ροή ειδήσεων

Αναστολή πληρωμής 100.000 συντάξεων από την 1η Ιουνίου

Αναστέλλεται η πληρωμή 100.000 συντάξεων γι' αυτό το μήνα, καθώς οι δικαιούχοι τους δεν συμπλήρωσαν ή δεν διόρθωσαν τα λάθη που εντοπίστηκαν στο ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ...

Την ίδια στιγμή έρχεται, για πρώτη φορά, ψαλίδι σε 25.000 διπλοσυνταξιούχους και στο σύνολο των συντάξεων που λαμβάνουν, καθώς μέχρι τώρα δεν είχε γίνει εφικτή η διασταύρωση των στοιχείων τους.

Η καταληκτική προθεσμία για να διορθωθούν τα λάθη με τους ΑΜΚΑ και τους ΑΘΜ έληξε στις 9 Μαΐου. Ο τελικός αριθμός, όμως με τις συντάξεις που έχουν λάθη ή άκυρα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 31 Μαΐου περίπου 100.000 συντάξεις (ΙΚΑ, Δημοσίου και άλλων Ταμείων) δεν θα πληρωθούν.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να πάνε οι ίδιοι στα Ταμεία τους και από εκεί να εισπράξουν τα χρήματά τους (σ.σ σχετικές οδηγίες αναμένονται από το υπουργείο Εργασίας ή από τα Ταμεία).

Το γεγονός είναι ότι περίπου 100.000 συνταξιούχοι θα υποστούν νέα ταλαιπωρία, καθώς θα πρέπει να διορθώσουν τα λάθη σύντομα και πάντως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Οσοι δεν προλάβουν ή δεν τα καταφέρουν δεν θα πληρωθούν ούτε τον επόμενο μήνα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *