ροή ειδήσεων

Τα μηχανήματα δεν αναγνωρίζουν το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ

Τη σύγχυση έχει σπείρει σε τρεις (τουλάχιστον) χώρες της ευρωζώνης το νέο
, «απαραχάρακτο» χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που κυκλοφόρησε
στις 2 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)....

Στην επαρχία Περιγκόρ στη Νοτιοδυτική Γαλλία τα πεντάευρα που δίνουν ΑΤΜ των τραπεζών (εκεί τα μηχανήματα δίνουν και «ψιλά», επειδή οι Γάλλοι είναι «ψιλικατζήδες» και όχι άρχοντες όπως εμείς...) δεν γίνονται δεκτά από τους μαγαζάτορες, επειδή τα μηχανήματα ανίχνευσης τα βγάζουν πλαστά.

Στο Βέλγιο είναι τα ίδια τα ΑΤΜ που τα απορρίπτουν ως πλαστά αν κάποιος θελήσει να τα καταθέσει στον λογαριασμό του. Και στο Λουξεμβούργο δεν τα δέχονται τα παρκόμετρα.

Οπως διαπιστώνουν - κατόπιν εορτής βεβαίως - οι ειδικοί, το πρόβλημα με το καινούργιο πεντάευρο οφείλεται στο ότι είναι τόσο τεχνολογικά προηγμένο για να μην παραχαράσσεται ώστε τα αυτόματα μηχανήματα το εκλαμβάνουν ως προϊόν παραχάραξης!

Και να σκεφθεί κανείς ότι το συγκεκριμένης αξίας χαρτονόμισμα δεν το παραχαράσσουν συχνά οι καλλιτέχνες του είδους. Μόνο το 0,5% του συνολικού αριθμού των πλαστών χαρτονομισμάτων του ευρώ που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο τρίμηνο του 2012 στη Γαλλία ήταν πεντάευρα, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Εν πάση περιπτώσει, η γαλλική Κεντρική Τράπεζα αναγνωρίζει ότι «τα παλαιά μοντέλα ανίχνευσης πλαστών τραπεζογραμματίων δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το νέο χαρτονόμισμα» και συνιστά στους εμπόρους «να τα εκσυγχρονίσουν». Να τα πετάξουν και να πάρουν άλλα δηλαδή! Διότι αν αρνηθεί κάποιος έμπορος να δεχθεί γνήσιο χαρτονόμισμα του ευρώ, κινδυνεύει με πρόστιμο έως 150 ευρώ.
Πηγή: tanea.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *