ροή ειδήσεων

Κύριε Καθηγητά, θα απεργήσετε και από τα ιδιαίτερα;

Ο καθηγητής υποτίθεται ότι δεν είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος, αλλά ασκεί λειτούργημα στην υπηρεσία της χώρας, της κοινωνίας, της ανθρωπότητας. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να συμπεριφέρεται.... ως οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος και να θυσιάζει το θεσμό της Παιδείας στο βωμό του συμφέροντος, ειδικά όταν το όλο διακύβευμα είναι δύο - τρείς ώρες εργασίας παραπάνω, μάλιστα όχι τη μέρα, αλλά την εβδομάδα!

Ποιος τολμά να πει σε Έλληνα καθηγητή ότι κάθεται τρείς μήνες το καλοκαίρι, 15 μέρες ταΧριστούγεννα, 15 το Πάσχα και ότι ημερησίως δουλεύει λιγότερες ώρες από άλλους εργαζόμενους, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα; Όποιος το τολμήσει ακούει οργισμένα επιχειρήματα για τις «δυσμενείς» συνθήκες διδασκαλίας, την προετοιμασία στο σπίτι, τη διόρθωση γραπτών, την ευθύνη που φέρουν απέναντι σε παιδιά και γονείς. Καμία αντίρρηση, πάντως οι έμμισθες διακοπές τέσσερις μήνες το χρόνο με παρουσία στο χώρο εργασίας τόσο λίγες ώρες, δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο επάγγελμα.

Ο Έλληνας εκπαιδευτικός λοιπόν, πλην των αξιοζήλευτων διακοπών, έχει το προνόμιο τις εργάσιμες ημέρες να εργάζεται πολύ λιγότερο από τις 8-9-10 ώρες που ξέρουν όλοι οι άλλοικαι να αξιοποιεί τις υπόλοιπες παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα για να εξασφαλίσει ένα δεύτερο εισόδημα, πολλές φορές διόλου ευκαταφρόνητο. Εξαίρεση αποτελούν οι κλάδοι των δευτερευόντων και ολιγόωρων μαθημάτων, στα οποία εκ των πραγμάτων δε γίνονται ιδιαίτερα, οπότε ο εκπαιδευτικός γυμναστής, μουσικός, ζωγράφος, κοινωνιολόγος, θεολόγος, έχει άφθονο χρόνο να πάει και μια βόλτα, να κοιτάξει την οικογένειά του, να ασχοληθεί με τα χόμπι του,αμειβόμενος πάντως το ίδιο με το μαθηματικό, το φυσικό και το φιλόλογο, τους μόνους που υπό συνθήκες ίσως να τους θίγει το πρόσθετο διδακτικό 2ωρο.

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας εκπαιδευτικός συνταξιοδοτούταν σε σχετικά μικρή ηλικία, έχοντας τότε όλες τις ώρες διαθέσιμες για παραδόσεις ιδιαίτερων μαθημάτων ή για άσκηση κάποιου δεύτερου επαγγέλματος, μακριά από τις «δυσμενείς» συνθήκες και το εξουθενωτικό πήγαινε- έλα στο σχολείο για τρείς - τέσσερις ώρες το πολύ, 45λεπτες ώρες πάντα, μην ξεχνιόμαστε.

Κι έρχεται τώρα αυτός ο «δάσκαλος» του τσεκουρεμένου 45λεπτου, που πρώτος ο ίδιος πιστεύει ότι ιδίως το Λύκειο έχει καταντήσει μια παρωδία απλών παρουσιών με όλη τη δουλειά να γίνεται στα φροντιστήρια, να βγει στους δρόμους να απεργήσει επειδή του ζήτησαν να κάνει δύο παραπάνω «εμφανίσεις» την εβδομάδα, δηλαδή 90' εργασία παραπάνω. Για 90' εβδομαδιαίας εργασίας δηλώνει αποφασισμένος να τινάξει στον αέρα τις πανελλήνιες εξετάσεις, γράφοντας στα. απουσιολόγιά του μαθητές, γονείς και θυσίες εν μέσω κρίσης, ύφεσης και κοινωνικού αναβρασμού.

Θα περίμενε κανείς λιγότερο καιροσκοπισμό από «λειτουργούς» με αίσθημα ευθύνης, που ξέρουν και ως πρώην υποψήφιοι φοιτητές και ως σημερινοί έμπειροι εκπαιδευτικοί και ως γονείς τι σημαίνει πανελλήνιες εξετάσεις. Θα περίμενε κανείς να μην υποτάσσονται στα νταβατζηλίκια των εργατοπατέρων των συνδικαλιστικών φορέων που σε κάθε επαγγελματικό κλάδο συχνά εξευτελίζουν το συνδικαλισμό ανάλογα με τα προσωπικά τους οφέλη. Θα περίμενε κανείς να δώσουν το παράδειγμα και να σταθούν στο ύψος που πρέπει, ως «λειτουργοί».

Γιατί δεν κάνουν απεργία για όσα βλάπτουν τους μαθητές; Για τις διπλοβάρδιες, για την έλλειψη βιβλίων, για την έλλειψη υποδομών, για το εξεταστικό σύστημα, για την ανεπάρκεια της Παιδείας να δημιουργεί σκεπτόμενους πολίτες με σφαιρική μόρφωση; Γιατί δεν τους νοιάζει! Και αν μάλιστα αλλάξουν τα παραπάνω, θα πρέπει να αλλάξουν και αυτοί ως λειτουργοί του όποιου εγχειρήματος.

Γιατί δεν κάνουν απεργία για τις ίσες αμοιβές όλων των κλάδων εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως ειδικότητας; Γιατί, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Καθόλου δεν ενδιαφέρεται ο φιλόλογος αν ο μουσικός παίρνει τα ίδια χρήματα, γιατί και οι δύο κάνουν δουλειά κονσέρβα, μια ύλη ίδια δεκαετίες που την παίζει στα δάχτυλα δευτεροετής φοιτητής των αντίστοιχων σχολών.

Μην εμπαίζετε άλλο τους μαθητές και τους γονείς τους. Δυστυχώς ο μόνος ρόλος ουσίας που έχει απομείνει σε έναν καθηγητή Λυκείου είναι η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων και τώρα ούτε αυτές θέλει να κάνει σωστά. Απεργήστε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να έχουν και τα παιδιά λίγο χρόνο να ξεκουραστούν και να διαβάσουν για το φροντιστήριο.
Συγγραφέας:Xάρης Μπεκιάρης
Πηγή άρθρου: aixmi.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/5/13 10:07


    Τα ΜΜΕ, η κυβερνητική χειραγώγηση και οι κοινωνικοί αυτοματισμοί έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, βλέπω! Αλήθειεςόμως και όχι χολή και αυθαίρετες γενικεύσεις για τους εκπαιδευτικούς,θα βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση, ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ! Ο τίτλος λέει μερικές αλήθειες για τους εκπαιδευτικούς...Κάθε απάντηση μετά, τεκμηριωμένη και ευπρεπής, ευπρόσδεκτη!

    http://edu4adults.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2593.html#.UY7Et-Z5nJc.facebook



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/13 10:10

    http://www.alfavita.gr/apopsi/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/13 10:21

    Οι παραπάνω διευθύνσεις σε περίπτωση που δεν ανοίγουν, αντιγράφονται και ανοίγουν με copy-paste, για να τις διαβάσετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/13 12:59

    Μακάρι όλοι οι κάθηγητές να μην κάθονται 15 μέρες τα χριστούγεννα , 15 μέρες το πάσχα και 3 μήνες το καλοκαίρι ( και γαμώ τους υπολογισμούς πάντως) , έτσι ώστε και οι μαθητές να μην κάθονται εξήσου το ίδιο. Και έπειτα τα ιδιαίτερα αγαπητέ τα κάνουν οι γονείς και όχι οι καθηγητές αν με καταλαβαίνεις και όσοι δέχονται τόσο απλά το άρθρο αυτού του "συγγραφέα" ας αναρωτηθούν οι ίδιοι τί θα κάνανε αν ήταν καθηγητές και πόσοι θα θέλανε να ήταν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, και έπειτα ας πληρώνονται και οι καθηγητές υπερορίες για την δουλεία που φέρνουν σπιτι ( εννοώ για να μην έχουμε εξυπνάκιδες, τα διαγωνίσματα και την προετοιμασία της επόμενης μέρας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/13 17:13

      Σώπα ρε.... κατασκοτώνονται στην δουλειά!!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος18/5/13 17:21

    Εχει δίκιο ο σχολιαστής, σε μια πρωτοφανούς έκτασης κρίση στην Ελλάδα, με τα εκατομμύρια των ανέργων και κλειστών καταστημάτων, με τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύουν με μισθούς πείνας και με ωράρια γαλέρας, έρχονται "η αφρόκρεμα" των εργαζομένων" και με περισσό θράσος μας λένε ότι τάχα μου δουλεύουν πολύ (για αυτό η παιδεία μας πάει κατά διαβόλου κατά γενική ομολογία) και για δύο 45ντάλεπτα παραπάνω την εβδομάδα κάνουν απεργία εκβιαστική πάνω στις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν τους είδα όμως να κάνουν απεργία για τα "εξτρα φροντιστήρια' ούτε για την ποιότητα της εκπαίδευσης!!! Μετά περιμένει κανείς "παιδεία" από τους "απαίδευτους"!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/5/13 10:52

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ?ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ (ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ)ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΙΚΑΡΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 700 ε ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *