ροή ειδήσεων

"Παράθυρο" για λαθρέμπορους

Αν και έχουν περάσει 14 μήνες από την ψήφιση του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, η εφαρμογή του παραμένει στα χαρτιά καθώς έκτοτε εκκρεμεί η έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων...
Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας, οι λαθρέμποροι συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, κυρίως στο ναυτιλιακό πετρέλαιο και στα καύσιμα που προορίζονται για εξαγωγή. Λόγω της μη έκδοσης των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων παραμένουν ανενεργές διατάξεις του νόμου για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στις φορολογικές αποθήκες, για τη σήμανση και την εγκατάσταση GPS σε βυτιοφόρα και πλωτά εφοδιαστικών μέσων και για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων διασφάλισης της ποσότητας και ποιότητας των καυσίμων που διακινούνται με βυτιοφόρα.
Ακόμη και η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια εκδόθηκε με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να έχει δοθεί άτυπη παράταση στους πρατηριούχους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να προσαρμοστούν.
Επί της ουσίας, το μόνο μέτρο που εφαρμόστηκε και απέδωσε, αλλά με πολύ υψηλό κόστος για τα νοικοκυριά, ήταν αυτό της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Έξαρση παρατηρείται και στη νόθευση των καυσίμων, λόγω των πλημμελών ελέγχων.
Πηγή: Η Καθημερινή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *