ροή ειδήσεων

Telegraph: Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας

Για άλλη μια φορά, βρετανικό μέσο αποφασίζει να ασχοληθεί με την Ελλάδα. Όχι για καλό βέβαια. Αυτή τη φορά, δημοσίευμα της Telegraph παρουσιάζει σαν ξεπούλημα τις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις.
Η συντάκτρια του άρθρου περιγράφει για την Αφάντου, στη Ρόδο, με τη μεγαλύτερη παραλία στη Ρόδο και το γήπεδο γκολφ....
Ο Γιώργος Γεωργάς, που τα τελευταία 30 χρόνια παίζει γκολφ εκεί, της λέει: «είμαστε σαν μια χρεοκοπημένη νοικοκυρά που αναγκάζεται να πουλήσει τα ασημικά της για να σώσει την οικογένεια. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή».

Η Χάριετ Αλεξάντερ μιλά για το μεγαλύτερο ξεπούλημα στην ιστορία, για «απελπισμένη» προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να βρει λεφτά. Και γι’ αυτό είναι πρόθυμη, όπως λέει, να ξεπουλήσει... 70.000 ασημικά, από παρθένες παραθαλάσσιες εκτάσεις μέχρι βασιλικά ανάκτορα, μαρίνες, ιαματικά λουτρά, χιονοδρομικά κέντρα και νησιά ολόκληρα.

Η συντάκτης της Telegraph αναφέρεται στη συμφωνία με την τρόικα για τη δόση των 8,8 δισ. ευρώ και συμπληρώνει ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι προαπαιτούμενο για τις επόμενες δόσεις.

«Οι επιθεωρητές από την Αθήνα ξεχύνονται σε όλη την Ελλάδα για να δουν τι άλλο μπορούν να πουλήσουν», γράφει και αναφέρεται στον εμίρη του Κατάρ που τον περασμένο Μάρτιο «αγόρασε έξι νησιά έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών» αλλά και στον Ρώσοι κροίσο που πριν μερικές μέρες αγόρασε από την Αθηνά Ωνάση το Σκορπιό.

«Το βασιλικό ανάκτορο στην Κέρκυρα, όπου γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, είναι επίσης προς πώληση. Βρίσκεται σε τεράστια παραθαλάσσια τοποθεσία, η οποία όπως υπερηφανεύεται η ελληνική κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της, βρίσκεται δίπλα σε έκταση που ανήκει στην οικογένεια Ροτστσάιλντ».

Η Αφάντου στη Ρόδο κοστολογείται στα 150-200 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα. Στα υπό... πώληση περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας είναι το κτίριο της ΓΑΔΑ, του υπουργείου Πολιτισμού, τα κτίρια όπου στεγάζονται τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Παιδείας και η πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο, που κοστίζει 22 εκατομμύρια λίρες.
newsit


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *