ροή ειδήσεων

ΦΠΑ στην εστίαση: Περίμεναν 1 δισ. ευρώ, εισέπραξαν 160 εκατ. ευρώ!

Σκληρό χτύπημα τόσο στα έσοδα του δημοσίου όσο και στην αγορά έχει φέρει η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως επιβεβαιώνουν τα πλέον επίσημα χείλη...
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία παρουσίασε στην επιτροπή της Βουλής, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του 2013,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για το 2012 – 2015 υπήρχε η πρόβλεψη ότι η μετάβαση του ΦΠΑ από το 13% σε 23% θα απέφερε έσοδα 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Στη συνέχεια η απόδοση περιορίστηκε στα 800 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά τον πρώτο χρόνο απέφερε 160 εκατ. ευρώ.

«Τα ετήσια έσοδα ήταν υποπολλαπλάσια από αυτά που αρχικά προβλέφθηκαν, εν τω μεταξύ πολλά καταστήματα έκλεισαν και φαίνεται να ενισχύθηκε και η φοροδιαφυγή», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Τέθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην διαπραγμάτευση και με τεκμηριωμένα στοιχεία το θέμα της μείωση του ΦΠΑ στο 13%, ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Τρόικας να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες μας και τον Ιούνιο να αποφασιστεί η δέουσα πολιτική»

Για τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε ότι το μέτρο ήταν από το 2011 μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και αν δεν λαμβάνονταν τότε, θα έπρεπε να καλυφθεί το κενό με ισοδύναμα επώδυνα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι η κυβέρνηση, επανεξετάζει τη μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να ενισχυθούν τα χαμηλότερα στρώματα.

«Επιδίωξη είναι να αυξηθεί η κατανάλωση, να μην δημιουργηθεί κίνητρο για νόθευση κίνησης και θέρμανσης, να μην δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό, που θα πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα και να αξιολογηθεί το θέμα του επιδόματος. Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση στην οποία θα μπορούσε να απαντήσει η λελογισμένη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/5/13 12:01

    vevea ola ta ftei i forodiafigi ...kala afti i oikonomologi tou kratous prepi na kathisoun ksana sta thrania ..giati oute vasika mathimatika den mporoun pia na kanoun ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/13 14:47

      Δεν κάθεσαι και εσύ δίπλα τους στα θρανία, μπας και μάθεις να γράφεις Ελληνικά

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *