ροή ειδήσεων

"Φάμπρικα" μονιμοποιήσεων στο δημόσιο από δημάρχους, βουλευτές και δικηγορικά γραφεία

Σύμφωνα με στοιχεία των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, μόνο στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι υπάρχουν 3.000 συμβασιούχοι οι οποίοι απασχολούνται και μισθοδοτούνται βάσει προσωρινών διαταγών που θα ισχύσουν πιθανώς για 4-5 χρόνια, δηλαδή μέχρι να κριθεί η κύρια προσφυγή τους....
Πανελλαδικά ο σχετικός αριθμός εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000. Οι συμβασιούχοι, εκμεταλλευόμενοι την παρατεταμένη χρονική ισχύ των προσωρινών διαταγών, όταν τελικώς συζητείται η κύρια προσφυγή τους στα δικαστήρια, διεκδικούν μονιμοποίηση, λέγοντας ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αποσύρθηκε η διάταξη με βέτο Ρουπακιώτη

Ζητούμενο από τη ρύθμιση, η οποία αναμένεται να επανέλθει με άλλη διατύπωση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά το Πάσχα, είναι η απομάκρυνση ακριβώς αυτών των 10.000 συμβασιούχων που παραμένουν βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων στο Δημόσιο και μισθοδοτούνται κανονικά, παρά το ότι η σύμβασή τους έχει λήξει.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που τελικώς αποσύρθηκε, οι προσφεύγοντες θα οδηγούνταν εκτός Δημοσίου και δεν θα αμείβονταν μέχρι να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή. Οπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στη ρύθμιση που αποσύρθηκε: «Δεν επιτρέπεται με την προσωρινή διαταγή να διατηρείται σε ισχύ έννομη σχέση η οποία λύθηκε ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τροποποιήθηκε, ούτε να επιτραπεί η συνέχισή της». Η ρύθμιση περιελάμβανε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις αλλά και ήδη εκδοθείσες προσωρινές διαταγές, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου είχε συζητηθεί η κύρια υπόθεση και εκκρεμούσε η έκδοση απόφασης.

Τι άλλο προέβλεπε η ρύθμιση Μανιτάκη

Η νομοθετική ρύθμιση Μανιτάκη προέβλεπε ότι θα απολύονταν αμέσως όσοι συμβασιούχοι απασχολούνταν με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή ασφαλιστικά μέτρα εάν δεν είχαν προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης για το επόμενο στάδιο εκδίκασης των υποθέσεών τους.

Η διάταξη ουσιαστικά «καταργούσε» την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων, γεγονός που αποτέλεσε το σημείο τριβής στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου τελικά αποφασίστηκε να κατατεθεί εκ νέου η νομοθετική ρύθμιση με ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνομολογούν ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς της επ΄ αόριστον απασχόλησης των συμβασιούχων μέσω των προσωρινών διαταγών και των ασφαλιστικών μέτρων. Για τον λόγο αυτόν προσανατολίζονται να συμπεριλάβουν στη νέα νομοθετική ρύθμιση, αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της εκδίκασης των υποθέσεων στους 6 μήνες και για όσους εργάζονται σήμερα με αυτό το ιδιότυπο καθεστώς, αλλά και για όσους υπαλλήλους προσφύγουν στο μέλλον.

Κύκλοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι η απομάκρυνση των συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, με τη διάταξη που εισηγήθηκε ο Α. Μανιτάκης θα συνέβαλλε ουσιαστικά στη μεταρρύθμιση του κράτους αλλά και στην επίτευξη των μνημονιακών στόχων, αφού θα συνυπολογίζονταν στις 4.000 αποχωρήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη του 2013.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/4/13 09:18

    Η μεγάλη επιδρομή στο κράτος #2009
    Του Βασίλη Ραούλη: Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους από τη ΝΔ, οργίζονται και εκπλήσσονται (πόση υποκρισία άραγε μπορεί να υπάρξει), όταν αναφέρεσαι στον εκτροχιασμό της οικονομίας επί Κυβερνήσεως Καραμανλή του νεότερου.
    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ακόμη και σήμερα προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά της πολιτικής λήθης και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα γύρω από το αληθινό τεράστιο οικονομικό έγκλημα του άλλοτε «καταλληλότερου».
    Η έκθεση του ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010 που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν τελειώνει στα χαρακτηριστικά παραδείγματα αλόγιστων δαπανών και εξόδων ορισμένων φορέων του δημοσίου.
    Πέρα από τα πούρα, τα έξοδα κοπής πίττας και τις άλλες περίεργες δαπάνες ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έχει ο πίνακας που δημοσιεύεται στη σελίδα 7 της έκθεσης...
    Εκεί θα δείτε τη σύγκριση των αποτελεσμάτων ελέγχου για μη νόμιμες δαπάνες των ετών 2009 και 2010.
    Η διαφορά είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ:
    146 εκ. € το 2010 και 657 (!) εκ. € το 2009!
    Προσέξτε τον πίνακα, όπως δημοσιεύεται -> εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *