ροή ειδήσεων

Προφυλακιστέος ο Ολλανδός που κατέσφαξε το 11χρονο αγοράκι, στην Κρήτη

«Ο ξενοδόχος γνώριζε για το πρόβλημα του Ολλανδού»
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτρίας και εισαγγελέα, ο 20χρονος ολλανδός ανιματέρ, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 11χρονου αγοριού από τη Ρωσία, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου...

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα στο ανακριτικό γραφείο και από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Όπως έγινε γνωστό, έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας περίπου 15 λεπτά. Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο 20χρονος δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του. Είπε ακόμη ότι πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή, πως έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία και πως το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική του αγωγή.

Η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Πριν οδηγηθεί στην ανακρίτρια, η μητέρα και η αδελφή του κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο, από τον οποίο -όπως υποστηρίζουν- βεβαιώνεται ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός και πως στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η μητέρα του ανέφερε επίσης ότι έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του υποστήριξε πως στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος της, στον Ανισαρά, οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για την πάθησή του και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Όπως ισχυρίστηκε, όταν ο 20χρονος βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.
Πηγή: ΑΜΠΕ


«Ο ξενοδόχος γνώριζε για το πρόβλημα του Ολλανδού»

Πολλά ερωτήματα που αφορούν τις διαδικασίες με τις οποίες προσλαμβάνεται κάποιος σε χώρους, από κάθε άποψη ευαίσθητους, ανακύπτουν...
μετά και από την αποκάλυψη της μητέρας του 20χρονου Ολλανδού, κατά την οποία, «το πρώτο ξενοδοχείο που είχε προσλάβει τον νεαρό δράστη, είχε πλήρη γνώση για την κατάσταση της πνευματικής του υγείας».
Σε συνέντευξη που έδωσε η Άιριν Γιόνσον στο τηλεοπτικό δίκτυο SBS δήλωσε ξεκάθαρα πως από την πρώτη στιγμή που το ξενοδοχείο, (στο οποίο διέμεναν), έκανε πρόταση στον Σιρίνο της να εργαστεί, εκείνη, όχι απλώς τους ενημέρωσε για την κατάσταση της πνευματικής του υγείας του παιδιού της αλλά και εξέφρασε και τις επιφυλάξεις της ακριβώς λόγω αυτών των προβλημάτων.
Ο ενθουσιασμός όμως του Σιρίνο ήταν τέτοιος που οι επιφυλάξεις της αυτές υποχώρησαν, δεν παρέλειψε ωστόσο να ενημερώσει τον διευθυντή του ξενοδοχείου πως «ο Σιρίνο είναι ένα άτομο που πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής».
Η οικογένεια εκτιμά πως ο διευθυντής του ξενοδοχείου ο οποίος γνώριζε το θέμα, προχώρησε στην μετακίνηση του νεαρού σε δεύτερο ξενοδοχείο, χωρίς όμως να φροντίσει να ενημερώσει σχετικά και τους εκεί υπευθύνους για την ψυχοπνευματική αστάθεια του 20χρονου.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/5/13 16:41

    Και οι δικοί του έφυγαν και τον άφησαν μόνο του και χωρίς επιτήρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/5/13 18:19

    και πως τον αφηνεις να φυγει και μαλιστα στο εξωτερικο. Ημαρτον πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/5/13 18:28

    ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΗΡΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *