ροή ειδήσεων

Χάθηκε ο Απρίλιος, ενώ η Τουρκία "τρέχει" ήδη με + 22,52% στο τρίμηνο !!!

- Πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες άνοιξαν φέτος ένα μήνα αργότερα...
- Αποκαλυπτικά τα στατιστικά του ΣΕΤΕ
- Δείτε τα στατιστικά της Τουρκίας...
Φθάνοντας στα μέσα Μαϊου είναι σκόπιμο να προσπαθήσουμε να δούμε κάποια δεδομένα με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό μάτι:
1. Οι κρατήσεις εξελίσσονται ομαλά και αν συγκριθούν με το περυσινό διάστημα που ήμασταν στο απόλυτο μηδέν, τότε πρέπει να είμαστε τρισευτυχισμένοι
2. Οι πληρότητές μας στους μήνες αιχμής θα είναι +100%
3. Ο Απρίλιος χάθηκε, ενώ πολλές μεγάλες αλυσίδες ανοίγουν ένα μήνα αργότερα σε σχέση με πέρυσι. Η περαιτέρω σμίκρυνση της σαιζόν, είναι ότι χειρότερο θα περίμενε κανείς. Ενδεικτικά στη Ρόδο τον Απρίλιο οι επιβάτες εξωτερικού εμφάνισαν μείωση 29% και οι πτήσεις αεροσκαφών 35%.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ οι αφίξεις στα κυριότερα ελληνικά αεροδρόμια στο πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν μειωμένες κατά 6,63%, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία στο ίδιο διάστημα εμφανίζει αύξηση 22,52% !!!
Όσο δε για τη "μεγάλη έξοδο" του Πάσχα, καλό θα ήταν όσοι το υποστηρίζουν να κοιτάξουν στοιχεία διανυκτερεύσεων και ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΜΕΣ, αφού έχουν φτάσει τα ξενοδοχεία να πουλάνε στην λιανική σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που πουλάνε στους πράκτορες...



Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Γιάννης Μισθός, γενικός διευθυντής του AMATHUS στη Ρόδο "Αν θέλουμε ως προορισμός να πετύχουμε κατά ελάχιστο τους στόχους, όχι πια της επιμήκυνσης της σαιζόν, αλλά της διατήρησης αυτής τουλάχιστον στο 7μηνο πρέπει να υπάρξουν κοινές δράσεις με τους φορείς και την Κυβέρνηση με άμεση πρωτοβουλία και παρέμβαση, ώστε με την παραχώρηση σε ιδιώτες των αεροδρομίων να υπάρξει δεσμευτικός όρος για την μείωση των τελών στο ελάχιστο (τουλάχιστον 60-70%) τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και από τα μέσα Οκτωβρίου και Νοέμβριο".

Και συνεχίζει: "Ίσως με αυτόν τον τρόπο καταφέρουμε να προσελκύσουμε πτήσεις και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (συνεδριακό, γκολφ, θρησκευτικό , αθλητικό, κ.λπ.) να υπάρξει ανταπόκριση από τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται τις περιόδους αυτές την Αίγυπτο , την Τυνησία , το Μαρόκο , τα Κανάρια και την Τουρκία (Αντάλεια) . Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο παρά να δούμε τι κάνουν αυτοί και έχουν κόσμο τις περιόδους αυτές".

Και καταλήγει με μία τόσο κοινή, μα τόσο αληθινή δυστυχώς παρατήρηση: "Το σίγουρο είναι ότι δεν προετοιμάζονται για την υποδοχή της τουριστικής σαιζόν τον Μάιο , ούτε οι παραλίες τους λειτουργούν από τα μέσα Μαίου και μετά".






Όσον αφορά στις εξελίξεις στον τουρκικό τουρισμόστο πρώτο τρίμηνο του 2013 αφίχθησαν 4,2 εκ. τουρίστες, έναντι 3,4 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Οι Γερμανοί ήταν "πρωταθλητές" με μερίδιο13,32% (561 255) και ακολούθησαν οι Γεωργιανοί με 7,89% (332 491), οι Σύριοι με 7,55% (318 108, είναι και κάποιοι πρόσφυγες βέβαια), οι Βούλγαροι, οι Ιρανοί, οι Ρώσοι, οι Ελληνες, οι Άγγλοι, οι Αζέροι και οι Ιρακινοί.

Ειδικά τον Μάρτη δε οι αφίξεις στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 26% σε σχέση με τον Μάρτη του 2012.

Οι πόλεις και οι πύλες εισόδου στο τρίμηνο ήταν οι εξής:

1- İSTANBUL %47,20 (1 989 315)
2- ANTALYA %13,94 (587 400)
3- EDİRNE %11,03 (464 642)
4- ARTVİN %8,17 (344 360)
5- HATAY %2,78 (117 139)

money-tourism.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/13 19:51

    ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΕ ... ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΟΣΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΑΙ Φ.Π. ΠΕΤΡΑΛΙΑ (Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΥΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΚΟΝΙΑΤΩΝ) , ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ( ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ LIFESTYLE ΠΑΤΡΙΝΟ- ΚΟΛΩΝΑΚΙΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ FERAGAMO), ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ), ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΙΟ ΓΛΑΣΤΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ( ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ" (ΣΥΝΟΔΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ, ΜΑΝΕΚΕΝ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ) ΤΑΞΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ ΣΕ ΛΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ NEW YORK. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΔΙΕΘΥΝΤΕΣ ΕΟΤ (ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΔΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ) ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *