολυ καλος σε υφος και έπαρση!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/4/13 01:00

    e oxi kai eparsi....o anthrwpos einai poly praos kai sinergasimos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/4/13 08:51

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΡΟ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/4/13 09:43

    DIKIO EKEIS FILE 25/4/13 - 8:51 π.μ. EINAI SE POLES EPITROPES O KYRIOS AFTOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/4/13 10:19

    ο άνθρωπος αυτός είναι από τους πιο ηθικούς δημ. υπαλλήλους στη δωδεκάνησο και αν είναι σε επιτροπές σίγουρα έχει
    μπει άξια, φίλε που έκανες την τελευταία ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/4/13 10:37

    έχουμε ξεφύγει από το θέμα δεν είναι ο Τσίπρας το πρόβλημα...τι να κάνει και αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος26/4/13 02:37

    NA KANOYN KAMARES KAI NA PERNOYN OLOI MAZI APO KATO OI AXRISTOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος26/4/13 15:11

    to idio elegan kai gia ton kursuna kalos,axios,h8ikos, kai deite ti mas proekypse.enas axrhstos ena komatoskylo tou Pasok kai tipota parapera.E loipon to idio akrivos kai o Tsipras pou lete komatoskylo kai tipota parapera,a xexasa kai axrhstos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *