ροή ειδήσεων

Κονδύλια 86 εκατ. ευρώ για την παράνομη μετανάστευση

Πάνω από 86 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης εξασφάλισε για φέτος η Ελλάδα από τα τέσσερα σχετικά ευρωπαϊκά ταμεία... (Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες, Ταμείο ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών) όπως αποκαλύπτει η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, κα. Σεσίλια Μάλμστρομ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του Έλληνα Ευρωβουλευτή, η Σουηδή Επίτροπος ανέφερε πως η κατανομή των κονδυλίων για την Ελλάδα από τα τέσσερα Ταμεία του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» για το 2013 έχει ως εξής:

Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων

44.033.646 ευρώ

Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής

35.544.340 ευρώ

Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες

3.163.323 ευρώ

Ταμείο ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών

4.178.416 ευρώ

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπανικολάου, η σαφής πρόοδος που σημειώνεται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια ελέγχου των παράνομων μεταναστευτικών ροών, εγγυάται την περαιτέρω στήριξή της από τα σχετικά ευρωπαϊκά ταμεία.

«Μάλιστα, ενόψει του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (2014-2020), και παρά τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν κατά τις διαπραγματεύσεις, διαφαίνεται πως τα κονδύλια για την Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα θα έχουν σημαντική αύξηση ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες και τα διαθέσιμα εργαλεία της χώρας μας» τόνισε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *