ροή ειδήσεων

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ - Σταμάτησαν οι εξετάσεις για το AIDS στα Κέντρα Αναφοράς λόγω έλλειψης χρημάτων…

Κίνδυνο για την δημόσια υγεία αποτελεί η διακοπή διαγνωστικών εξετάσεων από τα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS. Από τον περασμένο μήνα τα ειδικά κέντρα έχουν κατεβάσει…
ρολά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για την αγορά των απαραίτητων αντιδραστηρίων.
Ειδικότερα, τα κέντρα έχουν αναστείλει τις εξετάσεις και έτσι δεν γίνονται τα επαναληπτικά τεστ για το AIDS που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ιού.
Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ: Τους τελευταίους μήνες έχουν σταματήσει τα δωρεάν τεστ για τον ιό με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την εξέταση.
Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΙΣΑ) σε σχετική ανακοίνωσή του, «το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί για την χρηματοδότησή τους στον προϋπολογισμό τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 έχει μπλοκάρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη».
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επισημαίνει μάλιστα, ότι «τον τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς», υπογραμμίζοντας τους κινδύνους της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό κονδύλι, ετήσιου ύψους 180.000 ευρώ έχει «παγώσει» από την κ. Σκοπούλη, μετά τον οικονομικό έλεγχο που διενήργησε στα οικονομικά του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Η ίδια ωστόσο σε δηλώσεις της στο «Βήμα» αναφέρει μεταξύ άλλων : «Τα χρήματα του 2012 δεν ζητήθηκαν έως τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλαδή δεν ζητήθηκαν εγκαίρως».
Μετά εξελίξεις αυτές, ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Αναφοράς και ζητά «να ξεκινήσουν αύριο κιόλας να γίνονται πάλι τα τεστ για την διάγνωση της ασθένειας».
Οι ίδιες πηγές πάντως, αναφέρουν ότι μετά από απόφαση της υφυπουργού Υγείας θα κατατεθούν στον σχετικό λογαριασμό 62.000 ευρώ, πόσο που ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα καλύψει τις ανάγκες μόνον μερικών μηνών.
troktiko.eu


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *