ροή ειδήσεων

Ρόδος: Παραιτήσεις αιρετών για τα προβλήματα υγείας

Δήλωση παραίτησης
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αιρετοί εκπρόσωποι στον πρώτο ενιαίο Δήμο Ρόδου στις Δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 07/11/2010, καταθέτουμε την παραίτηση μας στον Δήμαρχο κο Κουσουρνά Ευστάθιο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Γλυνό Εμμανουήλ...


Οι λόγοι που μας οδηγούν σε αυτή την άκρως πολιτική πράξη, υπαγορεύονται από τον σεβασμό μας στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας επέλεξαν να διαφυλάξουμε την λειτουργία βασικών Δημόσιων υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ασφαλή και δημιουργική ζωή όλων μας.

Η υγεία, το πρώτο αγαθό για κάθε άνθρωπο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με λογικές κόστους και ανούσιες διαδικασίες που οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση της που ανήκει και στην πρώτη ευθύνη της πολιτείας. Οφείλουν όλοι οι θεσμοί και ιδίως η τοπική Αυτοδιοίκηση, να παρακολουθούν, να συμβάλλουν και κυρίως να απαιτούν συνεχώς από τα αρμόδια όργανα.

Επιλέξαμε να συμμετέχουμε στα κοινά με κίνητρο την προσφορά στον τόπο μας στη Νότια Ρόδο, που ως τόπος βίωσε στην συνολική πορεία του νησιού μας, την εγκατάλειψη, την απομόνωση, την κοινωνική απαξίωση. Ταυτόχρονα όμως μέσα από τον αγώνα, κυρίως ανθρώπων που την αγαπούν, αναδεικνύεται συνεχώς, ως ελπίδα ανοδικής και εναλλακτικής θετικής πορείας, με κύριους τομείς την τουριστική δραστηριότητα και τον πρωτογενή τομέα.

Το βασικότερο αγαθό, η υγεία, δεν μπορεί συνεχώς να υποβαθμίζεται αντί να βελτιώνεται φθάνοντας μάλιστα στα όρια της επικινδυνότητας. Δεν μπορεί η ίδια η πολιτεία να ορίζει ότι για την βασική πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλη την περιοχή να απαιτούνται τουλάχιστον 12 άτομα (γιατροί και λοιπό προσωπικό) και σήμερα να υπηρετούν μόνο 1 ως 3 άτομα το πολύ. Δεν μπορεί στο 30% του νησιού, με παρουσία άνω των 30.000 κατοίκων/επισκεπτών να μην υπάρχει τουλάχιστον παρουσία ενός γιατρού όλο το 24ωρο, όταν μάλιστα απουσιάζει εντελώς, λόγω ειδικών συνθηκών συμπληρωματική παρουσία του ιδιώτη γιατρού. Τυχαίο;;;

Δεν μπορεί η διακομιδή να πραγματοποιείται μετά από αναμονή 1 ή 2 ωρών και πολλές φορές να γίνεται ακόμη και αιτία θανάτου. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους αρμόδιους ότι, την υπηρεσία της διακομιδής επί 15 και πλέον χρόνια την κάλυπτε ο πρώην Δήμος Νότιας Ρόδου ξεπερνώντας τύπους, με μόνο όπλο την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Δυστυχώς μετά από αγώνες μας, η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ και η πρόσληψη νέου προσωπικού πριν από 3 χρόνια 16 οδηγών και διασωστών, όχι μόνο δεν πρόσθεσε αλλά χειροτέρευσε την κατάσταση που επικρατούσε και την οποία διαχειριζόταν ο Δήμος από μόνος του και χωρίς να είναι αρμόδιος. Σήμερα από το προσωπικό αυτό των 16 ατόμων στη Ρόδο βρίσκονται μόνο 4 ή 5!!! (Μήπως και αυτό λέγεται εκσυγχρονισμός – αναδιοργάνωση του Δημόσιου Τομέα με κριτήριο τον μπάρμπα στην Κορώνη;;;)

Το έτος 2013, ως τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε κοντά και υποβοηθητικά σε αυτήν την λειτουργία.

Σήμερα όμως, παρά τις προσπάθειες, τις εξαγγελίες και ενέργειες (πολιτικές και μη), δεν θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι στην εγκληματική αδράνεια. Η παραίτηση μας, δεν έχει στόχο την επικοινωνιακή και μόνο παρέμβαση αλλά να ενεργοποιήσει κάθε αρμόδιο και κάθε υπεύθυνη δομή στην θετική πρόταση και λύση.

Η κατάληξη αυτή ως έσχατη ενέργεια προέκυψε από την συνεχιζόμενη απαξίωση των υποδομών υγείας που ξεπερνούν πλέον κάθε όριο ανοχής ακόμη και στην δύσκολη εποχή που περνάμε.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/13 13:06

    10 και πλέον χρόνια περιμέναμε αυτή τη κίνηση...καλλιο αργά παρά ποτε!!!Σας το φωνάζαμε χρόνια τωρα κύριοι με το να κάθεστε στη καρέκλα σας και να στέλνετε επιστολές δε γίνεται τίποτα...Ελπίζουμε οι παραιτήσεις σας να είναι πραγματικές μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος και όχι για να μας εντυπωσιασετε ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/13 19:17

    Περίεργη "αυαισθητοποίηση" αλήθεια, για τα τόσα σκάνδαλα "Οικονικά" ή "ηθικά" δεν σας είδα να "παραιτήστε"? Και ο λόγος περί του σκανδάλου του αντιδημάρχου με την παντρεμένη υφιστάμενή του που κανείς σας δεν νιάστηκε, ούτε φυσικά και ο Δήμαρχος. Αν ήταν σε άλλο "πολιτισμένο" κράτος στον κόσμο θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Τόσο καιρό δεν παραιτηθήκατε με την κατάσταση στους δρόμους, τα σκουπίδια, τους γύφτους, τις δημόσιες τουαλέτες και τα δημόσια ουρητήρια στον βωμό της πατρίδος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *