ροή ειδήσεων

Από τα 15 ευρώ θα ξεκινά η ελάχιστη δόση για τη ρύθμιση χρεών προς την Εφορία

Όσοι ζητούν πάνω από 48 δόσεις θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και να εξοφλήσουν τυχόν χρέη τους για το 2013...
Από μόλις 15 ευρώ θα μπορούν να πληρώνουν σαν ελάχιστη δόση όσοι χρωστούν στην Εφορία, σύμφωνα με το σχέδιο ρύθμισης χρεών που αναμένεται να υπογράψει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, ο γ.γ Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στις εφορίες όσοι θέλουν και μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση από τους συνολικά 2,7 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου.

Ειδικά όμως όσοι ζητήσουν παραπάνω από 48 δόσεις, επικαλούμενοι την οικονομική αδυναμία τους, δε θα μπορούν να κινηθούν άμεσα αλλά μόνο αφού πρώτα υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση για το εισόδημα του 2012, με βάση το οποίο θα κρίνει η εφορία εάν πρέπει ή όχι να τους προσφέρει περισσότερες δόσεις.

Για όλους όμως όσους ετοιμάζονται να ζητήσουν ρύθμιση με πολλές δόσεις για τα χρέη του 2012 και πριν, θα υπάρχει το εμπόδιο ότι θα πρέπει πρώτα να έχουν εξοφλήσει πλήρως και όσα χρέη του 2013 έχουν τυχόν αφήσει απλήρωτα, αλλιώς η αίτησή τους απορρίπτεται.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να υπαχθούν στην άλλη ρύθμιση χρεών που ενεργοποιεί ταυτόχρονα το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία όμως προσφέρει μόνο μέχρι 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Πηγή: www.newmoney.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *