ροή ειδήσεων

Ρόδος: πλούσια συγκομιδή της Δημοτικής Αστυνομίας την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου

Κατά τη διάρκεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων του προσωπικού της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας από 01/05/2013 έως 07/05/2013, σε όλο το νησί της Ρόδου διαπιστώθηκαν τα εξής...
1) σε ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο (Ν.2323/1995) στην οδό Ορφανίδου, στη Μεσ. Πόλη (Πλ. Μουσείου, Πλ. Εβραίων Μαρτύρων, Σωκράτους, Πλ. Ιπποκράτους, Ορφέως κ.τ.λ.) και σε οδούς της πόλεως Ρόδου, καθώς και σε παραλίες του νησιού κατελήφθησαν :
α) ένας (01) αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν να διαθέτει προς πώληση παιχνίδια-μπαλάκια τύπου ζελέ (38 τμχ.) στη Μεσ. Πόλη (Πλ. Σύμης). Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με την απόρριψή τους εντός απορριμματοφόρου του Δήμου.
β) επτά (07) αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας να παρέχουν υπηρεσίες μασάζ στην κεντρική παραλία της πόλης Ρόδου (ΕΛΛΗ), στο Ενυδρείο και στην παραλία της Ιξιάς. Κατασχέθηκαν τα υλικά που χρησιμοποιούσαν (δώδεκα μπουκάλια λάδι μασάζ, επτά πλαστικοποιημένοι τιμοκατάλογοι και επτά πετσέτες) και καταστράφηκαν με την απόρριψή τους εντός απορριμματοφόρου του Δήμου.



γ) τρεις (03) αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας που εντοπίστηκαν (στην περιοχή «Έλλη», στην πλατεία Ζίγδη και στην οδό 7ης Μαρτίου) να προσφέρουν υπηρεσίες περιποίησης μαλλιών (κοτσιδάκια). Κατασχέθηκαν τριάντα δύο (32) τμχ. (κοτσιδάκια) και μία (01) ταμπέλα- φωτογραφία. Βεβαιώθηκαν τρεις (03) παραβάσεις των 1000 € και τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με την απόρριψή τους εντός απορριμματοφόρου του Δήμου.

δ) μικροπωλητής αθίγγανος, διέθετε προς πώληση σε διερχόμενους απομιμήσεις κινητών τηλεφώνων (τύπου i-phone) επί της 7ης Μαρτίου. Τα αντικείμενα, έξι (06) κινητά κατασχέθηκαν και καταστραφήκαν (θραύση με σφυρί).
ε) ανήλικος αθίγγανος επί της οδού Αυστραλίας διέθετε προς πώληση διάφορα εργαλεία και συγκεκριμένα: μία (01) ζυγαριά, τέσσερα (04) σετ κατσαβίδια (επτάδες), δύο (02) φανοί- μπαλαντέζες, ένας (01) τροχός κοπής, δύο (02) κασετίνες με κατσαβίδια και ένα (01) κρουστικό τρυπάνι. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με την απόρριψή τους εντός απορριμματοφόρου του Δήμου.
στ) παραγωγός μικροπωλητής που διέθετε προς πώληση στη Λαϊκή αγορά (Αγ. Δημήτριος) τυρί χωρίς άδεια από την Αρμόδια Αρχή και χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά. Βεβαιώθηκε παραβάση των 1000 €. Τα προϊόντα, δέκα (10) κιλά τυρί, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με την απόρριψή τους εντός απορριμματοφόρου του Δήμου.
ζ) ένας (01) αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας να διαθέτει προς πώληση άνευ αδείας από την αρμόδια αρχή, σε διερχόμενους στην οδό Βενετοκλέων, εξήντα εννέα (69) γυαλιά ηλίου, πενήντα ένα (51) γυαλιά μυωπίας και έξι (06) ρολόγια. Όλα απομιμήσεις γνωστών εταιρειών. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με χρωματισμό (ανεξίτηλο σπρέι) και σπάσιμο (θραύση με σφυρί).
η) ένας (01) αθίγγανος, στην Μεσαιων. Πόλη (πλ. Μουσείου) διέθετε προς πώληση άνευ αδείας από την αρμόδια αρχή: δέκα (10) σετ κατσαβίδια, μία (01) μπαλαντέζα, ένα (01) τριβείο. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με την απόρριψή τους εντός απορριμματοφόρου του Δήμου.
θ) ένας (01) αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν επί της οδού Κοδριγκτώνος διέθετε προς πώληση δεκαέξι (16) πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με την απόρριψη τους εντός απορριμματοφόρου του Δήμου.
ι) ένας (01) αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν στη οδό Σοφ. Βενιζέλου, διέθετε προς πώληση άνευ αδείας από την αρμόδια αρχή κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους (Cds και DVDs).


Συγκεκριμένα κατείχε: σαράντα πέντε (45) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD), Ελλήνων και Ξένων καλλιτεχνών και εκατόν ογδόντα εννέα (189) κλεψίτυπους πολυμορφικούς ψηφιακούς δίσκους εικόνας (DVD), διαφόρων Ελλήνων και Ξένων παραγωγών.

Επίσης κατείχε μαζί του και είκοσι πέντε (25) αναπτήρες προς πώληση.
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με χρήση σφυριού(θράυση) και έγινε ρίψη σε κάδο απορριμμάτων του Δήμου.

2) αφαιρέθηκε σκύλος, από τη κατοχή ανήλικου αθίγγανου πού επαιτούσε στην οδό Ιπποτών στη Μεσαιων. Πόλη, μετά από πάγια παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και παραδόθηκε στο κυνοκομείο Ρόδου.
Τέλος με την ευκαιρία του απολογισμού των ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων που καταλαμβάνουν με εμπορεύματα ή τραπεζοκαθίσματα κοινόχρηστους χώρους, να μεριμνήσουν για την έκδοση άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρόδου. Οι έλεγχοι παραβάσεων (κοιν. χώρου) του Νόμου 1080/1980 που διενεργούνται ανελλιπώς, θα εντατικοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα σε όλο το νησί της Ρόδου με έμφαση σε περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος(Μες.Πόλη, Λίνδος, Φαληράκι, Νιοχώρι Ρόδου).
kales-eidhseis.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/5/13 19:58

    Στις καφετεριες στην πλ. Εβραιων Μαρτυρων που χρεωνουν το μικρο νερο 0.5λτ προς 4 ευρω γιατι δεν υπαρχει αγορανομια να τους βαλει λουκετο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/13 21:15

    Δηλαδή για να καταλάβω, διαφήμιση κάνουνε ότι δήθεν κάνουν την δουλειά τους? Που ήταν πέρυσι (θα δούμε και φέτος) όταν τα γυφτόπουλα έκαναν πασαρέλα στους δρόμους της παλιάς πόλης? ΑΚόμα δεν ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και οι ζητιάνοι γέμισαν την παλιά πόλη. Α ρε Φούχτελ που σας χρειάζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/5/13 23:47

    Τα αυτονοητα δεν επιδεικνυονται.
    Για ποιο λογο υπαρχει η υπηρεσια;;;
    Απλά για να κανει γι αυτο που εχει ιδρυθει,
    Συστασεις κ προστιμα κ εξυπηρετηση πανω απ όλα των Δημοτων κατι στο οποιο υστερει τα μέγιστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/13 06:38

    ή απελάστε τους ή δώστε τους δουλεία ή αφήστε τους να γίνουν κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/13 08:32

    να τους δώσεις εσύ δουλειά κ να κλέψουν το σπίτι σου βλάκα. Ωραία λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/5/13 01:39

    κυριοι της Δημοτικης Αστυνομιας καντε την αυτοκριτικη σας πρωτα γιατι ουσιαστικα κοροιδευεται τους εαυτους σας και τους συμπολιτες μας .Το αυτονοητο το πλασαρετε σαν κατορθωμα. Δηλαδη δεν καταλαβα και που πηρατε 7 μπουκαλια με λαδι απο τους ΚΙΝΕΖΟΥς και 7 πετσετες χεστηκε η φοραδα σταλωνι. Σημερα ειχαν κατακλυσει την παραλια στο ΕΛΛΗ δεκαδες απο αυτους μαζι με Πακιστανου ς που πουλαγαν Αναψυκτικα και σεις που σουλατσαρατε. Δεν εχω τιποτα με τους Αλλοδαπους ειλικρινα αλλα ειναι αδικο μερικοι να εισπρατουν στη ψυχρα και να μην φορολογουνται και οι ελεκτικες αρχες να σφυριζουν αδιαφορα . Ντροπη σε οσους τους καλυπτουν ολους αυτους τους περιεργους που μυριζει διαπλεκομενους με οτι αυτο συνεπαγεται..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *