ροή ειδήσεων

Stephen Hawking: Θα επιβιώσουμε μόνο αν δραπετεύσουμε από τον εύθραυστό μας πλανήτη!

O Stephen Hawking, o κορυφαίος επιστήμονας που αφιέρωσε τη ζωή του στην αποκωδικοποίηση των μυστικών του Σύμπαντος, πιστεύει ότι το μέλλον και η επιβίωση της ανθρωπότητας σχετίζεται άμεσα με τη συνεχή μελέτη πάνω στο υπερπέραν...
Ο 71χρονος βρετανός κοσμολόγος και συγγραφέας θεωρεί ότι η ανθρωπότητα δεν θα αντέξει για ακόμη 1000 χρόνια, αν δεν δραπετεύσει από αυτόν τον «εύθραυστο πλανήτη».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του κατά την διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον γιατρών, νοσοκόμων και εργαζομένων του ιατρικού κέντρου Cedars- Sinai. Ο Hawking παρακολούθησε τις εργασίες στο κέντρο κυττάρων όπου μελετάται η αδρανοποίηση της εξέλιξης της νόσου Lou Gehrig. Η νόσος είναι γνωστή και ως «αμυοτροφική πλευρική σκλήρωση» και προσβάλλει τα νευρικά κύτταρα του μυαλού και της σπονδυλικής στήλης με αποτέλεσμα την παράλυση και σοβαρά προβλήματα αναπνοής.

Ο Hawking χτυπήθηκε από τη νόσο Lou Gehrig πριν από 50 χρόνια, όταν ήταν ακόμη φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Παρόλο που έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη και δεν έβρισκε τον λόγο να ολοκληρώσει το διδακτορικό του, συνέχισε να ασχολείται με το αντικείμενο των σπουδών του. Το σλόγκαν του ήταν «αν αντιληφθείς πώς λειτουργεί το Σύμπαν, τότε μπορείς να το ελέγχεις με τον τρόπο σου».

Παρόλο που οι πάσχοντες της νόσου Lou Gehrig δεν επιβιώνουν για πολλά χρόνια, ο Hawking έχει ζήσει πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο που δεν ξεπερνά την δεκαετία. Λόγο της παράλυσης του επικοινωνεί με μικρά τινάγματα του προσώπου του και μέσω του υπολογιστή που έχει συνδεθεί με το αναπηρικό του καροτσάκι.

Στην ακαδημαϊκή του καριέρα ο Hawking ανέπτυξε την θεωρία του γύρω από τις μαύρες τρύπες και την δημιουργία του κόσμου. Έγινε διάσημος με το βιβλίο «Το Χρονικό του Χρόνου» (αυθεντικός τίτλος "A Brief History of Time") που πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/4/13 20:48

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αγαπητέ κύριε Χόκινς, αφού καταστρέψουμε αυτόν τον πλανήτη με την ανευθυνότητά μας, θα πάμε σε έναν νέο, να το καταστρέψουμε και αυτόν κ.ο.κ. !!!!!! Ωραία ανάλυση και προσέγγιση του προβλήματος "άνθρωπος" από έναν επιστήμονα της κλάσης σου! ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/13 16:36

      Μα αυτό είναι το ένστικττό μας. Είμαστε ακριβώς σαν τα σκουλήκια που καταστρέφουν τον καρπό ζούν εις βάρος του και αφού τον καταστρέψουν ψάχνουν για άλλον.

      Αν υποθετικά κάποιος έβλεπε την γή στο μέγεθος ενός καρπού, θα έβλεπε τον άνρθωπο, ως παράσιτο πάνω στην γή, και ουσιαστικά αυτό είναι.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *