ροή ειδήσεων

Το 2014 το περιουσιολόγιο!!!

Από το 2014 θα έχει η κυβέρνηση πλήρη εικόνα από το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο όπως δήλωσε από το ...
βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Η πορεία της κατάρτισης του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου συζητήθηκε την Πέμπτη με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει ότι αποτελεί μια από τις κρισιμότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης αυτής διότι είναι προαπαιτούμενο για την εφαρμογή δίκαιου φορολογικού συστήματος και για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της πιστής καταγραφής των ακινήτων (ήδη έχει θεσπιστεί υποχρέωση μέχρι 30.06.2013 να έχει συμπληρωθεί το Ε9 για ορισμένες περιπτώσεις).

Η δεύτερη παρέμβαση που αναμένεται να στηρίξει το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, ότι εφέτος για πρώτη φορά δηλώνονται όλα τα εισοδήματα, ανεξάρτητα αν φορολογούνται, αν απαλλάσσονται, αν είναι αυτοτελώς φορολογούμενα ή κανονικά φορολογούμενα.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, όχι μόνο από τους φορολογούμενους αλλά και διάφορους φορείς.

«Το όλο εγχείρημα του Οργανωμένου Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου απαιτεί κάποιο χρόνο διότι για τη συγκέντρωση των πληροφοριών θα πρέπει να συμπληρωθεί με κανόνες ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε αποφασίσει να υπάρχουν αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες», είπε ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε: «Μέσα στο 2013 θα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο ώστε να έχουμε ένα συγκροτημένο περιουσιολόγιο και προκειμένου το 2014 να έχουμε την πλήρη εικόνα».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *