ροή ειδήσεων

Ιδού πώς... πετσοκόβουν τους ελεύθερους επαγγελματίες - 6 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Με έξι κριτήρια θα προσδιορίζεται από δω και στο εξής το τεκμαρτό εισόδημα 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση 5,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων...
Όπως γράφει το Έθνος, τα μέτρα ενεργοποιούνται με υπουργικές αποφάσεις οι οποίες υπεγράφησαν χθες και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους που τις συνοδεύουν.

Το οικονομικό επιτελείο προχώρησε στην επίσπευση των διαδικασιών, καθώς μετά από συμφωνία με την τρόικα το νέο μοντέλο εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων και περιστολής της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να επικυρωθεί πριν από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα διεξαχθεί το Eurogroup στο οποίο θα αποφασιστεί η εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ τουλάχιστον, χωρίς να αποκλείεται και προκαταβολική αποδέσμευση επιπλέον 3,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στη δόση του Ιουνίου.

Με τις υπουργικές αποφάσεις καθιερώνονται έμμεσες μέθοδοι τεκμαρτού προσδιορισμού των ακαθάριστων εσόδων και των καθαρών εισοδημάτων των επιχειρήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών. Με βασικές τις αναλυτικές οδηγίες οι φοροελεγκτές θα προσδιορίζουν τα φορολογητέα ακαθάριστα έσοδα και εισοδήματα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση πληροφορίες που θα συλλέγουν από την πραγματική τους ρευστότητα, το επίπεδο διαβίωσης τους και την περιουσιακή τους κατάσταση.

Με την εγκύκλιο ορίζονται οι διαδικασίες συλλογής πληροφοριών και διασταυρώσεων με τις οποίες τα φορολογητέα ακαθάριστα έσοδα και καθαρά εισοδήματα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματιών θα προσδιορίζονται με βάση τα εξής κριτήρια.

1.Τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και τις υπόλοιπες μορφές αποτεμιέυσεων
2.Τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία
3.Τις δαπάνες διαβίωσης
4.Την έδρα της επιχείρησης, τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα μισθοδοσίας
5.Την ανάλυση ρευστότητας του φορολογούμενου
6.Τη σχέση τιμής πώλησης στο συνολικό όγκο κύκλου εργασιών

Στο πλαίσιο αυτό, θα προβλέπεται η δυνατότητα άρσης του τραπεζικού απορρήτου και το δικαίωμα των αρμοδίων υπαλλήλων να ελέγχουν εξονυχιστικά τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων. Η εφορία θα προσδιορίζει το συνολικό φορολογητέο εισόδημα και θα επιβάλλει τεκμαρτό φόρο ανεξάρτητα από τα δεδομένα που έχει εμφανίσει ο φορολογούμενος στις φορολογικές του δηλώσεις.
defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/5/13 16:31

    Ε όχι και τους "πετσοκόβουν"!!! όταν το 70% με επίσημα στοιχεία φοροδιαφεύγουν...... κανείς δεν κόβει αποδείξεις ειδικά γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και όλα τα "ευγενεί" επαγγέλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/13 17:09

      pes ta re file, oloi autoi dilonoun midenika eisodimata, kato apo to aforologito kai oi monoi MALAKES pou tous mpainei ston kolo einai MIS8OTOI & SYNTAKSIOYXOI, eleos pia, as plirosoun MIA FORA aytoi pou PRAGMATIKA EXOYN. ELEOS.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *